بیست و هفتمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری به میزبانی کانون البرز در تاریخ ۱۹ و ۱۳۹۵/۸/۲۰ با برگزاری مراسم افتتاحیه در شهر کرج آغاز به کار کرد. بعدازظهر روز چهارشنبه ۱۳۹۵/۸/۱۹نشست اختصاصی همایش با دستور جلسه اعلامی شروع شد.
بدوا نسبت به انتخاب رییس جلسه و نظار و منشی اقدام شد. به روال معمول از ریاست کانون میزبان دعوت شد که ریاست جلسه را بعهده گیرند که مورد پذیرش واقع شد. لذا آقای جعفر رضازاده – رییس کانون میزبان- به عنوان رییس جلسه انتخاب و مورد تایید حضار قرار گرفت.
سپس در مورد انتخاب دو نفر ناظر و یک نفر منشی رای گیری شد که در نتیجه آقایان رضایی و کمیلی به عنوان ناظر و آقای طالع به عنوان منشی انتخاب شدند.
بند اول دستور جلسه – نطق های پیش از دستور جمعا به مدت ۱۵ دقیقه برای سه نفر:
مقرر شد این اقدام به صورت آزمایشی در این همایش انجام شود با تاکید بر این که هر نفر پنج دقیقه و در حیطه امور صنفی طرح موضوع نماید. آقایان رحمانی درمورد حق عضویت پرداختی به قوه قضاییه، سرداری در مورد لایحه جامع وکالت و زرعی در مورد تشکیل اتحادیه وکلا مستقل از اتحادیه کانون های وکلا به طرح موضوعات مورد نظر پرداختند.
بند دوم دستورجلسه- عضویت کانون های محترم یزد و ایلام در اسکودا
الف- پس از بررسی وصول مدارک عضویت کانون یزد به اتحادیه و متعاقب توضیحات ریاست اتحادیه، موضوع به رای گذاشته شد که در نهایت عضویت کانون یزد به عنوان بیست و چهارمین عضو اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به اتفاق آراء تصویب شد.
ب- پس از بررسی وصول مدارک عضویت کانون ایلام به اتحادیه و متعاقب توضیحات ریاست اتحادیه، موضوع به رای گذاشته شد که در نهایت عضویت کانون ایلام به عنوان بیست و پنجمین عضو اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به اتفاق آراء تصویب شد.
بند سوم دستورجلسه – بررسی لایحه جامع وکالت و مسائل مربوط به آن :
بدوا ریاست اتحادیه توضیحاتی در مورد لایحه جامع و متون تهیه شده توسط مرکز پژوهش های مجلس و کارگروه مشترک وکلا و دولت و قوه قضاییه ارائه نمود و اضافه کرد که جدول تطبیقی این متون تهیه و در اختیار حضار قرار گرفته است. همچنین درخصوص موارد اختلاف که مورد نظر و تایید کانون های وکلا و اتحادیه نیست توضیحاتی ارائه شد.
سپس دکتر مالکی به عنوان یکی از افرادی که در تهیه متن پیشهادی کارگروه وکلا و همچنین در تعامل بانهادهای ذی ربط درمورد لایحه جامع وکالت تلاش کرده ، توضیحاتی در مورد روند کار و پیشرفت متون و نکات و موارد مورد تاکید جهت بررسی های بعدی ارائه داد و از حضار درخواست کرد که متون ارائه شده و جدول تطبیقی را با دقت مطالعه نموده و اظهار نظر کنند تا در جلسات بعد مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر مالکی ضمن توضیحات مبسوط خود اضافه کرد ما نظارت را می پذیریم اما دخالت را نه و آنچه در متون دیگر لایحه جامع وکالت دیده می شود نظارت را با دخالت ترکیب نموده است.
بند چهارم- حق الوکاله وکالتهای تسخیری و معاضدتی
در این مورد جناب آقای کشاورز فرمودند کانون مرکز پیگیری هایی دراین خصوص انجام داده اند . جنابان آقایان سپهری از کانون کرمانشاه در مورد پیگیری های مکرر کانون کرمانشاه توضیحاتی ارائه کردند. همچنین جناب آقای آل محمد از کانون خوزستان و سرکارخانم دکتر داوودی و جناب آقای سردار زاده از کانون مرکز در این مورد مسائلی را مطرح نمودند در پایان جناب آقای دکتر حسین آبادی از کانون مرکز در خصوص ملاقات و مکاتباتی که تا کنون انجام شده است اعلاماتی داشتند در نهایت مقرر شد کانونها سوابق و اطلاعات عملکرد وکلای عضو را دراین مورد به کانون مرکز و اتحادیه ارسال نمایند تا پیگیری شود همچنین مذاکرات لازم برای پیش بینی در بودجه سنوات آتی از سوی کانون مرکز و اتحادیه انجام شود.
بند پنجم – موسسات حقوقی متشکل از افرادغیر وکیل
در این خصوص دکتر حسین آبادی اعلام داشتند اقدامات زیادی صورت پذیرفته از جمله ملاقات با مسولین مربوطه در قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و … هم چنین دکتر آذربایجانی و آقای طالع ازمرکز و دکتر لطفی از کانون اردبیل و آقایان رستمی از البرز ، دکتر فرهمندیان از بوشهر و جناب آقای جندقی از کانون مرکز به بیان ایراداتی پرداختند در نهایت مقرر شد اقدامات انجام شده در کانون مرکز، اتحادیه و سایر کانونها با هماهنگی یکدیگر تا حصول به نتیجه پیگیری شود.
بند ششم – بررسی یکسان سازی رویه کانونها در امور جاریه ( بومی گزینی، مدرک تحصیلی داوطلبان آزمون وکالت – انتقال زوجین و فرزندان )
در مورد این دستورابتدا جناب آقای کشاورزابراز داشتند برخی اقدامات در کانونها جاری است .همچنین آقایان جندقی از مرکز سراج از البرز، کیانی از چهارمحال و بختیاری، شجاع پوریان از خوزستان ،رضایی از لرستان ، فرهمند از بوشهر به عنوان موافق و مخالف به بیان توضیحاتی پرداختند که در نهایت پیشنهاد شد این موضوع از دستور خارج شود و به کارگروه مربوطه جهت بررسی ارجاع گردد و با اکثریت تصویب شد که جهت بررسی به شورای اجرایی ارجاع گردد.
بیانیه پایانی بیست و هفتمین همایش سراسری اتحادیه کانونهای وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون وکلای البرز قرائت شد و مورد تصویب قرار گرفت . جلسه در ساعت ۱۹ روز پنجشنبه ۲۰ آبان ماه به پایان رسید .