کانون وکلای خراسان شمالی که پیش از این زیرمجموعه کانون وکلای دادگستری خراسان بزرگ بود، سه شنبه شب گذشته با حضور رییس اتحادیه کانونهای وکلای کشور و دیگر مسئولان استانی بصورت رسمی آغاز به کار نمود. دکتر جعفر کوشا رئیس اتحادیه در این مراسم طی سخنانی به هجمههای اخیر علیه نهاد وکالت پرداختند:
-حاکمیت باید توجه کند وجود کانون وکلای مستقل در هر استانی به این معناست که «استقلال» برای نهاد وکالت چه اهمیتی دارد.
وظیفه ما در اتحادیه این است که بین ۲۶ کانون وکلای دادگستری کشور هماهنگی ایجاد کنیم، امروز نهاد وکالت دچار هجمههای بسیاری است که البته این مسأله در سراسر دنیا علیه نهادهای وکالت وجود دارد.
-اگر به قوانین خودمان در گذشته و حال رجوع کنیم خواهیم دید که همواره از استقرار و اجرای عدالت صحبت شده است، «عدالت» به معنای این است که هر چیز باید در جای خودش باشد.
قانونگذار در سال ۱۳۷۶ قانونی تحت عنوان قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت نوشته است؛ در این قانون تبصره هوشمندانهای جهت تعیین ظرفیت وکلا گذاشته شده که مقرر نموده است کمیسیونی شامل رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلا، ظرفیت پذیرش کارآموز را تعیین کنند.
– امروز در مجلس شورای اسلامی، یک وکیل را که به عنوان مدافع حق وظیفه دارد از جان و ناموس مردم در مقابل حاکمیت با آزادگی و استقلال دفاع کند، با یک بقالی مقایسه میکنند؟!
بررسی وکالت را به کمیسیون جهش تولید میبرند، و در طرح تسهیل کسب و کار یک اقتصاددان در مورد وکیل تصمیم میگیرد.
من به آن آقا در کمیسیون جهش تولید که جایزه خود را گرفت و وزیر شد گفتم شما تا به حال دادگاه رفتهاید؟! وکیل همچون چراغی در پروندههای قضایی نورافکنی میکند، وکیل زوایای پنهان پرونده را روشن میکند. منطق این مجلس باعث میشود ده سال دیگر بگویند ما اشتباه کردیم!
هم اکنون در تبصره ۱ ماده ۱ دو مسئول حاکمیتی در سمت رئیس کل دادگستری استان و رئیس دادگاه انقلاب حضور دارند که براساس تعداد پروندهها و جمعیت، ظرفیت مورد نیاز وکیل را تعیین میکنند. این کار براساس منطق انجام میشود. وکالت حرفهای تخصصی است، مانند پزشک متخصص.
اقتصاددان کمیسیون ویژه جهش تولید تصور میکند، شروع کارآموزی مقارن با صدور پروانه وکالت است!
به ما میگویند در را باز کنید تا همه بتوانند وارد شوند، مگر نهاد وکالت گاراژ است!! که البته گاراژ هم برای ورود قانون خود را دارد!
چرا این کارها را با این نهاد میکنید، مگر نهاد وکالت با شما چه کرده است؟ چرا وکالت را اجباری نمیکنید؟ چرا این کارها را با قضاوت نمیکنید؟
-در سال ۱۳۷۱ نظام قضایی منظمی اجرا میشد، بهیکباره به ذهن مسئولین وقت رسید که احکامشرعی باید اجرا شود، سپس پدیده حذف دادسرا بوجود آمد. نمیدانم این ابتکارات از کجا می آید؟ چرا رو به عقب حرکت میکنیم؟!
در تریبون نماز جمعه اعلام کردند مدعی یا مدعیعلیه در کتاب قضا باید به قاضی دسترسی داشته باشد، یعنی شاکی اگر شکایتی دارد مستقیماً به قاضی مراجعه کند! سیرهٔ عقلا میگوید وقتی من شاکی هستم، در ابتدا قاضی نمیتواند قضاوت کند و باید تحقیق انجام شود، که نسبت به چه کسی و به چه دلیلی شکایت وجود دارد؟ پس نیاز به یک مقام به نام مدعیالعموم وجود دارد، دادستان چنین وظیفهای دارد. در آن زمان مطرح شد که ما نیازی به دادستان نداریم؛ قریب به یک دهه دادسرا را حذف کردند و در سال ۱۳۸۱ مرحوم آیتالله شاهرودی مجددا دادسرا را بازگرداندند، حقوق عامه قریب به یک دهه از بین رفت و کسی نبود که کیفرخواست بدهد.
این چه جریانی است که آنچه را داریم خراب میکنیم و مدتی بعد همان را مجدداً میسازیم و به عنوان نوآوری به مردم تحویل میدهیم؟!
– میگویند سهمیه را برداریم تا انحصار شکسته شود. مواد قانونی ساختارمندی که در حال حاضر در حال استفاده از آنها هستیم، تغییر میدهند و بعد از ده سال دوباره به همان ماده خودمان برمیگردند!
-میگویند اگر ۷۰ درصد میانگین یک درصد برتر آزمون را کسب نمایید، میتوانید در آزمون پذیرفته شوید، سوال من این است که این ۷۰ درصد از کجا آمده است؟ براساس چه متر و معیاری این درصد را تعیین کردید؟ چرا ۷۰ درصد، چرا ۸۰ یا ۹۰ درصد نه!؟ ما مدیران کانونها با تک تک نمایندگان صحبت داشتیم و این سوال را از آنها پرسیدیم.
تراز بالای قبولی در آزمون ۱۵۰۰۰ و تراز کف قبولی ۹۰۰۰ است؛ ۷۰ درصد تراز ۹۰۰۰ میشود تراز ۶۰۰۰، یعنی افراد با معدل ۵ و ۶ در آزمون پذیرفته میشوند!
هر قانونی ک بشری باشد و منطق و توجیه نداشته باشد، آن قانون مطرود است.
روزی قانونی در مورد جمعآوری ماهوارهها نوشتند، امروز میبینید که این قانون چگونه شکست خورده است.
قانونی که با منطق و عقلانیت نباشد و با احساسات و جناح سیاسی پیش برود، متروک و مطرود است؛ به دلیل اینکه نمیتواند اجرا شود.
– میگویند اگر ۷۰ درصد میانگین یک درصد برتر آزمون را کسب نمایید میتوانید در آزمون پذیرفته شوید، سوال من این است که این ۷۰ درصد از کجا آمده است؟ براساس چه متر و معیاری این درصد را تعیین کردید؟ چرا ۷۰ درصد، چرا ۸۰ یا ۹۰ درصد نه!؟ ما مدیران کانونها با تک تک نمایندگان صحبت داشتیم و این سوال را از آنها پرسیدیم.
تراز بالای قبولی در آزمون ۱۵۰۰۰ و تراز کف قبولی ۹۰۰۰ است؛ ۷۰ درصد تراز ۹۰۰۰ میشود تراز ۶۰۰۰، یعنی افراد با معدل ۵ و ۶ در آزمون پذیرفته میشوند!
– افرادی که در آزمون وکالت تراز ۶۰۰۰ کسب نمودند از مبدعان این طرح کسب و کار نمودن وکالت در مجلس بودند و برای این که نشان دهند عادل هستند قضات را هم وارد این طرح کردند! یعنی قاضی دیوان عالی کشور باید آزمون وکالت قبول شود تا پروانه اخذ نماید! باید ۱۸ ماه کارآموزی کند!! این درحالیست که مدیر دفترش برای وکیل شدن نیاز به آزمون ندارد!! هنر تقنین در مجلس ما این است!
– امروز بنده نماینده ۵۵۰۰۰ وکیل در ایران هستم، با این طرح مثلا کانون وکلای مرکز که ۱۵۰۰ کارآموز میپذیرد، ۵۰۰۰ کاراموز باید جذب کند! این تعداد کارآموز کجا باید آموزش ببینند؟
-با اینکه قوه قضاییه مخالف این اتفاق است، پشت ما را خالی نمود.
وکالت کسب و کار نیست، وکیل باید در دادگاه از حق دفاع کند، چطور او را در طرح تسهیل با یک گل فروش، کاسب تلقی میکنید؟! بعد در کمیسیون جهش تولید این ماده را مطرح میکنید؟! رهبر فرمودند جهش تولید کنید، موانع زدایی کنید؛ کجا گفتند ک سر این نهاد وکالت خراب شوید؟ کاری کنید که خوب به یادها بمانید.
از فقها و حقوقدانان شورای نگهبان انتظار داریم ک امروز با منطق و آیندهنگری مسائل را ببینند، و بدانید که ما به دنبال هیچ جناح و سیاستی نیستیم، ما تنها به دنبال عدالت هستیم.
.
روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
.
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=35183
نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ در صحت و سلامت کامل برگزار شد
۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
آزمون وکالت ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد
۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
افتتاح مرکز پژوهشی مشترک قوه قضاییه با دانشگاه تبریز، کانون وکلای آذربایجان شرقی و مدیریت حوزه علمیه استان
۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹
نقدی بر لایحه برنامه هفتم توسعه در حوزه وکالت
۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
کارت شرکت در آزمون وکالت ۱۴۰۳ منتشر شد
۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
اینفوگرافی/ خشونت علیه وکلا
۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۵۹
آمادگی نهاد وکالت برای پشتیبانی همه جانبه از وکیل حسن صفری
۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
آیین یادبود و بزرگداشت مرحوم علی سلیمانی عضو کانون وکلای دادگستری فارس برگزار شد
۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
صورتجلسه شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران – پنجشنبه مورخ ۱۴۰۳/۸/۱۰
۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۷
اعضای هیات مدیره کانونها نباید نظر مشورتی به دادگاه انتظامی بدهند
۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
یادداشت ها
فراخوان طراحی پوستر هفتاد و یکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری
روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
سرفصل و موضوعات جشنواره «قلم وکیل» اعلام شد
روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
دکتر کوشا: «فتح الفتوح»، نه از بین بردن نهاد وکالت از طریق تصویب طرح تسهیل، که بهبود وضعیت اقتصادی کشور است/ شیری: نهاد وکالت در بدترین شرایط خود طی ۱۰۰ سال اخیر قرار دارد
روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
با هیچ تفسیری که دو نهاد وکالت و قضاوت را مقابل یکدیگر قرار دهد همدل نیستیم
روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
برگزاری مراسم روز وکیل در خراسان شمالی
روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران