به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا)، متن کامل جوابیه به این شرح است:
«مدیر مسئول محترم روزنامه جوان
با سلام
پیرو چاپ مطلبی در شماره ۶۸۷۹ آن روزنامه مورخ دوم آبان با عنوان «صهیونیستها به برخی از وکلا آموزش جاسوسی میدهند!» مطالب ذیل به استحضار میرسد و لازم است برابر ماده ۲۳ قانون مطبوعات در اولین شماره پس از دریافت با رعایت نکات مندرج در متن قانون، منتشر شود:
۱- در زمانهای که رژیم صهیونیستی بیرحمانه مشغول کشتار مردم مظلوم غزه بوده و قساوت خود را بار دیگر در مقابل دیدگاه جهانیان به نمایش گذاشته است و در شرایطی که قلب عموم مردم ایران از جمله وکلای دادگستری از این همه جنایت به درد آمده است، نسبت دادن همکاری با این دشمن خونخوار به وکلای شریف دادگستری نهتنها امری ناجوانمردانه است که حتی قابلیت پیگرد قضایی نیز دارد. بیان چنین جملات تفرقهآمیزی، در شرایطی که امروز باید یک ادبیات و سخن یکپارچه در مسئله فلسطین از داخل شنیده شود، اقدامی خلاف امنیت و مصالح ملی نیز بهشمار میآید.
۲- حیرتانگیز اینکه روزنامه جوان، این سخنان که سرشار از اتهام و افترا به وکلای دادگستری است را از زبان فردی که دارای هویت نامعلوم است منتشر کرده است. اگر گوینده این اظهارات نسبت به صحت ادعاهای خود اطمینان داشته، از انتشار نام خود چه باکی دارد؟ در غیر این صورت، روزنامه جوان با چه منطق و توجیهی به انتشار چنین سخنان بیمایهای مبادرت ورزیده است؟
۳- زهی حیرت که روزنامه منتسب به یک نهاد مقدس در جمهوری اسلامی ایران، نتیجه چندین دهه مجاهدت و مبارزه ملت ایران که همان مردمسالاری و حاکمیت قانون است را پروژهای برای ایجاد بلوا و آشوب در کشور میداند. حاکمیت قانون، نهتنها روح و جسم انقلاب اسلامی است، بلکه همواره جزء تاکیدات صریح مقام معظم رهبری بوده است. جامعه وکلا حتما نسبت به تحقق حاکمیت قانون در کشور دغدغه و اهتمام دارند و این دغدغهمندی، اتفاقا باید مورد تقدیر قرار گیرد.
۴- در مطلب سراسر کذب و افترای روزنامه جوان، چنان برخی اتهامات امنیتی به وکلا نسبت داده شده است که گویی همکاران محترم این روزنامه به جای نهادهای امنیتی و اطلاعات کشور مشغول کار شدهاند. در حالی که تاکنون نه اسکودا به عنوان اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران و نه کانونهای وکلای دادگستری در سراسر کشور تاکنون هیچ نامه و انذاری حتی به صورت غیرمستقیم از نهادهای اطلاعاتی و امنیتی دریافت نکردهاند، چه آنکه وکلای دادگستری خود را همواره مقید به حرکت در مسیر قانون میدانند.
۵- وکلای دادگستری نیز همچون سایر اقشار و اصناف مختلف ایرانزمین، دارای وکلای ایثارگر بسیاری است که بعد از پایان دفاع نظامی از تمامیت ارضی کشور، در مسیر دفاع حقوقی از مرزهای عدالت و دفاع از حقوق و آزادیهای مشروع شهروندان گام برداشته و در کسوت وکیل دادگستری سعی دارند تا به تحقق دادرسی منصفانه و عادلانه کمک کنند و مقام قضایی را در کشف حقیقت یاری رسانند. به گواه آمار بیش از یکسوم اعضای کانونهای وکلای دادگستری و اعضای هیأت مدیره کانونها، را ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس تشکیل میدهند که نشان از علقه وکلای دادگستری به این مرزوبوم است.
۶- و در پایان باید اشاره کرد که کانون وکلای دادگستری به عنوان قدیمیترین نهاد صنفی و مدنی در کشور که دارای ۷۰ سال استقلال بوده و نهادی خودانتظام است و ریالی بار مالی به دولتها تحمیل نکرده است، همواره دین خود را به این مرزوبوم در قالب خدمات معاضدت قضایی که بهصورت رایگان به اقشار مختلف مردم بهویژه معسران جامعه ارائه میکند، ایفا کرده است و این وظیفه خطیر را تکتک وکلای دادگستری از روی احساس مسئولیتی که دارند بهدوش کشیدهاند، لذا اتهاماتی که روزنامه «جوان» مطرح کرده است، نهتنها از پایه بیاساس است بلکه نسبت دادن آن به وکلایی که بهدنبال کشف حقیقت در همکاری با دستگاه عدلیه هستند، امری ناپسند و خلاف رویههای اخلاقی است که امید است توسط آن روزنامه جبران شود.»