دکتر جعفر کوشا رئیس اسکودا با حضور در نشست حقوقی قضائی «تقویت عدالت در پرتو تعامل نهاد وکالت و قوه قضائیه» ضمن گرامیداشت یاد شهید بهشتی، بیان داشت:
شهید بهشتی در بحث تدریس و آیندهنگری از مفاخر بودند؛ ایشان جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی در مدیریت داشتند.
ایشان ادامه دادند: ما یک بحث عادل داریم و یک بحث عدالت؛ نماینده مجلس باید عادل باشد اما قاضی باید علاوه بر بر اینکه عادل باشد به دنبال عدالت نیز باشد. همچنین وکیل هم باید علاوه بر عادل بودن به دنبال عدالت باشد و نیز به دنبال اجرای آن. همینطور خروجی قوانین باید بر مبنای عدالت باشد؛ چون واضع آن عدالت است. اگر فرآیند انتخاب مقنن براساس عدالت باشد، قوانینی وضع میکند که بر مبنای عدالت است؛ قاضی نیز در زمان صدور حکم باید به دنبال عدالت باشد، همچنان که وکیل هم میبایست در اجرای عدالت کوشا باشد.
پس محور تعامل ما بحث عدالت است؛ یعنی ما به عنوان وکیل در نهاد وکالت، قاضی در جایگاه قضاوت و نماینده مجلس در وضع قانون باید عدالت را رعایت کنیم.
در بحث سوگند نامه ها نیز وکیل، نماینده مجلس، پزشک، رئیس جمهور سوگند یاد میکنند که براساس رعایت عدالت حرکت کنند.
مصداق بارز و جلوهی عدالت در مجلس است. اگر خروجی لوایح و آرا قضائی بر اساس عدالت باشد، جامعه به سمت رشد و شکوفایی و تعالی حرکت میکند. اگر بر محور عدالت حرکت کنیم و اشخاص براساس شایسته سالاری و دانش در جایگاه مناسب خود قرار بگیرند، جامعه در ابعاد گوناگون رشد میکند.
دکتر جعفر کوشا، ریاست اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در ادامه سخنان خود در نشست تقویت عدالت در پرتو تعامل نهاد وکالت و قوه قضاییه در قزوین افزودند:
ایجاد نهاد موازی خلاف عدالت است؛ عدالت اقتضا دارد نهاد وکالت تقویت گردد نه اینکه نهاد موازی ایجاد شود.
ما از جناب آقای رئیسی تشکر میکنیم که در مدت حضور خود در قوه قضائیه اجازه ندادند پیش نویس تنظیمی لایحه استقلال تصویب شود و این عملکرد از ایشان در این قوه به یاد ماند.