• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
31

گزارش افتتاحیه سی‌امین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون چهارمحال‌ و‌ بختیاری

  • کد خبر : 25723
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۶

به نام خدا سی امین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران ( اسکودا ) به میزبانی کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری در تاریخ ۱۹/۲/۱۳۹۷ شروع به کار کرد. مراسم افتتاحیه در سالن همایش فرهنگسرای ارشاد شهرکرد با حضور اعضای هیأت مدیره کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور، مسوولین اتحادیه و جمعی از […]

به نام خدا

سی امین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران ( اسکودا ) به میزبانی کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری در تاریخ ۱۹/۲/۱۳۹۷ شروع به کار کرد. مراسم افتتاحیه در سالن همایش فرهنگسرای ارشاد شهرکرد با حضور اعضای هیأت مدیره کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور، مسوولین اتحادیه و جمعی از مسئولین دولتی آغاز و پس از تلاوت آیاتی از قرآ¬ن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، سخنرانان به شرح زیر به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ابتدا دبیر همایش وکیل علی خسروی ضمن عرض خیر مقدم خدمت حضار و مدعوین، توضیحاتی درباره برنامه های آتی همایش ارائه داد.
سپس وکیل ابراهیم کیانی ریاست کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری ضمن عرض سلام خیر مقدم به حضار خطاب به نمایندگان مجلس بیان کرد نباید اقدامات صورت گرفته شما به سمت و سویی برود که با حقوق افراد در تعارض باشد ولی متاسفانه اکنون اینطور می شود.
وی با انتقاد از تبصره ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری گفت: در بحث پیرامون این ماده یک نکته وجود دارد که وکلا را به دو دسته تقسیم کرده اند، یک دسته وکلایی که مورد تایید قوه قضاییه هستند و دسته دیگر وکلایی که مورد تایید نیستند در حالی که بر اساس قانون از گذشته تا حال تنها یک وکیل را در موردی می توان از وکالت منع کرد که محکومیت انتظامی داشته باشد.
وی با بیان اینکه شغل وکالت شغل شریفی است گفت ما اعتراض خود را به تبصره ماده ۴۸ اعلام میکنیم و به نظر ما مبنای بزرگ بی عدالتی و نقض حقوق شهروندی است. وی با بیان اینکه تظاهر به وکالت در گذشته جرم انگاری شده است گفت متاسفانه اکنون شاهد هستیم موسسات حقوقی که توسط افراد غیر وکیل مجوز می گیرند حتی مورد تایید دولت هستند. وجود اینگونه موسسات باعث رانت و فساد می شود که ما به این موضوع هم اعتراض داریم و این را اعلام می کنیم.
رئیس کانون وکلای کانون چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شخصی که چندین آزمون وکالت داده و قبول نشده در خانه خود طرحی نوشته و نمی دانم چگونه آن را به مجلس ارائه کرده است و می خواهد انحصار را از آزمون بردارد؛ تصریح کرد مراقب باشید که هر کسی نمی تواند وکیل دادگستری باشد مگر می شود بدون تدبیر و بدون صلاحیت کسی وکیل دادگستری شود. ما به دلیل سر و کله زدن با مشکلات فراوان بسیار خسته ایم چقدر باید تحمل کنیم در حالی که وظیفه ما امانت داری میراث گذشتگان و دفاع از حقوق شهروندی افراد است. وی ضمن تشکر از رئیس دادگستری استان بیان کرد ما در استان هیچگونه مشکلی با دادگستری نداریم و برای ورود و خروج تفتیش بدنی نمی شویم و حتی می توانیم گوشی موبایل با خود به داخل دادگاه ببریم در عجبم چطور در بقیه شهرستان ها این مشکلات وجود دارد، بهتر است روسای دادگستری سایر استان ها به استان ما گذری کنند و شرایط را ببینند.
