• امروز : شنبه - ۱۹ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 8 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 9 November - 2024
10

تعریف کودک و نوجوان در قوانین اسلامی

  • کد خبر : 25285
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۳

      در حال حاضر قوانین خوبی در زمینه کودکان و نوجوانان داریم که اگر خوب اجرا شوند مشکلات آنها اجرا می شود.   یک قانون ۹ ماده ای در حال حاضر برای کودکان و نوجوانان داریم که الان اجرا می شود اما در این قانون مسئله مهمی که وجود دارد این است که […]

5353141af6-150x89

 

 

 

در حال حاضر قوانین خوبی در زمینه کودکان و نوجوانان داریم که اگر خوب اجرا شوند مشکلات آنها اجرا می شود.

 

یک قانون ۹ ماده ای در حال حاضر برای کودکان و نوجوانان داریم که الان اجرا می شود اما در این قانون مسئله مهمی که وجود دارد این است که افراد زیر ۱۸ سال را مشمول آن کرده و بنابراین مواردی در این احکام وجود دارد که خوب است اما کافی نیست. از طرفی یک قانون مفصلی در حدود ۵۴ ماده در مجلس در مورد کودکان و نوجوانان تهیه شد که قرار بود طبق اصل ۸۵ اجرا شود اما هنوز این کار نشده و طبق آخرین اطلاعی که دارم کمیسیون قضایی مجلس در حال بررسی آن است ک اگر تصویب و اجرا شود مطلوب می شود و اتفاقات مهمی در حقوق کودکان رخ می دهد. چون در این قانون به قانون کودکان کار، تکالیف پدر و مادر و موارد حقوقی کودکان اشاره شده است.

 

 

اما آنچه اکنون مطرح است در قانون مجازات اسلامی جدید، در ماده ۹۰ آمده که اگر ثابت شود کودکی که تخلفی کرده و مرتکب جرمی شده دچار مشکل روانی، شناختی و تشخیص خوب از بد باشد دادگاه با ابزار مختلف در مورد کودک متهم رفع ابهام کند. تصویب این ماده بسیار خوب است و موجب خوشحالی حقوقدانان شد اما یک بحث وجود دارد که باید حل شود. وقتی در این قانون بلوغ مطرح می شود آیا در مورد تعریف کودک، زیر ۱۸ سال مطرح است یا سن بلوغ. اکنون هر دو تعریف را در قانون مجارات اسلامی جدید می توان کرد اما نیاز به اظهارنظر صاحبنظران است که تعیین تکلیف شود تا مراجع قضایی و وکلایی که با کودکان ارتباط دارند تکلیف خودشان را بدانند و عدالت رعایت شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=25285
  • 853 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای تعریف کودک و نوجوان در قوانین اسلامی بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0

دیدگاهها بسته است.

تماس باما