• امروز : دوشنبه - ۲۸ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
23
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی:

تدبیر صنفی و کلان‌نگری حاکمیت، میدان بازی را از چنگ بدخواهان نهاد وکالت خواهد گرفت

  • کد خبر : 43406
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳
تدبیر صنفی و کلان‌نگری حاکمیت، میدان بازی را از چنگ بدخواهان نهاد وکالت خواهد گرفت
رئیس کانون وکلای دادگستری استان آذربایجان شرقی گفت: تقویت نهاد وکالت به عنوان نهاد دفاعی مستقل با قضات مستقل، تقویت قوه قضاییه کشور را در پی خواهد داشت و نباید شاهد تضعیف بال وکالت فرشته عدالت باشیم.

به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، دکتر فرهودی نیا، در جشن استقلال کانون وکلا که با حضور مسئولان بلند پایه کشوری و استانی در جمع وکلای استان در سالن همایش‌های خاوران برگزار شد، گفت: کانون‌های وکلای دادگستری در فراز و نشیب سالیان پیشین، تمامی همت خود را در تقویت استقلال نهاد وکالت به کار گرفته اند. آحاد وکلا نیز با رفتار‌های اخلاق‌مدار و با رعایت «خودانتظامی» در استواری این درخت تنومند، مساعی قابل تقدیر داشته‌اند.

دکتر فرهودی‌نیا به لزوم حفظ نهاد وکالت پرداخت و گفت: همکاری متقابل از سوی کانون‌ها و وکلای دادگستری از هجمه‌های بعضا «بنیان‌کن» جلوگیری کرده و جایگاه کانون‌های وکلای دادگستری و شأنیت استقلال را بیش از پیش در دید جهانیان افزایش داده است، بنابراین حفظ نهاد وکالت و اتحادیه برآمده از دل این نهاد به اعتبار فلسفه ایجادی و خلق آن، جزو وظایف ذاتی آحاد وکلا و در رأس آن‌ها هیأت مدیره‌های منتخب جامعه وکالت است.

رئیس کانون وکلای آذربایجان شرقی گفت: تقویت نهاد وکالت به عنوان نهاد دفاعی مستقل با وکلای مستقل در کنار دادگستری مستقل با قضات مستقل مالاً تقویت قوه قضائیه کشور را در پی خواهد داشت. اگر مفروض آن باشد که فرشته عدالت فقط می‌تواند به وسیله دو بال متوازن، پرواز موزون داشته باشد، چرا باید بعضا شاهد تضعیف بال وکالت باشیم؟

وی ضمن اشاره به فعالیت «کمپین حذف ظرفیت» افزود: واقعیت این است که کانون‌های وکلای دادگستری با دادگستری کل خود استان‌ها بر اساس بررسی آماری، رابطه حسنه و تعامل عزت‌مند دو جانبه داشته‌اند و دارند، اما در سطح کلان جامعه، متاسفانه گروهی – به احتمال زیاد با سوء استفاده از برخی بی‌تدبیری‌های این سویی– کمپین حذف ظرفیت راه انداختند و به فرماندهی شخصی که به حکایت سوابق، در چندین دوره آزمون مردود علمی شناخته شده بود، توانستند با اغتنام فرصت و سوء استفاده از برخی رانت‌های قرابتی و رسانه‌ای و ذیل پوشش پوپولیستی «مبارزه با انحصار» و «اشتغال زایی» به مثابه کلمه «حق یراد بها الباطل»، مصوباتی را در قالب قانونی موسوم به «تسهیل کسب و کار» به سرانجام برسانند، که خوشبختانه تبعات منفی این مصوبات اندکی پس از اجرا بر همگان روشن شده است.

وی اضافه کرد: در کنار اشکالات عدیده اجرایی، این قانون ممکن است «کاهش کیفیت و سطح علمی» بال وکالت فرشته عدالت را در پی داشته باشد، هرچند که مسئولان کانون‌ها در تعامل سازنده با مسئولین محترم دادگستری، تلاش می‌کنند با خوشرویی و حسن استقبال از کارآموزان محترمی که بر اساس این مصوبه به بدنه جامعه وکالت اتصال می‌یابند – تا جایی که امکان دارد – از نزول و افول علمی و کیفی ممانعت کنند.

دکتر فرهودی‌نیا گفت: از این عده معدودی که خودسرانه کمر به نابودی نهاد وکالت بسته‌اند، می‌پرسیم که چرا نمی‌گذارید کشور پرافتخار ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران از سرمایه نیرومند نهاد وکالت با تمام ظرفیت بهره‌مند شود؟ از اینان می‌پرسیم به کجا چنین شتابان؟ چرا عرض خود می‌برید و زحمت ما می‌دارید؟

وی خاطرنشان کرد: آیا غیر این است که اگر کانون‌های وکلای دادگستری کشور با حفظ استقلال کماکان در تربیت «وکیل مستقل» بکوشند – در عین خود انتظامی دقیق و پذیرش نظارت‌های بیرونی – مردم نیز در انتخاب وکیل مدافع با تضییقات و تحدیداتی که همگان از آن آگاه هستیم، مواجه نشوند در وهله نخست، نظام سیاسی کشور سود آن راخواهد برد، زیرا می‌تواند در عرصه بین‌المللی بر خود ببالد که در نظام قضایی خود داوری «عادلانه» و «منصفانه» جریان دارد. از سوی دیگر نیز آرای قضایی کشور – به ویژه در امور کیفری – در کنار اعتبار ملی و داخلی از اعتبار جهانی و بین‌المللی برخوردار خواهد بود.

رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: باید به این عده قلیل متذکر شد که آیا تضعیف استقلال نهاد وکالت منافع ملی ما را بیشتر تأمین می‌کند یا حمایت و تقویت آن؟ شخصاً اطمینان دارم که درایت و تدبیر صنفی از این سو و جامع و کلان‌نگری از سوی دست اندرکاران امر در حاکمیت، میدان بازی را از چنگ بدخواهان نهاد وکالت و استقلال آن خواهد گرفت و این نهاد با حفظ استقلال خود در کنار دادگستری مستقل، کماکان در تضمین «داوری منصفانه» همکاری خواهند داشت و از ناملایمات عبور خواهیم کرد.

وکالت دادگستری شغل نیست، بلکه منصبی مقدس است

دکتر مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه وکالت دادگستری شغل نیست، بلکه منصبی مقدس است که برای تبیین حقیقت و دفاع از حقوق مردم وضع شده و مقدمه قضاوت عادلانه است، وکلا را مدافعان حق و عدالت دانست و گفت: امور مربوط به قضاوت و وکالت، از شئون امامت و رسالت است که برای تبیین و تفهیم حقیقت و دفاع از حقوق افراد وضع شده‌اند و به خاطر همین کسی نباید اعتقاد داشته باشد که قضاوت شغل است، چون که شغل نیست و یکی از شئون انبیا و کار مقدسی است، قضاوت در کنار علم خود علوم دیگری را هم می‌طلبد؛ شغل وکالت نیز همچون قضاوت مقدس است، چرا که وکالت مقدمه قضاوت عادلانه است.

استاندار آذربایجان شرقی ضمن اشاره به اهمیت وکالت در دفاع از حقوق مردم، با اشاره به مفاد پراهمیت سوگند وکالت، وکالت دادگستری را از شمول شغل و حرفه بودن خارج دانسته و آن را همچون قضاوت منصبی دانستند که برای دفاع از حقوق مردم ایجاد شده است و عنوان فرمودند که باید نگاه به وکالت، از این سنخ باشد تا اهمیت خطیر آن درک شود.

دکتر رحمتی با تاکید بر اینکه تمام حرف و عمل ما باید بر اساس قانون باشد، افزود: قانون باید در همه حال فصل‌الخطاب همه افراد باشد، نه اینکه یک اصلی مورد قبول واقع شود و اصل دیگر خیر، سوگندی که وکیل خورده است عبارت است از قانون محوری و قانون مداری، دو مسئله مهمی است که باید ملتزم باشید.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که رعایت حدود شرعی به عنوان یکی از ارکان نظام حقوقی کشور به اندازه قانون اهمیت دارد، گفت: اگر این دو در کنار هم رعایت شوند، به خروجی مهمی خواهیم رسید به نام اخلاق که اگر هر یک از کارگزاران این موضوع را مدنظر قرار ندهند، جامعه به جایی نمی‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: چیزی که امروز ما را در جامعه رنج می‌دهد، بی‌اخلاقی در برخی از قسمت‌هاست و آرمان و هدف ما باید اخلاقی باشد که از قانون و شرع استخراج شده است.