وکیل دکترلعیا جنیدی در رابطه با مشکلات موجود در اثر فعالیت موسسات حقوقی غیر قانونی گفت بهتر است پیش نویسی از قانونی در اینباره توسط ما با همکاری شما تهیه شود و مطالعات تطبیقی صورت بگیرد تا کار پیش رود.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به حواشی و انتقاد هایی که در ارتباط با تعیین ظرفیت در آزمون وکالت وجود دارد خاطر نشان کرد متاسفانه در یک دوره هشت ساله به میزان کل هشتاد سال آموزش عالی کشور مراکز آموزشی تاسیس شد و ما با فارغ التحصیلان زیادی روبرو هستیم که در چند رشته درصد فارغ التحصیلان بیشتر از بقیه است که یکی از آنها رشته حقوق است.
این حقوق دان با بیان اینکه اکنون نمایندگان مجلس در رابطه با طرح هایی که در رابطه با وکالت است باید همت کنند و نظر وکلا و متخصصین را جویا شوند گفت نباید به گونه ای رفتار شود که این تصور به وجود آید که قصد ایجاد محدودیت داریم. بهتر است راه حل مطلوبی برای این مشکل توسط وکلا و نمایندگان مجلس پیدا شود وی خطاب به وکلا گفت نباید صرفاً انتقاد کنید بلکه همراه انتقاد راه حل نیز ارائه دهید.
جنیدی با اشاره به رشد آموزش عالی در کشور گفت در زمانی که این اتفاق افتاد امکان اشتغال در کشور پایین بود و به همین دلیل امکان آموزش عالی را افزایش دادند. این حقوق دان با بیان اینکه این جمع وکلا در اتحادیه برای من نماد وحدت است تصریح کرد وکلا با تمام رقابت هایی که بینشان وجود دارد وحدت خود را حفظ کرده اند و نشان داده اند که در انتخابات هیأت مدیره فقط به شایستگی های افراد توجه می کنند و توان اداره نهاد خود را دارند.
وی ادامه داد وحدتی که در بین وکلا وجود دارد نیاز کل کشور است وحدتی که جهت گیری آن برای حفظ امنیت ملی است از این رو کانون های وکلا می توانند شریک خوبی برای دولت باشند. وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت بر اثر این اتفاق مسائل حقوقی و مشکلاتی پیش آمده است که وکلا باید به این موضوعات فکر کنند و برای حل آنها راه حل ارائه کنند.
در ادامه مراسم افتتحایه مهندس اقبال عباسی استاندار چهار محال و بختیاری به بیان سخنرانی پرداخت و شاخصه های استان را برای اعضای کانون ها معرفی کرد و در ادامه گفت حکمران خوب باید حکومت را با مردم هم سوء کند اگر مردم را با حقوق شهروندیشان آشنا کنیم هیچ کس نمی تواند به آنها ظلم کند. اگر مردم و نهاد های مدنی به وظایف خود آگاه باشند و به موقع و به خوبی وارد عمل شوند به هیچ مظلومی ظلم نمی شود. اما متاسفانه ما نتوانسته ایم این کارها را انجام دهیم.
در ادامه جلسه احمدرضا بهرامی رئیس دادگستری استان چهارمحال و بختیاری گفت هیچ مسئله و مشکلی بین ما و وکلای استان وجود ندارد و یک احترام دو سویه بین ما است. این وفاقی که بین ما و وکلا وجود دارد ارزشمند است نمی گذاریم این که این وفاق تبدیل به نفاق شود.
این مقام قضایی تشریح کرد اکنون که اکثر قضات پس از بازنشستگی به شغل وکالت مشغول می شوند باید به وکلا ارج نهند و احترام آنان را حفظ کنند.
سخنران بعدی رییس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بود. دکترکاظمی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت امیدوارم که از این جمع برای وحدت افزایی استفاده کنیم، جایگاه وکیل جایگاه بسیار والایی است که در قرآن هم بسیار به آن اشاره شده است. وی با بیان اینکه وکلا باید برای فرهنگ سازی استفاده از وکیل، خودشان اقدام کنند گفت وکالت اجباری باید اجرایی شود ما معتقد هستیم وکالت شغل نیست بلکه خدمت عمومی است.

آخرین سخنران مراسم افتتاحیه رییس اتحادیه بود. دکترمرتضی شهبازی نیا با بیان اینکه ما به عنوان نهاد وکالت از تصمیم دولت آمریکا متاسف هستیم و معتقد هستیم نقض تعهدات بین‌المللی است گفت آماده‌ایم در هر حوزه‌ای که وکلا می‌توانند کمک کند همکاری کنیم.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران تصریح کرد: نهاد وکالت در مجموع یکی از سالم ترین جوامع کشور است و مکانی منظم و سختگیرانه برای رسیدگی به تخلفات وکالت وجود دارد در حوزه وکالت تخلفات چنان نیست که لازم باشد برجسته شود.
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس گفت: یکی از دستاوردهای انقلاب توسعه آموزش عالی به ویژه در حوزه بانوان بوده است. وی اضافه نمود ما با گسترش آموزش عالی مخالف نیستیم اما در ایران به اندازه کل اتحادیه اروپا دانشکده حقوق وجود دارد. اینکه مردم به حقوق خود آشنا باشند و وکلا بیکار باشند آرزوی ماست در آن صورت همه افراد جامعه از سطح زندگی و خدمات اجتماعی بالایی برخوردار خواهند بود.
وی با بیان اینکه ما با توسعه بی کیفیت آموزش عالی مخالف هستیم گفت بی کیفیت شدن آموزش حقوق لطمه جبران ناپذیری به کشور وارد می‌کند. وی اضافه نمود در بسیاری کشورها کانونهای وکلا دانشکده های حقوق را ارزیابی می‌کنند. باید سطح آموزش حقوق حفظ شود ما در حوزه آموزش حقوق دچار سودا گری شده ایم. توقع داریم دولت جلوی این مشکل را بگیرد ولی نشانه‌هایی از فعالیت برای این مشکل نمی بینم.
وی با اشاره به انتقاد هایی که از کانون های وکلا در رابطه با انحصار گری و تعیین ظرفیت وجود دارد گفت: ظرفیت آزمون را کمیته‌ای متشکل از دو نماینده از قوه قضائیه و یک نماینده از کانون وکلا مشخص می‌کند و دادگستری نیز امکانات و نیاز خود را در این رابطه درنظر می گیرد. باید توجه داشت افزایش وکیل بیکار مفسده آور است.
رئیس اتحادیه گفت: ما معتقد هستیم راه توسعه پایدار یک کشور از مسیر حکومت قانون می‌گذرد تا قانون حاکم نشود توسعه پایدار رخ نمی‌دهد. حاکمیت قانون احتیاج به قاضی و وکیل مستقل ما دغدغه استقلال قاضی را داریم توقع داریم این دیدگاه در دستگاه قضایی باشد و بدانند وکیل مستقل و توانمند حامی عدالت است.
وی در انتها گفت فکر می کنم دلیل اینکه قانون گذار وکالت را شغل شریفی نامیده این است که وکیل برای تحقق عدالت کار می‌کند.
یکی از موفق ترین نهادها در کشور نهاد وکالت است زیرا این نهاد چشم داشت و استفاده‌ای از منابع عمومی ندارد و خودکفا است. نهاد وکالت از منظر ایجاد اشتغال موفقترین است. از سال ۷۶ که مدیریت به خودشان واگزار شده است هرساله آزمون برگزار کرده است هیچ نهادی مثل وکالت در پرداخت مالیات موفق نبوده است.
در کشورهای دیگر دولت‌ها در حوزه معاضدت قضایی هزینه‌هایی سنگینی پرداخت می‌کند ما تنها کشوری هستیم که نهاد وکالت بصورت مجانی کارهای معاضدتی می‌کند ضعف و مشکل ما این است که کارهای خود را معرفی نمی‌کنیم.
از زمانی که دانشجو حقوق بودم بحث اصلاح لایحه وکالت بود این مساله کلی از انرژی نهاد وکالت را گرفته است.
باید نحوه برخورد و تاسیس موسسه‌های حقوقی در کشورهای دیگر را دید متاسفانه در کشور همه مسائل با دید اقتصادی نگاه می کنیم موسسات حقوقی غیر مجاز به قوه قضائیه نیز لطمه می زند.
در پایان مراسم افتتاحیه از وکیل بهمن کشاورز و هیات رییسه سابق اسکودا تقدیر و تشکر شد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=25723
  • 2116 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای گزارش افتتاحیه سی‌امین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون چهارمحال‌ و‌ بختیاری بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0

دیدگاهها بسته است.

تماس باما