به گزارش کمیته اطلاع رسانی همایش دکتر یوسف مولایی ضمن حضور در جایگاه سخنرانی ایراد نمودند :
خلیج فارس و دریای عمان از آلوده ترین مناطق دنیا است و حدود ۵/۳ درصد از آلودگی های دریای تمام آب های جهان در خلیج فارس است. لذا کنونانسیون هایی که در دنیا ناظر آلودگی های نفتی است را بررسی کرده و ده مورد آن را ذکر میکنم.
۱ـ کنوانسیون حقوق دریا ها که بخشی از آن بحث محیط زیست است. بخش عمده ای از آلودگی های خلیج فارس مربوط به الودگی کشتی هاست که موجب ریخته شدن نفت فراوان به دریا می شود. در روز حدودأ ۱۰۰ کشتی در خلیج فارس تردد دارند که کارشان حمل نفت است. فقط تا به امروز ۴ کشور عمان، عراق، کویت و بحرین عضو این کنوانسیون شده اند.
۲ـ کنوانسیون مداخله در دریاهای آزاد در مواقع وقوع آلودگی های نفتی
۳ـ کنوانسیون تاسیس صندوق بین المللی برای جبران سازی خسارت آلودگی نفتی
۴ـ کنوانسیون جلوگیری از آلودگی دریا به وسیله دفع مواد زائد
۵ـ کنوانسیون جلوگیری از آلودگی کشتی ها
۶ـ کنوانسیون آمادگی مقابله و همکاری در مواقع آلودگی نفتی که از بین هفت کشور منطقه فقط ایران عضو هست.
۷ـ کنوانسیون بین الملل برای کنترل اب توازن رسوبات کشتیها
۸ـ کنوانسیون مسیولیت مدنی خسارات الودکی نفتی
۹ـکنوانسیون بروتکل امادگی مقابله و همکاری در برابر حوادث ناشی از مواد سمی و خطرناک که هیچ کدام از کشور های منطقه در ان عضو نیستند.
۱۰ـکنوانسیو بین الملل در مورد تعهدات مدنی برای خسارات الودگی نفتی ناشی از مخاذن اولیه
ایشان در ادامه افزودند که زاویه بحث بنده با دیگر سخنرانان متفاوت است نه این که بخواهم بحث های تاریخی و حقوقی مطرح شده را رد کنم بحث بنده این است که باید راه حل هایی پیدا شود که حتما بر محور توسعه همکاری های بین المللی با کشور های همسایه بخش عظیمی از مشکلاتمان حل شود و یک رویکرد توسعه گرایانه همه جانبه در منطقه به صورت بک استراتزی طرح شود.
اما ایشان از حیث حقوقی فرمودند که حاکمیت ما بلا منازع هست بنابر این دامن زدن زیاد به این مورد اشتباه هست
اما بایستی در منطقه از حقوقمان دفاع کنیم اما به صورتی که سایر حقوق و منافع ما به خطر نیافتد.
ایشان در پایان دو پیشنهاد را مطرح نمودند:
اول اینکه برای اینکه آلودگی های بیش از حد خلیج فارس کاسته شود در سال یک روز روز پاک خلیج فارس و دریای عمان نامیده شود که حداقل دریا یک روز آرامش در خود ببیند.
دوم اینکه بار دیگر اسکودا و کانون وکلا استان فارس می تواند ابتکار دیگری به خرج بدهد سعی کند وبه عنوان یک نهاد جامع مدنی مطالعات حقوقی دقیق تری به لحاظ محیط زیست انجام دهد و بحث محیط زیست را به عنوان یک حق بشری در دستور کار قرار دهند و حتی با کانون های وکلا کشور های منطقه در این خصوص ارتباط برقرار نمایند.