دکتر رحمتی در پایان به انتخابات پیش رو اشاره کرد و گفت: برگزاری یک انتخابات باشکوه همراه با امنیت و رقابت سالم برای ما یک تکلیف و وظیفه است.

امانتداری، صداقت و شرافت سه اصل مهم وکالت است

دکتر موسی خلیل‌اللهی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی نیز در مراسم جشن سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری در تبریز ضمن اظهار امیدواری نسبت به اینکه به روزی برسیم که در نظام حقوقی ما، حضور وکیل در تمامی جلسات الزامی باشد، گفت: امانتداری، صداقت و شرافت سه اصل مهم وکالت است.

وی افزود: در نظام حقوقی ما و اکثر نظام‌های حقوقی دنیا برای وکیل در مقام دفاع و وکالت شأنی از شئون قضاوت را قائل شده‌اند و در مقام دفاع، وکلای دادگستری، استقلالی همپای استقلال قضات دارند.

دکتر خلیل‌اللهی ضمن اشاره به این امر که در نظام قانونگذاری ما، قانونگذار برای تضمین و تحقق دادرسی عادلانه الزامات متعددی را پیش بینی کرده است، یکی از مهمترین آن‌ها را وجود و حضور و دخالت وکیل در فرایند دادرسی عنوان کرده و گفت: قانونگذار در نظام حقوقی ایران هر چه جلوتر آمده است، دیدگاه وسیع تری نسبت به جایگاه وکالت پیدا کرده است.

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی در ادامه صحبت‌های خود بیان کرد: در جرایمی که مجازات قانونی آن‌ها مجازات حبس ابد است، قانونگذار بازپرس را مکلف کرده است که اگر متهم وکیل نداشت، در جریان تحقیقات برایش وکیل تسخیری گرفته شود که در واقع نشانگر دیدگاه مثبت نظام قانونگذاری ما نسبت به جایگاه وکیل است.

وی امانتداری، صداقت و شرافت را سه اصل مهم وکالت نامید و از وکلای جوان خواست که این شرافت را پاس داشته و ارج نهند.

دکتر خلیل الهی در ادامه به انتظاراتی که از وکلا داشت اشاره کرد و افزود: سه انتظار از وکلا دارم، اولین انتظارم رعایت توصیه استاد مرحوم ناصر کاتوزیان است که در جایی می‌فرمایند شما طرفدار حق باشید نه صرفا طرفدار کسانی که به شما دستمزد خواهند داد، اگر کسی به شما به عنوان وکیل مراجعه کرد اول خودتان او را محاکمه کنید، اگر به این یقین و اعتقاد رسیدید که حق با اوست، برای حق بجنگید. انتظار دوم این است که به سمت وکالت تخصصی بروید. انتظار سوم این است که از ظرفیت خویش برای تحقق صلح و سازش استفاده کنید.

وی در ادامه صحبت‌های خویش با اشاره به نقش مهم وکلای دادگستری در تحقق حقوق عامه، گفت: احساس می‌کنم حضور وکلا در بحث حقوق عامه خالی است، امروز مسائل مختلفی درباره حقوق عامه مطرح شده است، مانند مسائل زیست محیطی، بهداشت، حقوق بانوان و… که وکلا می‌توانند در این خصوص نقش آفرین شوند.

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی افزود: وکلا این ظرفیت را دارند که به عنوان یک سازمان مردم نهاد در این حوزه‌ها مطالبه‌گری و روشن‌گری داشته و مردم را هدایت و به مجریان تذکر دهند.

دکتر خلیل الهی در پایان افزود: هر انسانی در مسیر زندگی‌اش نیازمند آموزش است، منتهی آموزشی که هدفمند باشد. ما این آمادگی را داریم که در جلسات فصلی به نقطه نظر مشترک در قالب کارگاه‌های مختلف برسیم.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=43406
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
  • 405 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما