• امروز : شنبه - ۱۹ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 8 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 9 November - 2024
12

معاون وزیر دادگستری آخرین وضعیت لوایح قضایی را تشریح کرد

  • کد خبر : 4969
  • ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت دادگستری، «عبدالعلی میرکوهی» در مورد لایحه پلیس قضایی گفت: این لایحه با توجه به الزام قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر ایجاد پلیس قضایی توسط قوه قضاییه تهیه شد و وزارت دادگستری در تهیه و تنظیم آن همکاری لازم را داشته است، در دولت قبل به رغم […]

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت دادگستری، «عبدالعلی میرکوهی» در مورد لایحه پلیس قضایی گفت: این لایحه با توجه به الزام قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر ایجاد پلیس قضایی توسط قوه قضاییه تهیه شد و وزارت دادگستری در تهیه و تنظیم آن همکاری لازم را داشته است، در دولت قبل به رغم کارهای زیادی که در کمیسیون لوایح انجام شد، لایحه، توسط هیات وزیران با این عنوان که مغایر قانون اساسی است بایگانی شد.

وی همچنین افزود: در دولت جدید وزیر دادگستری طی نامه ای به دولت درخواست کرد با توجه به ضرورت تدوین و ارسال این لایحه به موجب ماده ۲۱۱ قانون برنامه پنجم توسعه، و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی جهت تصویب، اقدام لازم صورت پذیرد.

معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری تصریح کرد، طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی، کشف و تعقیب جرم، برعهده قوه قضاییه است و برای انجام بهتر این وظیفه قانونی، قوه قضاییه باید ابزار مناسب را در اختیار داشته باشد که همان پلیس قضایی است.

به گفته وی، برای کشف جرم و اموری که ضابطین باید انجام دهند، پلیس تخصصی لازم است که باید آموزش های لازم را ببیند و افراد واجد شرایط این کار استخدام و تربیت شوند.

** لایحه جامع وکالت

میرکوهی همچنین درمورد لایحه جامع وکالت گفت: قانون برنامه پنجم، قوه قضاییه را مکلف به تنظیم لایحه جامع وکالت کرده است و قوه قضاییه پس از تدوین لایحه مناسب، آن را به دولت فرستاد و بررسی های تخصصی در کمیسیون مربوطه انجام شد که در روزهای آخر دولت قبل تصویب شد.

وی ادامه داد: در دولت جدید بنا شد تا کلیه لوایحی که به مجلس ارسال نشده اند، به دلیل تغییر وزرا و مسوولان مربوطه، به کمیسیون های تخصصی ذیربط برگردانده شده تا مجددا بررسی شود. لایحه جامع وکالت پس از بررسی مجدد تایید و قرار شد نظر ریس قوه قضاییه نیز راجع به لایحه گرفته شود که این امر محقق شد.

مرکوهی افزود: پس از انجام بررسی های مجدد در کمیسیون لوایح، تحویل هیات وزیران شد و سرانجام به تصویب هیات وزیران رسید و در شرف ارسال به مجلس است.

** لایحه نحوه اجرای محکومیت های مالی

معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری همچنین درباره لایحه نحوه اجرای محکومیت های مالی گفت: این لایحه پس از بررسی و تصویب در مجلس به شورای نگهبان فرستاده شد که در آنجا ایراداتی گرفته شد و در هفته گذشته ایرادات شورای نگهبان توسط کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس برطرف شد.

وی افزود: لایحه فوق پس از تایید برای تصویب به صحن علنی مجلس می رود و پس از آن برای تایید نهایی به شورای نگهبان بازگردانده می شود تا به تایید برسد.

** طرح جرم سیاسی

میرکوهی درمورد طرح جرم سیاسی گفت: این طرح از سوی نمایندگان مجلس تهیه شد و توسط کمیسیون قضایی و با حضور وزارت دادگستری، قوه قضاییه و دستگاه های ذیربط مورد بررسی قرار گرفت. پس از آن برای بررسی های بیشتر به کمیسیون تخصصی قضایی و حقوقی مجلس ارسال شد تا مواردی که مورد نظر کمیسیون اصلی بوده بررسی شده و پس از تایید برای تصویب به صحن علنی مجلس فرستاده شود.

** نمی توان کسی را ملزم به داشتن تعداد مشخصی فرزند کرد

معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری همچنین درمورد طرح افزایش نرخ باروری و مباحث حقوقی و اجتماعی پیرامون آن گفت: در این طرح برخی مسایل مثل سقط جنین که خلاف قانون است و سابقه قانونی دارد، مد نظر قرار می گیرد و یکسری اقدامات که از باروری جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: در این باره باید بیشتر به فراهم کردن بستر برای باروری و فرزند آوری بیشتر توجه شود. مثلا برای زوج های که بارور نمی شوند، بستر و شرایط لازم فراهم شود و پیش بینی ها و کمک هایی از طرف دولت و دستگاه های مربوطه انجام شود.

میرکوهی خاطر نشان کرد: جنبه الزامی برخی مسایل تا حدی قابلیت اجرایی دارد اما نمی توان کسی را ملزم به داشتن تعداد مشخصی فرزند کرد و فقط می توان جنبه های تشویقی و حمایتی برای خانواده ها در نظر گرفت.

وی با اشاره به نگاه مجلس در این خصوص گفت: بحث در مجلس بیشتر نسبت به نگاه هایی است که بتواند موانع را بر طرف کرده و زمینه ای فراهم شود تا خانواده ها برای داشتن فرزندان بیشتر ترغیب شوند. جمعیت، محور تعیین کننده ای در سلامت، اقتدار و پیشرفت جامعه است، بنابراین توجه جدی به این مهم ضرورت اجتناب ناپذیر کشور است.

معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری تصریح کرد، برخی کشورها رغبتی ندارند که کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران جمعیت بیشتری داشته زیرا جمعیت یکی از عوامل مهم اقتدار و توسعه کشورهاست.

میرکوهی افزود: امیدواریم در این لایحه، احکام و مقرراتی پیش بینی شود که در عمل موثر باشد و همه جنبه های قضیه در آن لحاظ شود و به نحوی زمینه لازم را جهت افزایش و داشتن فرزندان بیشتر فراهم کند.

اجتمام ** ۷۲۶۸ ** ۱۰۷۱

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=4969
  • 1481 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای معاون وزیر دادگستری آخرین وضعیت لوایح قضایی را تشریح کرد بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0

دیدگاهها بسته است.

تماس باما