• امروز : جمعه - ۱۸ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 7 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 8 November - 2024
2
در نشست «کمیته پیگیری وکلای در معرض خطر» مطرح شد؛

ضرورت تدوین لایحه برای تشدید جرم‌انگاری اقدامات علیه وکلا/ لزوم بازبینی سیاست‌های حمایتی پیشا جرم و پسا جرم علیه وکلای دادگستری

  • کد خبر : 45335
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱
ضرورت تدوین لایحه برای تشدید جرم‌انگاری اقدامات علیه وکلا/ لزوم بازبینی سیاست‌های حمایتی پیشا جرم و پسا جرم علیه وکلای دادگستری
نشست «کمیته پیگیری وکلای در معرض خطر» از سوی کارگروه حقوق بشر اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، بعدازظهر سه‌شنبه اول آبان ماه ۱۴۰۳ با محوریت بررسی اقدامات حمایتی از وکلا در مراحل پیش، حین و پس از خطر، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اسکودا، این جلسه همزمان با افزایش موارد خشونت علیه وکلا و نگرانی‌های جامعه وکالت نسبت به اثربخشی کانون‌های وکلا در حمایت از حقوق وکلا، تشکیل شد. در ابتدای نشست، حاضران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم علی (خالد) سلیمانی، وکیل فقید، بر لزوم تقویت تدابیر پیشگیرانه و حمایتی تاکید کردند.

این نشست با حضور دکتر جعفر کوشا رئیس اسکودا، شماری از اعضای هیأت‌مدیره کانون‌های وکلا از استان‌های مرکزی و بوشهر و نیز جمعی از وکلای دادگستری در محل این اتحادیه برگزار شد.

در این نشست سخنرانان بر موضوعات زیر تاکید کردند:

۱-  ضرورت فرهنگ‌سازی اجتماعی درباره نقش وکیل به‌عنوان حامی قانون: حاضران بر این نکته تاکید کردند که وکیل، نه به‌عنوان طرف دعوا، بلکه حامی قانون عمل می‌کند. در این راستا، استفاده از ظرفیت‌های تبلیغی و آموزشی نظیر تولید فیلم و کلیپ‌های کوتاه، مکاتبه با نهاد‌های آموزشی و رسانه‌ها و تدوین متون آموزشی برای ترویج جایگاه وکیل در فرآیند عدالت قضایی پیشنهاد شد.

۲-  لزوم بازبینی سیاست‌های حمایتی پیشا جرم و پسا جرم علیه وکلا: برخی اعضا بر اهمیت تدوین سیاست‌هایی جهت پیشگیری و مقابله با اقدامات خشونت‌آمیز علیه وکلا تاکید کردند. همچنین پیشنهاد شد لایحه‌ای برای تشدید جرم‌انگاری اقدامات علیه وکلا تهیه شود تا جرایم علیه وکلای فعال در حین خدمت، به‌عنوان جرایم با کیفیات مشدده محسوب شوند.

۳-  تاکید بر حمایت قضایی از وکلای فعال در حوزه حقوق بشر و شهروندی: در این جلسه بر اهمیت حمایت قوه قضائیه از وکلای متعهد به فعالیت‌های حقوق بشری و شهروندی تاکید شد و کانون‌های وکلا نیز به حمایت عملی از وکلایی که به دلیل انجام وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی خود تحت فشار یا تهدید قرار می‌گیرند، ترغیب شدند.

۴-  ایجاد سازوکار‌های منسجم برای حمایت از وکلای شهرستان‌ها: حاضران بر ضرورت حمایت سازماندهی‌شده و مستمر از وکلا، به‌ویژه در شهرستان‌ها، تاکید کردند و خواستار نگاه حمایتی و قانون‌مدار نهاد‌های نظارتی به وکلای در معرض خطر شدند.

۵-  پرهیز از صدور قرار‌های فاقد تناسب با جایگاه وکیل: در این نشست، انتقاداتی نسبت به صدور قرار‌های قضایی نامتناسب با شأن و جایگاه وکلا مطرح شد. حاضران از رئیس اسکودا خواستند تا با مسئولان قضایی کشور برای رفع موانع و ایجاد حمایت اثربخش از وکلا گفتگو کنند.

این نشست با تاکید بر تداوم و تقویت همکاری‌ها بین کانون‌های وکلا و نهاد‌های مرتبط برای حمایت موثر و عملی از جامعه وکالت، پایان یافت.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=45335
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
  • 86 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما