به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، دکتر جعفر کوشا در آیین تحلیف کارآموزان وکالت سال ۱۳۹۹ کانون وکلای دادگستری استان البرز با اشاره به سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، گفت: امروز، هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر است. این روزها با استمرار بحران در نوار غزه، تلاشهای بینالمللی برای استقرار صلح و تضمین حقوق بشردوستانه، در بوته آزمونی دیگر قرار گرفته است. کودکان به خاک و خون کشیده شده و خانوادههای عزادار فلسطینی، نمادی از ناکارآمدی استانداردهای دوگانه در تعریف حقوق بشر است.
جامعه جهانی باید ارادهای جدی برای مقابله با اقدامات جنایتبار صهیونیستها نشان دهد
وی افزود: جامعه جهانی، به خصوص جامعه حقوقی در جهان باید ارادهای جدی برای مقابله با اقدامات جنایتبار صهیونیستها از خود نشان دهد. سازوکارهای تضمینکننده حقوق بشر امروز نارساییهای جدی از خود نشان دادهاند و باید راهی برای مقابله با این ناکارآمدی انباشتهشده پیدا کرد. آنهایی که حقوق بشر را ابزار پیشبرد سیاست کردهاند، باید دست از این فریبکاری سیستماتیک بردارند. جهان امروز تشنه سازوکارهای کارآمد بینالمللی برای تضمین حقوق بشردوستانه برای تمامی ابناء بشر، فارغ از ملیت و مذهب و محل سکونت است.
رئیس اسکودا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حضور در مراسم تحلیف کارآموزان وکالت و مشاهده شور و شوق همکاران جوانم برای تصدی منصب وکالت و دفاع از حق ملت، همیشه برایم لذتبخش است، تصریح کرد: عمیقا اعتقاد دارم مادامی که صاحبان وجدانهای بیدار و اذهان دغدغهمند با وجود دشواریهای فراوان، مشتاقانه درصدد پوشیدن ردای وکالت هستند، سنگر دفاع از حقیقت و پاسداری از حقوق اساسی مردم خالی نخواهد شد.
دکتر کوشا، وکلای وظیفهشناس و دغدغهمند را سنگربانان خستگیناپذیر حاکمیت قانون و مردمسالاری توصیف کرد و گفت: آنها دیدهبانان تیزبین تبعیض، فساد و هرگونه نقض حق هستند. بنده افتخار میکنم که همردا و همصنف کسانی هستم که با وجود فشارهای آشکار و پنهان، همراهی با مردم و دفاع از حقوق آنها را رها نکردهاند و در این راه، متحمل هزینهها و دشواریهای فراوان شدهاند. وکالت مستقل، از لوازم تحقق دادرسی منصفانه و عادلانه است و به همین مناسبت از ارکان تعطیلیناپذیر حاکمیت قانون و مردمسالاری به شمار میآید.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به هجمههایی که اخیرا علیه کانون وکلای دادگستری روا داشته شده است، اشاره کرد و یادآور شد: در روزهایی که از هر سویی تیری به سوی نهاد وکالت روان و این نهاد مدنی سترگ و دیرپا آماج هجمههای سازمانیافته از نواحی مختلف است، پایبندی به آرمان استقلال و ایستادگی بر این اصل، اهمیتی مضاعف دارد.
نه سودای تقابل داریم نه استقلال وکالت را صرفا یک حق صنفی میدانیم
این حقوقدان و وکیل دادگستری ضمن تاکید بر اهمیت استقلال کانون وکلا، تصریح کرد: برخی، اهتمام وکلا برای صیانت از استقلال وکالت را به یک تلاش صنفی فرو میکاهند. برخی اشتباه تصور میکنند ما سودای لجاجت و مخالفخوانی داریم و برخی نیز در درون خانه از کوشش مستمر برای مراقبت از ستونها خسته شدهاند؛ ما نه سودای تقابل داریم نه استقلال وکالت را صرفا یک حق صنفی میدانیم. ما به دلیل سوگندی که خوردهایم خود را ملزم به پاسداری از حقوق مردم میدانیم. این را هم البته میدانیم که بدون استقلال، اساسا وجود وکیل معنا ندارد، چون استقلال وصف جوهری منصف وکالت است. دوگانه وکیل مستقل و وکیل وابسته، مجعول و غیرواقعی است، ما چیزی به عنوان وکیل وابسته نداریم. وکیل اساسا باید مستقل باشد و اگر نباشد، وکیل نیست.
رئیس اسکودا در پایان خطاب به کارآموزان وکالت تاکید کرد: از همکاران جوانم میخواهم هرگز نسبت به سرنوشت خانه صنفی خود بیتفاوت نباشند. راه دشوار و بلندی پیش روی شماست. هرگز از پیگیری حقوق مردم خسته نشوید و هیچگاه پایبندی به شئون وکالت را از یاد نبرید. هیچگاه از آموختن دست نکشید و هرگز به وکالت به عنوان یک کسب و کار نگاه نکنید. مردم گرانیگاه حرفه ما هستند. این را بدانید که در هر دو گانه و نبردی، ما باید در سمت مردم باشیم.