• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
19

مراسم افتتاحیه بیست و سومین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران-اسکودا

  • کد خبر : 25104
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶

بسمه تعالی جلسه مراسم افتتاحیه بیست و سومین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران-اسکودا، از ساعت ۹ صبح مورخ ۳۰/۷/۱۳۹۳ به میزبانی کانون وکلای دادگستری کرمان در سالن شواری اسلامی شهر کرمان، تشکیل و با تلاوت آیاتی از قرآن مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران افتتاح گردید. سخنران اول: آقای دکتر عارفی […]

بسمه تعالی

جلسه مراسم افتتاحیه بیست و سومین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران-اسکودا، از ساعت ۹ صبح مورخ ۳۰/۷/۱۳۹۳ به میزبانی کانون وکلای دادگستری کرمان در سالن شواری اسلامی شهر کرمان، تشکیل و با تلاوت آیاتی از قرآن مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران افتتاح گردید.

سخنران اول: آقای دکتر عارفی ، رییس محترم کانون وکلای دادگستری کرمان

ایشان پس از ابراز سلام و خوش آمد گویی به حضار در مجلس، یاد مرحوم دکتر امیر ناصر کاتوزیان و آیت الله مهدوی کنی و جناب آقای موحد را گرامی داشتند. رئیس کانون دادگستری کرمان در خصوص تاریخچه کانون بیان داشت که علی رغم مخالفت ها و مشکلات بسیار در اواخر سال ۱۳۸۹، اقدامات اولیه شکل گرفت.

در این روند حضرت حجه الاسلام توکلی رییس کل وقت دادگستری از این اقدام حمایت کردند و با توجیهات ایشان و تلاش همکاران، کانون شکل گرفت. ما اولین کانونی بودیم که ارتباط الکترونیکی با دادگستری شکل گرفت و این با حمایت رییس کل دادگستری وقت که همیشه یاور ما بوده است، اقدام شده است.

جلسات مکرر و منظم با مسئولین قوه قضاییه استان داریم و با همکاری یکدیگر مشکلات را حل میکنیم. رییس کانون وکلای دادگستری در معیت رییس کل دادگستری استان به شهرستانهای مختلف استان می رویم و همکاری تنگاتنگ و تلاش مستمر در راستای احقاق حق داریم.

کانون وکلا در تمام زندان های بزرگ کشور، محل های ملاقات اختصاصی وکلا با زندانیان تاسیس شده است و اقدام به مشورت و معاضدت قضایی میکنیم که این نتیجه تلاش های دستگاه قضایی استان و اداره کل زندان استان کرمان می باشد. دستگاه قضائی ارتباط صمیمی با کانون وکلای دادگستری دارد.

با همکاری جناب آقای موحد، ریاست محترم فعلی دادگستری کل استان کرمان، کار بهتر و سریعتر پیش می رود چون ایشان یک آدم عالم و مقید و با تقوا و با توجه به سابقه قضائی ایشان از مناصب اولیه دادیاری تا بالاترین سمت های قضائی، مرجع استفتای حقوقی خیلی از قضات هستند و این از معدود مزایایی است که کانون کرمان و دادگستری استان است که بر اساس شایسته سالاری انتخاب شده اند.

پیشرفت های کانون وکلای دادگستری کرمان
ما با ۵ نفر از اعضای هیات مدیره کار را بدون هیچ امکانات و پرسنل شروع کردیم، حتی جای اولیه هم نداشتیم. لکن قصد داشتیم کانونی با عظمت ایجاد نمائیم. هرچند از نظر محتوایی این را داشتیم ولی لازم ظاهر قضیه هم مهم بود. اعضای حقیقی هیات مدیره کانون و دادستان و شخصیت حقوقی کانون از صندوق رسالت، در حدود هفتصد میلیون تومان وام با کارمزد پائین گرفتیم و ساختمانی را خریداری و تجهیز کردیم با تمام تشکیلاتی که یک کانون بزرگ لازم داشت.

سپس با همکاری وکلای عضو کانون و بزرگان استان کرمان، در نهایت دیون اولیه پرداخت شد و بعدا زمینی را به مساحت ۳۵۰۰ متر مربع خریداری شد و امکانات لازم را تهیه کردیم و با توجه به ضوابط محدودیت ارتفاع که با همکاری شورای شهر و شهرداری مرتفع شد و نهایتا ساختمانی در ۸ طبقه در حال طراحی داریم و در کنار آن ساختمان اداری و مهمانسرای کانون وکلای دادگستری کرمان، مراحل ساخت را طی کرده است که امروز با حضور مهمانان محترم، افتتاح خواهد شد.

اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری کرمان و تمامی همکاران برآن هستند که در دو سه سال آینده به بزرگترین کانون ایران، حداقل از نظر امکانات و فعالیت ولو با تعداد جمعیت کمتر، تبدیل شویم.

سخنران دوم
آقای دکتر ملکشاهی رییس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی

ایشان ضمن عرض سلام، اظهار داشتند که: خداوند را شاکرو سپاسگزارم که این توفیق حاصل شد که امروز در این استان با عظمت، استان شهیدان والامقام و استان افراد شایسته و در این جمع باعظمت و بین حقوقدانان فرهیخته و برجسته کشور حضور داشته باشم. همچنین در جمع وکلای محترم دادگستری و نمایندگان ملت به خصوص نمایندگان شریف و عزیز استان کرمان که واقعا باید به مردم استان کرمان تبریک گفت به خاطر نمایندگان بسیار موثر که در شان مردم بزرگ کرمان هستند.

امروز از این همایش استقبال خوب و گرمی صورت گرفته است. اعضای محترم کمیسیون قضایی در این جلسه شرف حضور دارند. هم چنین تشکر ویژه از کانون وکلای استان کرمان و به خصوص رییس محترم کانون جناب آقای عارفی که این همایش را به خوبی تمهید کردند و انشالله ادامه پیدا خواهد کرد و استفاده کردیم از فرمایشات ایشان و اینکه با چه روش صحیحی توانسته اند ارتباط صحیحی بین دادگستری استان و وکلا و کانون ایجاد کرده اند که میتواند الگو باشد. بعلاوه تشکر میکنم از کانون وکلای لرستان که ما را ترغیب به حضور در این جلسه کردند. امیدوارم جلسه بعدی و همایش بعدی در استان لرستان باشد.

ایران و ملت ایران ملت بزرگی است. در دنیا اشخاص بزرگی هستند که به ارتباط با ایران افتخار میکنند. من در هفته گذشته در کرواسی با ریاست جمهور آن کشور و رییس مجلس و وزیر خارجه و نخست وزیر آن ملاقات هایی داشتم. رییس جمهور کرواسی که شخصیتی برجسته از اتحادیه اروپا و اتفاقا دکترای حقوق عمومی است در ملاقاتی که داشتیم فرمودند بزگترین افتخار ما این است که ریسشه خود را ایرانی می دانیم و این امر را به رخ اتحادیه اروپا میکشیم. که این امر نشان از عظمت ایران وایرانی است.

ما وظیفه سنگین تاریخی بر دوش داریم به عنوان ایرانی که از این سابقه وفرهنگ و عظمت به خوبی پاسداری کنیم. هر کدام در هر مقامی که هستیم باید به یاد داشته باشیم که این میراث را درعقبه خود داریم وخدارا شاکریم که وکلا ی عزیز و کانون وکلای ما یکی از نهادهایی است که هم در داخل و هم در خارج از کشور ما به شدت مورد احترام است. در داخل کشور ما، وکلای عزیز در جهت احقاق حقوق مردم و به خصوص رعایت حقوق شهرندی نهایت تلاش را میکنند. در سابقه کانون وکلا در پیروزی انقلاب صفحات بسیار درخشانی از اقدامام وکلای عزیز وجود دارد. بیانیه هایی کانون وکلا در انقلاب اثرات ارزشمندی درجهت پیشبرد انقلاب داشت و چه اثراتی در همراه کردن سازمان های بین المللی با انقلابیون داشت که این میراث برای کانون وکلای دادگستری بسیار ارزشمند است. در داخل کشور یکی از ارزشمند ترین افراد، وکلای عزیز و ارزشمند هستند که نام آنها همراهی با عدالت را تداعی مینماید.

امروز دولت نقش وکلا را در جهت احقاق حق مردم به خوبی شناخته و ما در مجلس به آیین دادرسی کیفری اشاره میکنم که مصوبه مجلس در این دوره است که تا یکی دو روز آینده لازم الاجراست اگر قانون دادرسی نیروهای مسلح در مجلس به تصویب نرسد.

شاکله قانون آیین دادرسی کیفری دفاع از مردم و حقوق مردم است و پررنگ کردن نقش وکیل در دادرسی و دادگاه و محاکمات است. در این قانون از ابتدا که کسی دستگیر می شود، موضوع الزام به همراهی وکیل پیش بینی شده است. الان وکلا در امور کیفری در دادگاه نقش موثری دارند ولی در دادسرا به آن اندازه که باید حضور داشته باشند، نقش موثر ندارند و در آیین دادرسی جدید این نقیصه را بر طرف کرده است.

هرچند گاهی به ما در این خصوص ایراد گرفته می شود که چرا اگر سوالاتی به متهم بشود و وکیل حضور نداشته باشد از درجه اعتبار ساقط است؟ این به خاطر این است که ما با توجه به ریشه قوانین ما یعنی قانون اساسی، اصول ۳۴ یا ۳۵، به صراحت اشاره شده که باید در دادگاه ها محاکمات با حضور وکیل باشد و حتی این وکیل هم در آن قید نشده که وکیل واحد است یا متعدد. در این شرایط ما نمیتوانیم حصر ایجاد کنیم . براساس قانون اساسی در آیین دادرسی کیفری ما مقید کرده ایم و ملزم کرده ایم دستگاه قضایی را که حتما محاکمات با حضور وکیل باشد و اگر کسی نتواند وکیل انتخاب کند زمینه انتخاب وکیل برای او فراهم شود که این امر با تعیین وکیل تسخیری بسیار متفاوت است. در آیین دادرسی به نحوی تنظیم کرده ایم که در همه جرائم و پرونده ها اگر کسی نتوانست وکیل تعیین کند زمینه انتخاب وکیل برای او فراهم شود نه حتما وکیل تسخیری و برخی قوانین دیگر هم به همین منوال سمت است که نقش وکیل در رسدیگی ها نقش پررنگ تری باشد.

در این سال ها موضوعاتی در خصوص کانون وکلای دادگستری مطرح شده که چند نکته در آن مطرح است. ابتدا در خصوص لوایح و طرح های با موضوع لایحه جامع وکالت، در حال حاضر چیزی که در مجلس اعلام وصول شده و در کمیسیون قضایی در دستور معلق قرار داد، طرحی است به نام طرح جامع وکالت که توسط عده ای از نمایندگان مجلس تنظیم و در کمیسیون قضایی وجود دارد . چرا معلق است؟ چون ما روش خاصی داریم به این شکل که اگر طرحی به کمیسیون واصل شد و اطلاع دقیق پیدا کنیم که دولت هم لایحه ای در همین موضوع با همان مشخصات دارد، اصولا آن طرح را متوقف میکینم تا لایحه دولت هم واصل شود و اعتقاد داریم کارشناسی دولت بدنه قوی تری دارد و ما طرح را نگه داشتیم تا لایحه دولت برسد.

دولت اخیرا لایحه را ارسال کرده ولی به صورت رسمی و قانونی از طریق مجلس شورای اسلامی فعلا اعلام وصول نشده است و پس از آن احتمالا به کمیسیون حقوقی و و قضایی مجلس ارجاع می شود. در کنار لایحه دولت، لایحه ای هم توسط ریاست محترم قوه قضاییه ارسال شده که به صورت رسمی اعلام وصول نشده است.

دولت براساس قانون اساسی لوایح قانونی را پس از تکمیل به مجلس می فر ستد که این لایحه هم به همین شکل ارسال و واصل شده است. در قانون اساسی از دو گونه لایحه بحث شده است، یکی لایحه قضایی و و دیگری لوایح دولت و شورای محترم نگهبان در استفساریه انجام شده، در خصوص لوایح قضایی مطالبی را بیان کرده است.

