• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
36

دیدار ریاست اسکودا، کانون وکلای مرکز و هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان قم با علما و فضلای حوزه علمیه

  • کد خبر : 35230
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۷
دیدار ریاست اسکودا، کانون وکلای مرکز و هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان قم با علما و فضلای حوزه علمیه
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رییس مرکز فقهی ائمه اطهار : همانگونه که قاضی بایستی مستقل باشد، وکیل دادگستری هم بایستی مستقل باشد و اگر وکیل زیرمجموعه قاضی و دستگاه قضایی قرار گیرد، دیگر نمی تواند دفاع کند؛ بنابراین مساله استقلال وکیل و وکلا یک امر واضح و بدیهی است.
صبح امروز دکتر کوشا ریاست اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به همراه دکتر مالکی رییس کانون وکلای دادگستری مرکز، ابراهیم جلالیان رییس کانون وکلای دادگستری استان قم و اعضای هیات مدیره کانون قم با آیات عظام اعرافی، اراکی و فاضل لنکرانی دیدار و گفتگو نمودند.
در این دیدارها دکتر جعفر کوشا و دکتر جلیل مالکی ضمن سخنانی به تشریح دیدگاه‌های خود در خصوص حرفه وکالت و مشکلات مرتبط با آن پرداختند.
دکتر کوشا در بخشی از سخنان خود با انتقاد از اینکه متاسفانه در حال حاضر اقتصاددانان برای وکلا و مسائل حقوقی کشور تصمیم می گیرند و در این امور دخالت می کنند به طرح این پرسش پرداختند که آیا از نظر فقهی امور وکالتی موضوعی کسب و کاری است؟
ایشان در ادامه تصریح کردند: قطعا وکالت یک امر تخصصی است و دخالت در امور تخصصی را متخصص باید انجام دهد.
دکتر جلیل مالکی رییس کانون وکلای دادگستری مرکز نیز در این دیدارها ضمن بیان توضیحاتی در خصوص تاریخچه وکالت و کانون های وکلا اظهار داشتند: کانون وکلا مرجع و پناهگاه مردم در زمان انقلاب و بعد از آن بوده و همواره هم خواهد بود.
وی گفت: متاسفانه امروزه جریانی در کشور به راه افتاده است که قصد دارد همه چیز را دچار بحران و اشکال کند.
وی افزود: این افراد در ظاهر بیان می کند که ما به استقلال وکلا و کانون وکلا اعتقاد داریم اما در عمل به گونه ای رفتار می کنند که سعی دارند آن را از درون از استقلال تهی کنند.
رییس کانون وکلای مرکز خاطرنشان ساخت: استقلال وکلا و وکیل دادگستری تضمین‌کننده حقوق مردم است.
وی افزود: متاسفانه عده‌ای ماهیت حقوقی وکالت را نشانه رفته اند و قصد دارند به ریشه بزنند و آن را کسب و کار تلقی کرده و حرفه وکالت را زیرمجموعه بخش‌های اقتصادی کشور قرار داده‌اند که تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار نیز در همین راستا می باشد.
در این دیدارها آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و عضو فقهای شورای نگهبان ضمن استماع سخنان و دغدغه‌های نمایندگان کانونهای وکلای دادگستری ایران، با اشاره به طرح تسهیل اظهار داشتند: یکی از مباحث مهمی که ما با مجلس داریم، وجود این همه طرح است که بایستی این مشکل حل شود.
ایشان در ادامه و با اشاره به نگرانی و دغدغه وکلا از تصویب طرح تسهیل تاکید نمودند: حتما ایرادات شرعی و قانونی خود نسبت به این طرح را برای بررسی بیشتر به صورت مکتوب ارسال کنید.
در ادامه این دیدارها آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رییس مرکز فقهی ائمه اطهار نیز ضمن بیان سخنانی اظهار داشتند: وکالت یک امر تخصصی است که یک وکیل دادگستری بایستی تخصص و توان علمی لازم را داشته باشد که در آن تردیدی نیست و امری کاملا عقلایی می باشد.
ایشان افزودند: همانگونه که هر کسی نباید قاضی شود، هر کسی هم نبایستی وکیل شود، زیرا یک وکیل می خواهد در مقابل قاضی دفاع کند و بایستی تبحر فقهی و قانونی کافی داشته باشد.
این استاد خارج فقه و اصول خاطر نشان ساختند: همانگونه که قاضی بایستی مستقل باشد، وکیل دادگستری هم بایستی مستقل باشد و اگر وکیل زیرمجموعه قاضی و دستگاه قضایی قرار گیرد، دیگر نمی تواند دفاع کند؛ بنابراین مساله استقلال وکیل و وکلا یک امر واضح و بدیهی است.
آیت الله فاضل لنکرانی خاطر نشان ساختند: وکیل به یک معنا به منزله قاضی است و با همان نگاه و شرایطی که به قاضی نگاه می کنیم، بایستی به وکیل هم نگاه کنیم.
ایشان در پایان تاکید کردند: غفلت از این موضوعات باعث بیشتر شدن مشکلات مردم و بالا رفتن آمار پرونده ها در محاکم خواهد شد.
آیت الله محسن اراکی استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب نیز در ادامه این دیدارها و ضمن سخنانی اظهار داشتند: خوشبختانه وکلای کشور ما از بهترین وکلای دنیا هستند که هم از لحاظ دانش و هم از لحاظ پاکدستی و سلامت باعث مباهاتند.
ایشان در ادامه و با اشاره به مبحث فقه وکالت افزودند: متأسفانه تاکنون فقه وکالت تدوین نشده است که ضروری است به این موضوع مهم هم پرداخته شود.
ایشان تصریح کردند: وکلا علاوه بر آشنایی با مسائل فقهی و حقوقی لازم است که در کنار آن با فقه وکالت هم آشنا شوند.
ایشان در ادامه و با ذکر مثالی بیان داشتند: فرض کنید که شخصی متهم به زنا شده است و اکنون وکیلی گرفته است. آیا وکیل متهم جایز است که وکالت او را بپذیرد؟
آیا این وکیل صرفا آشنایی و معرفت در حکم برایش کافیست یا بایستی آشنایی با موضوع نیز داشته باشد؟
رییس دانشکده اصول الدین تصریح کردند: معرفت در حکم با درس خواندن و تحصیل به دست می‌آید اما آشنایی با موضوع نیاز به کسب تجربه دارد و صرفاً از طریق تجربه بدست خواهد آمد.
ایشان بیان داشتند: اگر فقه وکالت در جامعه ما بررسی و نهادینه شود، موضوعات نیز به خوبی تبیین و روشن خواهد شد و لذا خیلی از شبهات هم از بین می رود.
ایشان افزودند: یک وکیل علاوه بر وکالت فقهی و آشنایی با مسائل و احکام فقهی بایستی با فقه و احکام مربوط به وکالت نیز آشنا شود که این موصوعات نیاز به آموزش دارد.
این استاد ممتاز حوزه در پایان خاطرنشان ساختند: متاسفانه نه تنها عامه مردم، بلکه خواص هم با وکالت و زحمات این حرفه به خوبی آشنا نیستند و نمی دانند که یک وکیل دادگستری با چه سختی ها و مشکلاتی مواجه است که لازم این موارد برای مردم به خوبی بیان شود.
همچنین روسای اسکودا، کانون مرکز و هیات مدیره کانون قم در پایان این دیدارها با دکتر حسین اسلامی رییس شورای شهر قم دیدار و گفتگو نمودند.
گفتنی است، دکتر اسلامی از اساتید دانشگاه، حقوقدان و عضو کانون وکلای دادگستری استان قم می باشند.
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=35230
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
  • 1919 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما