به گزارش روابط عمومی اسکودا، در این جلسه با اشاره به شاخصهای حمایتی و معیارهای علمی و عینی حمایت از وکلای در وضعیت مخاطرهآمیز، بر ضرورت استفاده از ظرفیت تعاملی و پیشگیرانه کانونهای وکلای دادگستری و هیات مدیره این کانونها در سطح ملی، منطقهای و محلی تاکید شد.
در این جلسه با اشاره به طرح تحقیقاتی پردازش شده در کمیته ملی وکلای در معرض خطر، بر رویکرد پژوهشمحور، علمی، آماری، پیمایشی و مفهومسازی در زمینه پیشگیری و کاهش سطح مخاطره علیه وکلا تاکید شد.
در این جلسه همچنین مصادیق اعمال خشونت صنفی، شخصی و ساختاری و نیز انواع توهین، تهدید و خشونت از خشونت کلامی، رفتاری و فیزیکی تا قتل و تهدید خانواده و غیره مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت ارتقای مهارتهای رفتاری و صنفی در پیشگیری و کنترل با اتکا بر آگاهسازی جامعه وکلا و حقوقدانان در گستره ملی تاکید شد.
علتشناسی خشونت علیه وکلا مسئلهای بود که مورد توجه حاضران قرار گرفته و تاکید شد که وکلا باید در دوره کارآموزی و نیز حین فعالیت وکالتی، از آموزشهای لازم پیشگیرانه برخوردار باشند.
بازآموزی نحوه تعامل با موکلین، طرفین پرونده، سازمان قضاوتی و نیز موازین کنشگری صنفی و وکالتی به خصوص در ارتباط با رسانهها و کارگزاران عمومی مورد بحث قرار گرفت.
ارائه پژوهش کاربردی با موضوع پیشگیری و مصداقشناسی خشونت علیه وکلای دادگستری از دیگر بخشهای این نشست بود.
در این جلسه همچنین راهکارهای حمایتی ذیل پیشنهاد شد:
۱- ارائه معرفینامه به وکیل آسیبدیده جهت حمایتهای مالی توسط صندوق حمایت وکلای دادگستری به منظور دریافت کمکهای بلاعوض یا در صورت امکان وام با ترک تشریفات
۲- مکاتبه با مسئولان قضایی و انتظامی جهت پیگیری فوری موضوع وکیل در خطر و در معرض خطر
۳- ارائه آموزشهای پیشگیرانه و کنترلی به کارآموزان و وکلا
۴- مهارتافزایی با تشکیل کارگاههای آموزشی با موضوع ارتباط با موکل، طرفین دعوا و مراجع قضایی
۵- تشکیل واحدی در هر کانون وکلا به منظور مستندسازی و پیگیری امور مربوط به وکلای در معرض خطر و اقدامات ترویجی، حمایتی و مداخلهگرایانه تامینی
۶- مفهومسازی و فرهنگسازی نسبت به خشونت علیه وکلا، خشونتهای سازماندهی شده و موردی توسط کانونهای وکلای دادگستری
۷- جمعآوری آمار در سطح کشور با مشخصات کامل و مراحل دادرسی