ماده قانونی سال گذشته تصویب شد که اگر دولت ظرف سه ماه لوایحی که قوه قضاییه به آن تقدیم کرده به مجلس ندهد می تواند تا سه ماه دیگر به مجلس ارسال کند واگر چنین نشد رییس قوه قضاییه می تواند مستقیما لایحه را به مجلس تقدیم کند و تفسیر شورای نگهبان این است که دولت نمی تواند در لوایح قضایی دخل و تصرف بکند. قوه قضاییه اعتقاد دارد چون دولت لایحه قوه قضاییه را تغییر داده است، بنابراین لایحه ارسالی به مجلس لایحه قوقه قضاییه نیست پس لایحه قوه قضاییه ارسال نشده به مجلس و به همین دلیل رییس قوه قضاییه مستقیما این لایحه را به مجلس ارسال کرده . سوال ایان است که آیا لایحه وکالت یک لایحه قضایی هست یا نیست ؟

فعلا طرح درکمیسیون حقوقی است و لوایح مذکور اعلام وصول رسمی نشده است. مجلس بر خلاف دولت که با تفسیر شورای نگهبان که دولت نمیتواند در لوایح قضایی ایجاد تغییر کند، لکن در مجلس این محدودیت وجود ندارد. در مجلس همه این سه طرح و لایحه، بررسی می شود و به اضافه نظر قوه قضائیه و کارشناسان و وکلا و نمایندگان در صحن مجلس و آنچه مجلس تصویب کند یک چیز چهارمی است که از همه این طرح ها و لوایح استفاده میکند. بنابراین عرض میکنم که راجع به اینکه دولت چه داده و قوه چه چیزی را جای نگرانی نیست. بالاخره باید ما همه نظرات را گوش کنیم و تلاش کینم آنچه را که بهترین است را انتخاب کنیم و چون در مجلس و کمیسیون قضایی اکثرا حقوقدان هستند اتفاق غیر معقولی نخواهد افتاد.

یاد آوری میکنم که ما خود را ملزم می دانیم که برای رفع نیاز مردم بهترین گزینه را انتخاب کنیم . آنچه در مورد کانون وکلا مد نظر است حفظ استتفلال حرفه وکالت در کل کشور می باشد. این در واقع برای اینکه کشور ما یک کشور ی است که از نظر مبانی قانونی، دموکراسی است و همه مسئولین از طریق مردم انتخاب می شوند. لذا این دموکراسی را باید حفظ کینم که یکی از ابزارهای آن حفظ استقلال وکلاست. پس ما پایبند به استقلال وکلا هستیم.

راجع به حفظ حق نظارت بر وکلا هم مثل سایر اقشار است. ما بر نمایندگان مجلس و قضات هم نظارت داریم. نمایندگان مستقیما توسط مردم انتخاب شده و الان شورایی در مجلس فعالیت دارد تحت عنوان نظارت بر نمایندگان که فعال است. ما باید همفکری کنیم تا نظارت صحیح درونی داشته باشیم و با دقت عمل کنیم و اقدامات ما از بعد نظارتی برد بیرونی هم داشته باشد. مسائل درونی مفید است، ولی گاهی در کانون برخوردهایی با وکلای متخلف می شود ولی کسی در جامعه متوجه این رسیدگی ها، متوجه نمیشود. آیا این کار مثبت است یا منفی که نیاز به بررسی دارد. رییس قوه قضاییه اخیرا فرمودند ما چند نفر قاضی را تعلیق کردیم و این باعث می شود مردم بدانند که نظارت هست.

نکته دیگر اینکه برای اینکه بتوانیم خوب دفاع کنیم قبل ازما این ضرب المثل بوده که حرمت امامزارده را متولی آن نگه میدارند پس وکلای عزیز باید توجه و دقت کنند. اعتقاد من این است که کانون و قسمت های نظارتی آن همراه باشند در برخورد با کسی که متخلف است. مگر تمام اقشار تخلف نمی کنند حتی در قضات و نتمایندگان و روحانیون و انسان احتمال تخلف دارد. اما یکی از جاهایی که کمک میکند تا بتوانیم راحت و درست قضاوت کنیم و قانون وضع کنیم این است که ببینیم خود کانون به شکل مناسبی با تخلفات وکلا برخورد میکند.

این نکته را حتما توجه کنید که در ارتباط با این لوایح و طرح ها همانطور که حق خود میدانیم که اظهار نظر کنیم وقضاوت کنیم باید به دیگران هم این حق را بدهیم که می توانند نظر بدهند و اینها در بوته نقد و بررسی و کارشناسی قرار میگیرد تا بهترین گزینه، انشالله انتخاب شود و به منصه ظهور برسد و براساس آن عمل کننیم

کلام آخر اینکه دوستان عزیز به هیچ وجه نگران نباشید. انشالله قوانین به طور دقیق بررسی می شود و نظرات وکلا هم دریافت می شود کما اینکه نظرات آقایان کشاورز و جندقی و غیره هم ثبت و ضبط شده است و بیش از ۶۰ نظریه از وکلای دادگستری دریافت شده و درآینده هم از نظرات دوستان استفاده خواهیم کرد و جای نگرانی نیست.

آقای جندقی عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
باعرض سلام خدمت دوستان و همکاران واساتید و نمایندگان و قضات و وکلا و همه بزرگواران حاضر در جلسه. اول عرض کنم که من دکتر نیستم و افتخارم این است که از خطه کرمان هستم. به کرمان خوش آمدید. به شهر کریمان و مهربانی ها خوش آمدید.

از حضور آقای دکترصفایی بی نهایت ممنونیم. دوستان عزیز تقریبا از سال ۷۶ در اکثر همایش ها بوده ام و این اولین همایشی است که متاسفانه استاد بزرگوار ما جناب آقای دکتر کاتوزیان حضور ندارند. از حضور فرزند بزرگوار ایشان در این همایش سپاسگزاریم. دکتر کاتوزیان هر دعوتی برای حضور در همایش را می پذیرفتند و علی رغم بیماری حضور پیدا میکردند و چند کلامی سخنرانی هم میکردند. آقای دکتر کاتوزیان از میان ما رفت. دوستان دیگری نیز از بین ما رفته اند، مرحوم گروهی رییس کانون کردستان، مرحوم دقیقیان از کانون وکلای خوزستان، درود خدا برآنها باد.

ولی ما خاطره عزیز دکتر کاتوزیان را فراموش نخواهیم کرد و او همچنان به یاد ماست. هنوز این صحبت دکتر در گوش همه ماست که اتحادیه نماینده همبستگی وکلای دادگستری است. قدر آن را بدانبد و آن را حفظ کنید . اختلافات کوچک را مطرح نکنید و در جمع بایکدیگر این اتحادیه را حفظ کنید تا نماد همبستگی جامعه وکالت باشد. ما تلاش میکنیم این وحدت را تحکیم بخشیم. درود خدا و درود جامعه وکالت به روج پرفتوح دکتر کاتوزیان.

آنچه که از سال ۷۶ برکانون وکلا رفت، در حالیکه هنوز امضای تائیدیه اعضای هیات مدیره کانون مرکز خشک نشده بود که سرو کله ماده ۱۸۷ آن هم در دولت اصلاحات پیدا شد. ما بارها گفته ایم که نخواهیم بخشید این کاری که در دولت اصلاحات بر جامعه وکالت رفت. چرا یک سازمان موازی ایجاد شد ؟ آیا همین امر لطمه به استقلال کانون نبود ؟ آیا کانون های وکلا کار خود را به نحو احسن انجام نمیدادند؟ انتخاب تعداد وکلا که با شما بود . شما ۱۸سال کانون را تعطیل کردید؟

بهانه آوردند که می خواهیم کار ایجاد کنیم؟ مگر شما اداره کار هستید؟ قوه قضاییه حسب اعلام خودشان بیش از سه هزار نفر قاضی کم دارد . شما قاضی تربیت کنید نه وکیل . آیا این وظیفه قوه قضاییه است که وکیل تربیت کند؟ ما با وکلای ۱۸۷بحثی نداریم آنها فرزندان ما هستند. بحث ما با نفس عمل است . کانونی که بدون هیچ هزینه ای به دولت کار خود را انجام میداد چه دلیلی برای ظهور ماده ۱۸۷ بود . جرا هر آنکس میخواستید پروانه گرفت؟ بگذریم.

فریادهای مابه جایی نرسید . حتی مجلس ششم این ماده را ابطال کرد ولی شورای نگهبان آن راخلاف شرع دانست. بلافاصله طرح جامع وکالت به صورت محرمانه برای اصلاح قاون وکالت مطرح شد . این اصلا ح است یا دخالت؟ چندین طرح از طرف اتحادیه و کانون ها ارائه شد که توجه نشد. طرحی از طرف کمیسیون قضایی مجلس ارائه شد و بنده و آقای کشاورز روی آن کار کردیم و کمیسیون قضایی مجلس نپذیرفت و دولت هم قبول نکرد. طرح بعدی و طرح بعدی و نهایتا گفتند این طرح قضایی است و دولت حق دخالت ندارد. جا دارد از تلاش های آقای کشاورز و دکتر فرض پور و دکتر مالکی که تلاش های بی وقفه ای داشتند سپاسگذاری کنیم.

آقای ملکشاهی فرمودند بعضی از وکلا کارهای خلاف میکنند. در یک جامعه چهل هزار نفری چند نفر وکیل تخلف کرده اند ؟ بیش از تعداد انگشتان؟ آیا تخلفات در قضات و نمایندگان نیست ؟ کانون مرکز بیش از ۵۰ نفر دادیار انتظامی و شعب دادگاه انتظامی وجود دارد و انواع مجازات ها را داریم . هرماه آمار داریم هرچند اطلاع رسانی ما شاید خوب نیست وگرنه ما بیش از قوه قضائیه دغدغه پالایش کانونها داریم . ولی آیا طرحی که داده شده می تواندحافظ استقلال کانون باشد؟

می گویند ما باید نظارت داشته باشیم. مگر در لایحه استقلال شما نظارت ندارید؟ در مواد ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ و ۲۱ لایحه استقلالا نظارت هست. اگر هدف نظارت دارید نظارت هست. اما اگر هدف دخالت است ما بر نمی تابیم و ایستاده ایم. از بین رفتن استقلال کانون به نفع دولت و ملت نیست .

کانون وکلا عضو اتحادیه بین المللی وکلاست و از کانون مرکز در تصویب اساسنامه آن، سه نفر معرفی شدند اخیرا که بحث شده بود و الان که هم کانون مرکز و هم اتحادیه عضو مشاور IBAهستند اخیرا در این اتحادیه گفته شده که اگر استقلال فعلی کانون ها از بین برود، عضویت اسکودا و کانون مرکز در اتحادیه بین المللی لغو خواهد شد.

وکیل باید بدون ترس از تعقیب از حقوق موکل دفاع کند . اگر وکیل از کسی دفاع میکند دلیل این نیست که از عقیده او دفاع میکند. این حقوق موکل است که وکیل باید بدون ترس از او دفاع کند اگر قرار باشد وکیل در دفاع ترس و واهمه داشته باشد از ابطال وکالتنامه اگر خلاف نظر قاضی حرف بزند دیگر این دفاع از حق نیست. همانطور که وکلای ماده ۱۸۷ در دفاع از دراویش گنابادی از کانون و از ماده ۱۸۷ بودند و که پروانه وکالت از ماده ۱۸۷ ابطال شد.

عرض کنم که آقای ملکشاهی وکمیسیون قضایی مجلس، مدافع و موافق استقلال کانون وکلا هستند. اگر قرار باشد دادستان کانون و اعضای دادگاه انتظامی کانون از قضات انتخاب شوند و اگر قرار باشد وکلا در حضور رییس دادگستری قسم بخورند و اگر قرار باشد هیات نظارت تمام امور کارنون را در داختیار بگیرد، دیگر استقلال مفهوم ندارد. هرچند صدر متن طرح جامع به استقلال اشاره شده اما مواد آن استقلال را نقض میکند. امیدوارم نمایندگان مجلس در حفظ استقلال کانون اهتمام داشته باشند. مجلس حق دارد در همه چیز دخالت کند و باید هم اینطور باشد.


