• امروز : شنبه - ۱۹ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 8 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 9 November - 2024
11
در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری میان اسکودا و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران مطرح شد؛

دکتر کوشا: نهاد وکالت، ماهیتا خود را مدافع صیانت از پایه‌های مردم‌سالاری می‌داند/ درهای اسکودا به روی رسانه‌ها باز است

  • کد خبر : 42142
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۴
دکتر کوشا: نهاد وکالت، ماهیتا خود را مدافع صیانت از پایه‌های مردم‌سالاری می‌داند/ درهای اسکودا به روی رسانه‌ها باز است
آیین امضای تفاهمنامه همکاری میان اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران امروز چهارشنبه 26 مهرماه 1402 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، بر اساس این تفاهم‌نامه و به منظور حمایت از جریان آزاد اطلاع‌رسانی، خبرنگاران و روزنامه‌نگاران از خدمات رایگان معاضدت قضایی برخوردار می‌شوند.

برگزاری دوره‌های آموزشی رایگان در حوزه‌های «حقوق و رسانه» و نیز «روابط عمومی و ارتباطات» از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه همکاری مشترک است.

در آیین امضای این تفاهم‌نامه که در محل اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران برگزار شد، دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا در ابتدا ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، گفت: از روزهای اخیر شاهد جنایات ارتش رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه هستیم که باید آن را جنایت علیه بشریت، نسل‌کشی و جنایت جنگی بدانیم و امیدواریم که این روند به زودی متوقف شود در تمام دنیا همیشه صلح برقرار باشد.

وی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر نعمت احمدی، وکیل دادگستری گفت: در این روز جا دارد که از مرحوم نعمت احمدی یاد کنیم. ایشان در هر حال سعی کردند تا از حق دفاع کنند و در سال‌های گذشته بارها شاهد به میدان آمدن ایشان برای احقاق حقوق خبرنگاران و روزنامه‌نگاران کشور بودیم و به نظرم نمونه چنین افرادی در ایران کم است.

با امضای این تفاهم‌نامه امروز بخشی از رسالت اجتماعی نهاد وکالت عملیاتی شد

رئیس اسکودا در ادامه با اشاره به اهمیت امضای این تفاهم‌نامه عنوان کرد: امروز را باید روز بسیار مبارک و مهمی دانست؛ چراکه با امضای این تفاهم‌نامه بخشی از رسالت اجتماعی اسکودا و نهاد وکالت عملیاتی خواهد شد.   این تفاهمنامه فرصتی برای نشان دادن همبستگی متقابل این دو نهاد مهم در سپهر عمومی است. همراهی و همکاری نهادهای مدنی موثر، به مثابه راهکاری برای گذار از شرایط موجود می‌تواند مورد توجه باشد.

دکتر کوشا تصریح کرد: در مورد رسانه و مطبوعات باید توجه داشت که رکن چهارم دموکراسی در جهان بر همین پایه استوار است اما زمانی رکن چهارم به حساب می‌آید که سه رکن دیگر مستقل وجود داشته باشد و شرایط دموکراسی، حاکم و خاصیت آنها جاری و ساری باشد. به عبارت دیگر سه رکن مستقل دیگر باید وجود داشته باشد که رکن چهارم یعنی رسانه و مطبوعات معنا پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران باید به مباحث حقوقی مربوط به حرفه خود اشراف کامل داشته باشند، گفت: بنده در دوره‌ای عضو هیئت منصفه دادگاه مطبوعات بودم و به وضوح بارها مشاهده کردم که چگونه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران به دلیل عدم آگاهی به مباحث حقوقی با مشکلات قضایی روبرو شدند. در این راستا و همان‌ زمان چندین بار پیشنهاد دادم و تاکید کردم که دوره‌های آموزش حقوقی برای عزیزانِ روزنامه‌نگار و خبرنگار برگزار شود تا بتوان از وقوع مسائل اینچنینی پیشگیری کرد و هزینه‌های این صنف زحمتکش را به حداقل رساند. ما به عنوان نهاد مستقل وکالت، هزینه‌های خودمان را پرداخت کرده و می‌کنیم، چرا که مستقل بودن هزینه دارد.

رئیس اسکودا افزود: در این راستا استقلال رسانه هم حائز اهمیت است و به همین دلیل رسانه و نهاد وکالت باید همچنان درخت استقلال را آبیاری کنند و بدانیم که استقلال هزینه دارد.

دکتر کوشا در ادامه با تاکید بر لزوم شفافیت از سوی دو نهاد وکالت و رسانه تصریح کرد: اگر بخواهیم شفافیت ایجاد کنیم باید در ابتدای امر خودمان شفاف باشیم. رسانه و مطبوعات به انضمام نهاد وکالت اگر شفافیت را دنبال نکنند نمی‌توانند غبارهای نشسته بر جامعه را پاک کنند. خبرنگاران در حقیقت اصحاب آگاهی و شفافیت در کشور هستند. رسانه‌ها با بسط شفافیت در جامعه و اطلاع‌رسانی مسئولانه و شفاف، مهمترین مجرای نظارتی مردم بر سازوکارهای حکمرانی به شمار می‌روند و به نوعی حلقه واسط میان دولت و ملت هستند، اما در عین حال حرمت انسان‌ها را باید نگه داشت. وکلا و نهاد وکالت نیز باید از رسانه و خبرنگاران دفاع کنند و بر همین اساس اعلام می‌کنم که درهای اسکودا و نهاد وکالت به روی همه اهالی و اصحاب رسانه و مطبوعات باز است.

وی با اشاره به اینکه نهاد وکالت، ماهیتا خود را مدافع حق مردم و صیانت از پایه‌های مردم‌سالاری می‌داند و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهادهای مدنی کشور، قائل به کنشگری فعالانه جامعه مدنی، در نظارت بر عملکرد حکمرانان و میانجی‌گری میان مردم و قدرت است، گفت: در این منظومه، نهاد رسانه نیز نقش مهمی بر دوش دارد و می‌توانیم بگوییم، این دو نهاد در عرصه‌های مختلفی، هم‌دغدغه و هم‌مسئله هستند.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در پایان خاطرنشان کرد: در روزهایی که سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، مهم‌ترین نیاز کشور است، اهمیت کنشگری نهادهای مدنی، بیش از گذشته باید مورد توجه نظام حکمرانی باشد. اجزای مهم جامعه مدنی مثل رسانه، نهاد وکالت یا سایر نهادهای غیردولتی، مهم‌ترین میانجی‌‌گران گفت‌وگو میان مردم و حاکمیت هستند. تلاش‌ها برای محدودیت‌آفرینی برای این نهاد به‌نفع کشور نیست و باید خاتمه یابد.

ضرورت توانمندسازی روزنامه‌نگاران در مباحث حقوقی

در ادامه این مراسم نیز اکبر منتجبی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با اشاره به مخاطرات صنف روزنامه‌نگاری و لزوم حمایت حقوقی از روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه گفت: واقعیت این است که روزنامه‌نگاران و وکلا از گذشته تاکنون رابطه تنگاتنگی با یکدیگر داشته‌اند. باید دانست که بخشی از روزنامه‌نگاری، در زندان خلاصه می‌شود؛ چراکه نگاه به این حرفه آغشته به نگاه‌های منفی ریز و درشت است. حتی بخشی از مصائب روزنامه‌نگاران به کینه‌ها و غرض‌های شخصی مربوط می‌شود و در این راه البته وکلای شریفی حاضر بوده و هستند که بدون هیچ چشم‌داشتی در کنار روزنامه‌نگاران و خبرنگاران حاضر شدند و از آنها دفاع کردند.

این روزنامه‌نگار افزود: از زمانی که بنده وارد انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران شدم همیشه به دنبال آن بودم که یک پیوند دائمی میان این نهاد صنفی و نهاد وکالت ایجاد شود که امروز به لطف خدا این مهم محقق شد تا بتوانیم بخشی از مشکلات موجود را حل و فصل کنیم.

منتجبی با بیان اینکه با همکاری با اسکودا بدون شک وضعیت حقوقی روزنامه‌نگاران بهتر خواهد شد، گفت: البته بخشی از این موضوع باید به توانمندسازی روزنامه‌نگاران در مباحث حقوقی بینجامد که این مسئله هم باید در کنار مسائل حمایتی، بروز و ظهور پیدا کند.

پیوند رسانه با نهاد وکالت پیوندی مبارک است

دکتر فیاض زاهد، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران نیز در این مراسم یاد و خاطره مرحوم دکتر نعمت احمدی را گرامی داشت و اظهار کرد: در این روز بزرگ باید یادی کنیم از یک وکیل بزرگ و برجسته که در بسیاری از پرونده‌ها وکیل مدافع خیلی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران بود و اکنون بیش از هر زمان دیگر جای خالی ایشان حس می‌شود.

وی پیوند رسانه و مطبوعات با جامعه حقوقی و نهاد وکالت را مبارک دانست و گفت: رسانه رکن چهارم دموکراسی در دنیا به شمار می‌رود و باید دانست که چگونه با آن برخورد شود تا جایگاه این رکن حیاتی و ارزشمند حفظ شود.

دکتر حمید ضیایی‌پرور، عضو شورای سیاستگذاری روابط عمومی اسکودا هم در این مراسم با تاکید بر سخت و زیان‌آور بودن حرفه روزنامه‌نگاری گفت: روزنامه‌نگاری در تمام دنیا یکی از شغل‌های سخت و زیان‌آور به شمار می‌آید و بازنشستگی در آن با موانع زیادی روبرو است و متاسفانه ارگان‌ها و نهادهایی مانند سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار در مسیر بازنشستگی سنگ‌اندازی‌های زیادی ایجاد می‌کنند. به همین دلیل معتقدم که مشقت‌های زیادی در این مسیر وجود دارد و بر این اساس انعقاد این تفاهم‌نامه همکاری را باید به فال نیک گرفت؛ امیدوارم این اقدام منشأ خیر و اثر برای هر دو نهاد باشد.

در ادامه این مراسم نیز دکتر محمدصالح نقره‌کار، وکیل دادگستری و عضو شورای سیاستگذاری روابط عمومی اسکودا هم با اشاره به رابطه نهاد وکالت و رسانه اظهار کرد: مراسم امروز و امضای تفاهم‌نامه میان دو نهاد را باید نوعی حلقه وصل دو طرف دانست و به هر ترتیب می‌بایست آن را گامی مهم در جهت احقاق حقوق اصحاب رسانه قلمداد کرد. در این میان علاوه بر آنکه باید از کنشگری فعالان رسانه و روزنامه‌نگاران قدردانی کرد، باید دانش حقوقی این عزیزان را افزایش داد تا در نهایت بتوان واقعیت‌های موجود را از پس دیوار شیشه‌ای مشاهده کرد. بدون تردید این پیوند را باید مبارک دانست و امیدواریم که خروجی مثبت از آن حاصل شود.

بر اساس تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران(اسکودا) و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، مقرر شده است خبرنگاران و روزنامه‌نگاران که بخاطر امور حرفه‌ای روزنامه‌نگاری و صنفی دچار مشکلات حقوقی و قضایی می‌شوند با ارائه معرفی‌نامه از سوی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، از خدمات معاضدت قضایی اسکودا برخوردار شوند.

همچنین مقرر شده است طرفین با برنامه‌ریزی و هماهنگی قبلی و حسب نیاز‌های یکدیگر دوره‌های آموزشی در موضوعات حقوقی، قضایی، روزنامه‌نگاری و روابط عمومی برگزار کنند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=42142

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما