رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری کشور در روز جهانی داوطلب با شرکت در نشست کارگروه حقوق بشر اسکودا و تشکل های حقوقی حامی محیط زیست، از فقدان اولویت بخشی به موضوع محیط زیست و بحرانهای اقلیمی و تخریب های سازمان یافته محیط زیست انتقاد کرد.
دکتر کوشا سیاستگزاری کیفری محیط زیست مدار را لازمه مواجهه علمی و آینده نگرانه با بحرانهای محیط زیست بوم دانسته و خاطرنشان کرد: شناسایی حقوقی محیط زیست بدون تضمین اثربخش امکان پذیر نیست. ما باید نظام آموزشی خود را بازنگری کنیم تا فرهنگ و وجدان عمومی اهمیت محیط زیست را درمقیاس فراگیر ادراک کنند و جامعه واکنش سزاواری نسبت به تخریب محیط زیست و اهمیت اصل ۵۰ قانون اساسی داشته باشد.
رئیس اسکودا از وکلای سراسر کشور خواست با ملاحظه مسئولیت اجتماعی و وظیفه انسانی در حمایت از حقوق محیط زیست، نسبت به مشارکت فعالانه دردادخواهی های محیط زیستی و همکاری با تشکل های مردم نهاد حامی محیط زیست اهتمام ورزند.
وی نگاه کالایی به محیط زیست را عارضه ای برگشت ناپذیر و غیرقابل جبران برای کشور دانسته و با اشاره به تغییرات اقلیمی، گرم شدن زمین و بحران خشکسالی اظهار داشت: هرگونه تغییر کاربری اراضی ملی و منابع طبیعی، تملک اراضی و آشفتگی در نظام حکمرانی آب و منع حق آبه تالابها و سدسازی های فاقد پشتوانه علمی و پیوست محیط زیستی نباید از چشم سیاستگذار کیفری دور بماند و جرم انگاری متناسب، متقارن و متوازن در سیاست جنایی با اهمیت نقض حقوق نسل حاضر و نسل های بعدی وجهه نظر نظام تقنین باشد.
همچنین ببینید: نشست تشکل های فعال حقوق محیط زیست با رییس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری کشور