• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - رمضان - 1445
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
13
رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری کشور در جشن بازگشایی یکی از مدارس کودکان کار در دروازه غار تهران:

حق بر آموزش کالایی نشود؛ تحصیل رایگان به محاق رفته است

  • کد خبر : 37360
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
حق بر آموزش کالایی نشود؛ تحصیل رایگان به محاق رفته است

• کانون‌های وکلا، حامی حقوق کودک؛

• هر دانش آموز، یک وکیل برای دفاع از حقوق بشر و شهروندی

• حق بر آموزش کالایی نشود؛ تحصیل رایگان به محاق رفته است

• دسترسی به آموزش برای کودکان اتباع بدون تبعیض

• پیشگیری از جرم از مدرسه آغاز می‌شود

• آموزش و پرورش و وزارت کشور نگذارند بخاطر عدم داشتن کارت هویت کودک اتباع بازمانده تحصیل شود

دکتر جعفر کوشا با حضور در یکی از مدارس کودکان کار در محله دروازه غار تهران (شوش) با تبریک سال تحصیلی به همه دانش آموزان کشور و معلمان فداکار، احترام به مقام معلم و ارج نهادن به جایگاه فرهنگیان را زمینه‌ساز توسعهٔ زیست اخلاقی اجتماعی عنوان و از معلمان داوطلب در عرصه تعلیم و تربیت خصوصا حوزه کودکان کار و اتباع خارجی تقدیر به عمل آورد.

وی که در جمع مدیران سمن‌های فعال در حوزه کودکان کار و اتباع سخن می‌گفت با اشاره به اصل ۳۰ قانون اساسی از کالایی شدن آموزش انتقاد کرده و اظهار داشت: عدالت آموزشی نیازمند زدودن گونه‌های تبعیض است و آموزش برای همه گروه‌ها خصوصا اقشار آسیب پذیر نباید تبعیض آمیز باشد.

کودکی که از ابتدا نابرابری حس کند در بزرگسالی بازتاب خشم و گریز از قانون خواهد داشت. نگاه جبرانی و تأمینی باید در اولویت نظام بودجه‌ای و حکمرانی باشد، تا بجای هزینه آموزش و پرورش با تاوانی گزاف‌تر در زندان تخصیص سرانه هنگفت ندهیم.
رئیس اسکودا با بیان اینکه آموزش، محور توسعه است افزود:در جامعه‌ای که در همه مقاطع تحصیلی آموزه‌های همدلی، مدارا و گفتگو، تحمل مخالف، نقد مشفقانه و کنترل خشم محتوا دارد بذر امید افزون‌تر و زمینه بزه کمتر امکان جولان دارد؛ نظام آموزشی ما باید آموزش حق و تکلیف و احترام به حقوق بشر و شهروندی را جدی‌تر پیگیری نماید. در آموزه‌های جرم‌شناسی گفته می‌شود ” بزهکار قبلا بزه‌دیده بوده” و این به معنای توجه به زمینه‌های بروز بزه در دوران کودکی است و فرهنگ احترام به حق و قانون باید از کودکی و نوجوانی نهادینه شود تا جامعه‌ای حق مدار و تکلیف‌گرا داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جای کودک در کارگاه و سر چهارراه نیست اظهار داشت: کودک باید کودکی کند و غبار فقر در چهره او آغاز انحراف از وضعیت شایسته اجتماعی است. نظام حمایتی ما باید قوی‌تر عمل کند و با استفاده حداکثری از توان فعالان مدنی و داوطلب نگذاریم هیچ استعداد و ظرفیت کودکانه‌ای محروم از کودکی و بازمانده از تحصیل شود.

دکتر کوشا از کانون‌های وکلای سراسر کشور خواست با مدارس ارتباط وسیع‌تری داشته باشند و خدمات حمایتی و مشورتی و معاضدتی ارائه نمایند. خصوصا در خصوص اتباع و حق برهویت کودک یا موارد خشونت علیه کودکان با مسئولیت اجتماعی و رسالت حرفه‌ای بصورت جدی پیگیری نمایند و گزارش‌ها و توصیه‌های خود را با مسئولان در میان بگذارند.

رئیس اسکودا شعار پیشنهادی خود برای آغاز سال تحصیلی را ” هر دانش آموز، یک وکیل برای دفاع از حقوق بشر و شهروندی” عنوان کرده و اظهار داشت: وکلا و کانون‌ها پشتیبان مدارس باشند و کمک کنند تا فرهنگ احترام به حق و توجه به تکلیف در جامعه آموزشی نهادینه شود. ترویج حقوق بشر از مدارس آغاز می‌شود و پیام من برای وکلای سراسر کشور این است که شعار ” وکیل ، حامی کودک” را مطمح نظر قرار داده و از ظرفیت‌های انسانی خود برای حمایت از کودکان خصوصا اقشار در معرض اسیب و اتباع استفاده حداکثری برند.

رئیس اتحادیه کانون های وکلای کشور با بیان اینکه باید نگاه ملی و فرهنگ مشارکت پذیری و همدلی برای اهداف جمعی در مدارس ترویج شود افزود: آموزش‌های پیشگیرانه و اثربخش در جهت افزایش مهارت صیانت از حقوق کودک و حقوقی که لازمه زیست شایسته شهروندی است، باید در دستور کار قرار گیرد و شادی و مسرت جمعی و کارهای مشارکت جویانه و فرهنگ ایثار و نوع دوستی و احترام به حقوق دیگران و مسئولیت پذیری و تکریم محیط زیست بعنوان سرفصل‌های آموزشی عنایت جدی شود.

وی با تقدیر از اهتمام کنشگران داوطلب در زمینه تسیهل دسترسی به آموزش کودکان کارو اتباع از جمله انجمن روشنگران فردای کودک (ارفک)اظهار داشت: با کوشش و پویش همگانی نباید اجازه دهیم چهره کودک کار عادی شود و آموزش پرورش و وزارت کشور سیاست واحدی در خصوص رفع بازماندگی از تحصیل اتباع اتخاذ کنند تا به دلیل عدم داشتن کارت هویت و اقامت، هیچ کودک بی‌تقصیری از آموزش باز نمانده و خانواده‌ها ملزم به ثبت‌نام شده و مدارس نیز استنکاف از پذیرش ننمایند.

در خاتمه دکتر کوشا و هیأت همراه بازدیدی از مناطق آسیب پذیر شوش، هرندی و صابونپزخانه داشته و خواستار توجه ویژه نهادهای مسئول در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی در این مناطق شدند.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=37360

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما