اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمان همچنین روز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ با رئیس کل دادگستری استان در محل دادگستری دیدار کردند.
در این نشست دکتر حجت قهرمانی فر اظهار داشت: در چند سال اخیر، کانون وکلا با انبوهی از قوانین ضد نهاد وکالت مواجه بوده و مجلس یازدهم در اقداماتی کم سابقه نهاد وکالت را با تصویب قوانینی علیه حق دفاع مردم مواجه کرده است لذا لزوم تعامل بیشتر کانون با دستگاه قضایی و دادگستری بیش از پیش احساس میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف کانون وکلا که مستقیماً با دادگستری در ارتباط است، بحث معاضدت و همیاری است که کانون کرمان کارنامه موفقی در این حوزه دارد و در این زمینه قراردادهایی با اداره کل بهزیستی، کمیته امداد و نهادهای حمایتی منعقد شده است و کانون در حد توان به افراد تحت حمایت این نهادها خدمات ارائه میدهد؛ همچنین با اداره کل زندانها جلساتی برگزار شده که بر تداوم و استمرار تعاملات طرفین تأکید شده است.
رئیس کانون وکلای کرمان در ادامه افزود: نکته حائز اهمیت این است که در سال ۱۴۰۳ با انبوهی از مقررات در ارتباط با مناسبات حقوقی و معاملات مواجه شدیم از جمله بحث دادگاههای صلح، صلاحیت و عملکرد و وظایف این مرجع و نیز قانون الزام به ثبت معاملات غیر منقول که انقلابی در حوزه حقوق ناظر بر معاملات این اموال به وجود آورده است که مردم و بسیاری از اشخاص حقوقی از آن ناآگاه هستند که آموزش، تحلیل و ارزیابی این قوانین امری واجب و مسلم است. باتوجه به تکمیل و بهره برداری پروژه جدید کانون وکلا در هفت باغ علوی که مجهز به کتابخانهای شامل بالغ بر ۱۲ هزار مجلد کتاب از جمله نفیسترین کتب حقوقی (که شاید در سطح کشور نایاب باشند) و سالن آمفی تئاتر با ظرفیت ۴۰۰ نفر و مجهز به بهترین و پیشرفتهترین امکانات و سیستم صوت و ظرفیت عظیمی که در سطح استان به وجود آورده است، طبیعی است بسیاری از وکلا و هم قضات نیاز به شناخت و آگاهی از نحوه عملکرد این مرجع دارند که این همکاری و افزایش آگاهی میتواند باعث بهبود روند رسیدگیها و جلوگیری از اطاله دادرسی و همچنین احقاق حق مردم شود. حتی جلسات نقد رأی را نیز میتوان در کانون برگزار کرد و از بهترین اساتید حوزه مسائل حقوقی و قضات عالی رتبه و وکلای مطرح در استان و در سطح کشور دعوت بعمل آورد.
در ادامه نشست دکتر محمد عارفی نایب رئیس هیأت مدیره کانون وکلای کرمان نیز ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا به معرفی قسمتهای مختلف ساختمان جدید کانون پرداخته و ابراز امیدواری کردند با تاسیس ساختمان جدید دادگستری در نزدیکی ساختمان کانون تعامل و همکاری بین این دو نهاد افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هدف مشترک وکلا و قضات رسیدن به دادرسی عادلانه است و تعداد زیادی از وکلای حاضر در استان کرمان دارای تحصیلات تکمیلی هستند و با عنایت به علم بالایی که دارند میتوان در جلسات نقد رأی و باقی عرصهها از این ظرفیت استفاده کرد.
نایب رئیس کانون وکلا ادامه داد: از ریاست محترم دادگستری کل استان درخواست داریم به قضات مخصوصاً قضات جوان بابت رفتار محترمانه و در شأن با وکلا تذکر داده شود.
حجت الاسلام حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز پس از تشکر و خیر مقدم به لزوم از بین رفتن فضای تقابلی مابین وکلا و قضات و افزایش تعامل در بین این دو جامعه تأکید کرد و گفت: این تعامل و همراهی باید به گونهای باشد که در یک راستا عمل کردن وکیل و قاضی در جلسات رسیدگی برای مراجعین ملموس باشد.
وی ادامه داد: در مورد قوانین و مقررات به خصوص قوانینی که با بدنه مردم در ارتباط است از جمله قانون الزام تبصره ۴ ماده ۱، به منظور آشنایی قضات جلساتی برگزار شده و مصاحباتی نیز انجام شده است که کافی نیست و لازم است که حتماً بیشتر باشد و همچنین الزامات مربوط به دستگاههای دولتی انجام شود که در صورت خوب اجرا شدن این قانون مشکلات عدیدهای در زمینه معاملات معارض، جعل، کلاهبرداری و … حل خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در خاتمه ابراز امیدواری کرد که بتوان از ظرفیتهای موجود ساختمان کانون و علم وکلا در زمینه آموزش و اطلاع رسانی استفاده کرد.