• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
11
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز:

بی‌کیفرمانی باید از دنیای قرن بیست و یکم رخت ببندد

  • کد خبر : 43964
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
بی‌کیفرمانی باید از دنیای قرن بیست و یکم رخت ببندد
همایش بررسی ابعاد حقوقی جنایات رژیم صهیونیستی و حامیان آن در غزه با همکاری مجمع جهانی بیداری اسلامی و کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری مرکز، در این نشست که با حضور حقوقدانان و وکلای بین‌المللی از ۱۷ کشور دنیا برگزار شد، در خصوص صلاحیت دیوان دادگستری بین‌المللی و دادگاه کیفری بین‌الملل جهت رسیدگی به جرایم بین‌المللی بحث و تبادل نظر شد.

دکتر بهنام حبیب‌زاده مؤمن، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، با بیان اینکه افتخار کانون وکلا این است که همواره در کنار مردم قرار دارد و همراه با دستگاه قضایی به احقاق حق در جامعه کمک می‌کند، گفت: وجدان‌های بیدار در سراسر جهان به‌ویژه جامعه حقوقی‌ و وکلا به مباحثی که با حقوق بشر ارتباط دارد اهمیت می‌دهند.

وی افزود: هیچ انسانی حق ندارد به حقوق بشری و انسانی تجاوز کند و حقوقدان‌ها و وکلا همواره به این موضوع حساسیت نشان می‌دهند.

حبیب‌زاده مؤمن ادامه داد: در کشور ما و طبق قانون اساسی، وظیفه هر شهروندی است که از انسان‌های مظلوم در سراسر دنیا از هر نژاد و قوم و دین و ملیتی دفاع کند و این رسالت بشری هر حقوقدان و وکیل و هر کسی است که بر حق حیات انسان‌ها ارزش قائل است.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به اینکه بیش از ۷ ماه است که مردم ستمدیده فلسطین در بدترین وضعیت ممکن قرار دارند، گفت: در اسناد بین‌المللی، در کنوانسیون نسل‌کشی و در اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی، جنایاتی که انجام شده تحت عنوان جنایات علیه بشریت، جنایات جنگی و نسل‌کشی معرفی شده است. این‌ مصادیق جنایت بیش از ۷ ماه است که توسط رژیم نامشروع صهیونیستی نسبت به کودکان و زنان و سالخوردگان و اماکن غیرنظامی و بیمارستان‌‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: ظرفیت‌های امور بین‌المللی اجازه می‌دهد که به این جنایات رسیدگی شود و وکلا و حقوقدانان وظیفه دارند از دادستان دیوان بین‌المللی درخواست کنند تا اقدامات ضد بشری متوقف شود و عاملان آن تعقیب شوند.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در بخش دیگری از سخنانش گفت: دادگاه بین‌المللی کیفری در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد که فلسطین کشور ناظر در سازمان ملل است و دادگاه امکان رسیدگی به شکایات آن را ندارد اما امروز فلسطین به‌ عنوان یک کشور رسمی در سازمان ملل عضویت دارد و دادگاه بین‌المللی کیفری صلاحیت ذاتی رسیدگی به شکایات آن را دارد. همچنین سازمان ملل هم این اجازه را دارد که به جرایم رخ داده در غزه رسیدگی کند.

حبیب‌زاده مؤمن ادامه داد: امروز ۳۵ هزار انسان به دست صهیونیست‌ها از بین رفته‌اند. بیش از ۱۳ هزار کودک و نوجوان و تعداد بیشماری از سالخوردگان زنان و غیرنظامیان در این تجاوز آشکار از بین رفته‌اند و انتظار داریم که اساتید حقوق و وکلا اثر خودشان را در این خصوص در حقوق بین‌الملل نشان دهند و رژیم صهیونیستی نظامیان و حاکمان آن تاوان جنایات خود را بدهند.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در پایان اظهار کرد: بی‌کیفرمانی باید از دنیای قرن بیست و یکم رخت ببندد و وکلا و انسان‌هایی که در قید و بند قدرت نیستند، به این موضوع ورود کنند و امیدوارم با تلاش شما وکلای آزاده، مردم فلسطین از یوغ ستم صهیونسیتی خارج شوند و حقوق به معنای واقعی کلمه، حاکمیت خودش را در دنیای امروز محقق کند.

در ادامه این مراسم از میان حقوقدانان و وکلای برجسته‌ای که در این همایش حضور داشتند، نمایندگان کشورهای اردن، روسیه، فلسطین، اندونزی، لبنان، برزیل، سوریه، عراق و اوگاندا به سخنرانی و بیان نقطه نظرات خود پیرامون جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم غزه پرداختند.

فعالین حقوق بشر شرکت کننده، ضمن تشکر از میزبانی شایسته کانون وکلای دادگستری مرکز اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را به شدت محکوم کردند و خواستار تشکیل کارگروه برای رسیدگی به وضعیت ناگوار مردم مظلوم فلسطین شدند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=43964
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
  • 188 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما