یکی از تشکلهای وکلای دادگستری به نام ” وکلای دادبان لرستان ” در تاریخ ۱۳۹۳/۶/۱۷ مراسم ختم و یادبود استاد فقید دکتر ناصر کاتوزیان را در مسجد بعثت خرم آباد برگزار کرد که گزارش آن به شرح آتی است :
مراسم یادبود استاد فقید دکتر کاتوزیان با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از حقوقدانان مرد و زن اعم از قضات، وکلا، کارشناسان حقوقی، کارشناسان رسمی و اساتید و دانشجویان دانشکده حقوق و پیشکسوتان رشته حقوق شهرستان خرمآباد برگزار گردید.
مراسم یادبود استاد فقید دکتر کاتوزیان با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از حقوقدانان مرد و زن اعم از قضات، وکلا، کارشناسان حقوقی، کارشناسان رسمی و اساتید و دانشجویان دانشکده حقوق و پیشکسوتان رشته حقوق شهرستان خرمآباد برگزار گردید.
پس از قرائت کلامالله مجید مراسم با سخنرانی احساناله حیدری به عنوان نماینده وکلای دادگستری استان لرستان و عضو انجمن وکلای دادبان لرستان آغاز گردید. سپس بهترتیب دکتر سیدابراهیم موسوی قاضی بازنشسته و رئیس دانشکده حقوق دانشگاه خرمآباد سخنانی ایراد نمودند.سخنرانان بعدی آقایان محمد نظری رئیس مرکز مشاوران و کارشناسان قوه قضائیه استان و علی رشنو نماینده دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته حقوق دانشکدههای حقوق استان بودند.
مراسم رأس ساعت ۱۶:۳۰ شروع و در ساعت ۱۸:۰۰ پایان یافت.
در این مراسم که عصر دوشنبه در مسجد بعثت شهرستان خرم آباد برگزار شد احسان الله حیدری وکیل دادگستری به نماینده از وکلای لرستان گفت: در گذر از جامعه سنتی و حرکت به سوی مدرنیته هزینه هایی به افراد اندیشمند وارد می شود.
وی افزود: پیامبران، امامان و اندیشمندان دوران گذشته نمونه هایی از این افراد هستند که با تحمل خسارات فراوان با جامعه ای مواجه شدند که تاب تحمل افکار و اندیشه های نو را نداشت.
حیدری در ادامه سخنان خود کاتوزیان را یکی از افراد نواندیش و دانشمند عصر حاضر دانست و عنوان کرد: این شخصیت برجسته با تلاش های فراوان توانست دانشکده و جامعه حقوق را از سنتی به نوین تبدیل کرده و قانون را با حقوق نوین پیوند دهد.
این کارشناس حقوقی تالیف ۴۲ کتاب و بیش از ۴۰۰ مقاله حقوقی توسط این استاد فرزانه را یک گنجینه گرانبها برای جامعه حقوقی کشور برشمرد و تصریح کرد: ویژگی های شخصیتی منحصر به فرد و مردم داری در کنار تحصیلات عالیه علمی این استاد فرهیخته باعث شده که به ایشان لقب پدر علم حقوق ایران اعطا شود.
وی همراهی همیشگی با مردم و دانشجویان، ادب، تواضع و فروتنی در کنار بار علمی فراوان را از ویژگی های برجسته این استاد فقید دانست و اظهار داشت: در کنار تمامی این خصوصیات ساده زیستی و دوری از تجمل گرایی نکته بارز دیگری بود که توجه همگان را به زندگی وی جلب می کرد چرا که پدر علم حقوق ایران هرگز خود را به ارزش های دنیوی نفروخت و همین امر موجب ماندگاری اندیشه ها و روش زندگی، تلاش و پشتکار در زمان حیات و پس از مرگ وی شد.
سید ابراهیم موسوی قاضی دادگستری و استاد دانشکده حقوق نیز در این مراسم تجلیل از امیر ناصر کاتوزیان را تجلیل از تمام صفات نیک انسانی؛ عدالت، شجاعت، شهامت، آزادگی، سخت کوشی، عشق و علاقه به سرزمین و فرهنگ ایرانی و تلاش برای پیشبرد دانش ایران دانست.
وی گفت: امیر ناصر کاتوزیان اولین شاگرد حقوقدانان بزرگ، وارث پیشینه حقوق در ایران و اولین دانشجوی دکترای حقوق دانشگاه تهران بود که مایه افتخار ایرانیان در داخل و خارج از کشور است.
وی افزود: اگر در جامعه ای حقوق محکم و قاطع وجود داشته باشد به یقین در آن جامعه انسانیت حاکم و بالعکس اگر در جامعه ای تمام امکانات زندگی بدون وجود صفت های انسانی و حقوق موجود باشد آن جامعه، جامعه ای انسانی نیست.
موسوی ادامه داد: قانون در صورتی اعتبار و ارزش دارد که منعکس کننده عدالت باشد چرا که حق و عدالت را هرگز نمی توان با زور و اجبار در جامعه حاکم کرد.
وی ارزش عدالت را از تمامی ارزش های موجود در جامعه بالاتر و بیشتر دانست و تصریح کرد: کسانی که ارزش این سرمایه بزرگ الهی را درک کرده اند تلاش می کنند که این سرمایه بزرگ را که رسالت انبیای الهی است را در جامعه محقق کنند و به یقین کاتوزیان را می توان یکی از فعالان و پیش قراولان این عرصه دانست.
در این مراسم همچنین محمد رضا نظری رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری لرستان با بیان اینکه دکتر کاتوزیان اولین دانشجوی موفق به اخذ دکترای حقوق از دانشگاه تهران بود گفت: کارنامه علمی درخشان این استاد نمونه با کتاب ها و تالیفات متعدد، تسلط بر زبانهای مختلف و آگاهی از مبانی فقهی و علوم روز موجب شد تا این شخصیت برجسته جایگاه ویژه ای در بین فعالان حقوقی کشور پیدا کند.
وی افزود: دکتر کاتوزیان همواره در بسط و توسعه علمی، دانش و اخلاق مداری و نهادینه شدن حقوق در کشور تلاش فراوان داشت و همچنین در تدوین قانون اساسی کشور نقش پررنگی را ایفا کرد.
نظری همچنین عنوان کرد: سالها طول می کشد که کاتوزیان دیگری در عرصه حقوقی کشور پدید آید تا علم حقوق را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین دانشجویان و دانش آموختگان این رشته باید با الگو قرار دادن استاد فرهیخته خود روش و منش او را در زندگی و تحصیل در پیش گیرند.
منبع: www.ldadban.ir