دکتر پور ابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی

عرض سلام و احترام خدمت حضار در جلسه . خوشحالم که این توفیق نصیبم شده که در همایش وکلا حضور داشته باشم. مجلس امروز صحن علنی دارد و ما باید الان در مجلس باشیم اما به احترام شما خدمت رسیدیم.
تخصص من حوزه اقتصادی است و در حوزه حقوق توان ورود به بحث ندارم ولی در حد چند کلمه مباحثی را مطرح میکنم.
ما در مجلس نگاهمان همین دغذغه شما و استقلال کانون است ولی با نگاهی کارشناسی و تخصصی . ما سعی میکنیم جایگاه وکلا را اثر بخش و مفیدتر کنیم. من فکر میکنم اگر قرار باشد نگرانی های شما در خصوص لوایح واصل شده برطرف شود ، باید ارتباط بیشتر با مجلس و نمایندگان و علی الخصوص با کمیسیون قضایی مجلس برقرار کنید. ارتباط شما با مجلس خیلی کمک میکند . ماهم در تعریف لایحه قضایی هنوز نیازمند تشریح هستیم و همینطور در لایحه دولت . مهمترین و سریعترین راه طرح نمایندگان خود مجلس است تا بتوانیم براساس خواسته های شما کار را انجام دهیم . نمایندگان کمیسیون قضایی همه جزو بهترین ها در حوزه قضایی هستند و روی بحث های مربوط به وکالت اشراف دارند . به هرحال کار باید در کمیسیون قضایی جمع شود پس بهتر است که وکلا و کانون ها ارتباط و تعامل و نشست های متوالی با اعضای کمیسیون قضایی داشته باشند. به هرحال آخرین چیزی که در صحن علنی مجلس مطرح می شود همان چیزی است که توسط کمیسوین قضایی تهیه شده است.
امروز تبلیغات سنگینی علیه ایران در ابعاد بین المللی وجود دارد ولی ایران توانسته با فعالیت ها و اقدامات مفید در مقابل آن بایستد. وقتی این فضا در دنیا هست چرا باید این بهانه را بدهیم که بگویند در ایران وکلا مستقل نیستند. بالاترین چیزی که ایران را متمایز کرده همین استقلال کشور است چرا که تنها کشوری است که هرچه را تصمیم بگیرد به نفع مردم انجام میدهد و ترسی از قدرتهای خارجی ندارد .
شما وکیل پرونده های خاص هستید و من و امثال من یعنی نمایندگان مجلس وکیل مردم در حوزه های مختلف هستیم . همه ما مطالبات موکلین را مطالبه میکنیم و هم سو هستیم . همه باید از تضییع حق جلوگیری کنیم. امروز کانون وکلا بخشی از موکلین ما هستند و ما موظفیم حق کانون های وکلا را به آنها اعاده کنیم. تصور بنده این است که به فضل الهی و به واسطه قانون اساسی که داریم همه چیز در زیر چتر ولایت قرارداد و نظام جمهوری اسلامی استقلال وکلا و قوه قضاییه راحفط میکند.
استدعاداریم اگر مطالبی هست با کمیسیون قضایی مطرح کنید و حتی با تک تک نمایندگان مطرح کنید. ما نیازمند این هستیم که بهداشت قضایی و حقوقی را رعایت کنیم که یکی از ارکانی که می تواند حجم پرونده ها را کم کند همین کانون های وکلا و وکلا هستند . می توانید پرونده ها را قبل از ارجاع به دادگاه حل کنید . شما باید کمک کنید در این امر . از همه عزیزان دستگاه قضایی تشکر میکنم بابت تلاششان . چه رییس دادگستری قبلی چه رییس دادگستری جدید جناب آقای موحد. این بزرگواران تلاش زیادی در جهت اصلاح و رفع معایب صرف کردند اما بهتر است و لازم است کانون وکلا در راستای کمک به قوه قضاییه و مردم در حوزه بهداشت قضایی کمک کنند.
نکته بعدی نظارت بر کانون وکلاست. اخیرا تخلف سنگین یکی از وکلای کشور در روزنامه منتشر شده است. امکان تخلف همه جا هست اما ما میخواهیم نظارت کانون به حدی باشد که کمترین ضربه به جامعه سالم و پاک وکالت است وارد شود. امیداریم با برنامه ریزی انجام شده ما و شما به احقاق حقوق مردم کمک کنیم.
جا دارد از جناب آقای عارفی تشکر کنم. حرکات خوبی انجام شده و امیدواریم این مسیر تعامل توسعه یابد. از همه شما هم تشکر میکنم و امیدارم در روزهایی که در کرمان هستید به شما خوش بگذرد و ما بتوانیم میزبان خوبی باشیم.

در مورد این همایش سعی کنیم این همایش خروجی مفیدی داشته باشد. امیداریم بتوانیم این جلسه را با مصوبات خوبی به انتها برسانیم. در انتها از کانون وکلای کرمان و جامعه وکالت کرمان به خاطر برگزاری این همایش بی نهایت متشکرم.

ادامه دارد…

ham23-11

ham23-12

ham23-13

ham23-14

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=25104
  • 1993 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای مراسم افتتاحیه بیست و سومین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران-اسکودا بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0

دیدگاهها بسته است.

تماس باما