در راستای ارتقا دانش حقوقی و آشناسازی وکلا و مدیران حقوقی با فنون مدیریت مذاکرات بین المللی، درفتینگ قراردادها، و ارائه مستدلات و دفاع در پرونده های حقوقی نزد مراجع حل و فصل اختلافات بین المللی، مرکز حقوقی و داوری لاهه (HCLA) و دانشگاه لیدن هلند (Leiden University) با همکاری اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) اقدام به برگزاری سومین دوره ی تخصصی آموزشی در سال ۲۰۱۶ نموده اند.
به گزارش مقیم، در راستای ارتقا دانش حقوقی و آشناسازی وکلا و مدیران حقوقی با فنون مدیریت مذاکرات بین المللی، درفتینگ قراردادها، و ارائه مستدلات و دفاع در پرونده های حقوقی نزد مراجع حل و فصل اختلافات بین المللی، مرکز حقوقی و داوری لاهه (HCLA) و دانشگاه لیدن هلند (Leiden University) با همکاری اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) اقدام به برگزاری سومین دوره ی تخصصی آموزشی در سال ۲۰۱۶، با عنوان «نقش وکلای ملی در حل و فصل اختلافات بین المللی» نموده اند.
این دوره به مدت ۱۱ روز( ۲۱-۳۱ شهریور) در شهر لاهه هلند و همچنین شهرهای بروکسل و پاریس برگزار شد که در آن ۳۰ تن از وکلای برجسته و کارشناسان ارشد حقوقی در کلاس ها و کارگاه های تخصصی به بررسی موضوعات حقوقی بین المللی و مدیریت مذاکرات و پرونده ها پرداختند.
مطالب و مباحث این دوره تخصصی توسط اساتید دانشگاه، داوران و مدیران سازمان های بین المللی به شرکت کنندگان ارائه شد.
این دوره تحت مدیریت مرکز حقوقی و داوری لاهه (HCLA) و درساختمان کاخ صلح (مقر دیوان بین المللی دادگستری ICJ) و همچنین با حضور در جلسات پرونده ها و موضوعات حقوقی در محل دیوان کیفری بین المللیICC، سازمان خلع سلاحهای شیمایی OPCW و دیگر نهادها و دیوانهای مستقر در لاهه برگزار شد .
قابل ذکر است که این دوره بخشی از سلسله برنامه های آموزشی تخصصی HCLAاست که در راستای تقویت دانش حقوقی و مدیریت تخصصی موضوعات بین المللی با تاکید بر حل و فصل اختلافات بین المللی، مدیریت قراردادها و تکنیکهای مذاکرات تجاری و سرمایه گذاری و نقش و صلاحیت سازمانهای بین المللی ، برگزار می شود.
دروس و سرفصلهای زیر توسط اساتید ارائه و در پایان هر جلسه نیز به سؤالات حاضران پاسخ دادند .
۱ . تکنیکهای موثر در مذاکرات قراردادی توسط دکتر علی ماروسی رئیس مرکز مدیران موسسه حقوقی و داوری لاهه.
۲ . اصول حاکم بر قراردادهای بین المللی و قواعد مربوط به آنسیترال توسط خانم ماجا گروف .
۳ . نظم حقوقی در نظام حقوق بین الملل و صلاحیت دادگاهها توسط آقای دکتر اریک کوپر از دانشگاه لیدن .
۴ . صلاحیت دیوان کیفری بین المللی i c c توسط آقای دکتر طباطبایی مشاور ریاست دیوان
۵ . اصول حاکم بر انتخاب دادگاه و قانون حاکم بر قراردادهای تجاری بین المللی توسط دکتر هانس ون لون .
۶ . دیوان داوری ایران و امریکا توسط دکتر پیران مشاور دیوان .
۷ . بررسی آراء دادگاههای کشور هلند در خصوص پرونده نسل کشی در سربرنیتسا و پرونده محکومیت دولت روسیه
در دیوان داوری بین المللی توسط پروفسور استوخر عضو دانشگاه لیدن و سناتور در مجلس سنا ی هلند.
۸ . نحوه تنظیم قرارداد و لوایح حقوقی در دیوانها و دادگاههای بین المللی توسط دکتر علی ماروسی .
۹ .بررسی کنوانسیون منع گسترش انباشت و بکارگیری سلاحهای شیمیایی و انهدام آنها توسط خانم شارون ری ویه را کارشناس حقوقی سازمان
قابل ذکر است اعضا شرکت کننده از قسمت های مختلف کاخ صلح دادگاه بین المللی دادگستری ، دیوان داوری ایران و آمریکا و سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی بازدید نموده و درپایان نیز گواهی شرکت در دوره مشترکاً توسط دانشگاه لیدن و مرکز حقوقی و داوری لاهه به شرکت کنندگان تقدیم شد.
اطلاعات بیشتر در خصوص دوره های آموزشی تخصصی و موضوعات داوری بین المللی در سایت(www.hclanl.com) این مرکز موجود است.
ضمنا اعضای گروه با سفیر ایران در لاهه جناب اقای دکتر جهانگیری که خود دکترای حقوق دارند در محل سفارت ملاقات و تبادل نظر کردند.