• امروز : شنبه - ۶ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - محرم - 1446
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
6
در آئین تحلیف کارآموزان وکالت دوره ۴۹ کانون وکلای اصفهان مطرح شد؛

عده‌ای تامین منافع خود را در اضمحلال کانون وکلای دادگستری می‌دانند

  • کد خبر : 43838
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴
عده‌ای تامین منافع خود را در اضمحلال کانون وکلای دادگستری می‌دانند
آئین تحلیف بیش از ۱۶۰ نفر از کارآموزان وکالت دوره ۴۹ کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با حضور اعضای هیات مدیره، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان، روسای ادوار کانون، پیشکسوتان نهاد وکالت، روسای کمیسیون‌های کانون وکلای اصفهان، مقامات قضایی و انتظامی استان، اعضای هیات مدیره کانون کارشناسان دادگستری و اعضای هیات مدیره کانون سردفتران استان اصفهان و سایر مهمانان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، دکتر حسین ادیب، رئیس کانون اصفهان در این مراسم گفت: بسیار خرسندم از اینکه دوستان عزیز در این جلسه سوگند یاد کردند و به کسوت و حرفه وکالت وارد شدند. به شما و خانواده‌های محترمتان که با سختی و مشکلات و طی دشواری‌ها این مرحله را پشت سر گذاشتید تبریک می‌گویم.

ادیب افزود: در ارتباط با بحث سوگند، دو نوع سوگند داریم، سوگند قضائی و سوگند عهدی. سوگند قضائی یعنی آنچه در دادگاه‌ها و دستگاه قضائی به آن استناد می‌شود و می‌تواند به ختم دعوا منجر شود. محل بحث ما سوگند عهدی است ما در مشاغل و عناوین و مناصبی ناگزیریم که از افراد برای به کار گماردن در آن حرفه یا منصب عهد بگیریم. رئیس جمهور در قوه مجریه، نمایندگان مجلس در قوه مقننه و قضات دادگستری در قوه قضائیه. این عهد‌ها اهمیت این مشاغل را نشان می‌دهد. اما در کنار این موارد که به صورت حاکمیتی است مشاغل دیگری هستند که به صورت خصوصی و حرفه‌ای باید سوگند یاد کنند مانند: پزشکان، وکلای دادگستری و کارشناسان.

اجرا و استقرار عدالت مقصد نهایی یک وکیل دادگستری است

وی همچنین تاکید کرد: با مطالعه مفاد سوگندنامه در می‌یابیم، وکیل با عهدی که می‌بندد چگونه باید رفتار کند. امروز شما عهد می‌بندید و به صورت رسمی به حرفه وکالت وارد می‌شوید و باید یک سری مسائل را رعایت کنید، به تعبیری باید‌ها و نباید‌ها را رعایت می‌کنید. احترام به قوانین و نظامات که باید نزد وکیل محترم باشد، علاوه بر نظامات دولتی یک سری نظامات حرفه‌ای هم داریم که باید به آن‌ها احترام بگذارید و پایبند آن‌ها باشید.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان افزود: به واسطه شغل وکالت با چند گروه در ارتباط هستید که باید همواره به آن‌ها احترام گذاشته شود: احترام به مردم، مقامات قضائی صرفنظر از اینکه قاضی چه عملکردی دارد، همکاران وکیل و طرفین دعوی و موکل و از سوی دیگر باید در زمینه‌های صنفی فعالیت کنید و نظامات را در کانون رعایت فرمائید. باید ادب و آداب وکالت در رفتار شما هنگام دفاع نشان داده شود. رفتار شما نشان دهنده شخصیت شماست. ادب حربه‌ای است که استفاده از آن هرگز موجب پشیمانی نمی‌شود حتی اگر در جایگاه و موضع خودش به کار نرود. عدالت باید منظور و مقصود شما باشد یعنی رسیدن به عدالت، اجرای عدالت و استقرار عدالت. شما سربازان عدالت هستید. احقاق حق و ابطال باطل هم باید منظور شما باشد. وکیل با سوگندی که یاد می‌کند به عنوان یک شغل شریف وارد عرصه احقاق حق و اجرای عدالت می‌شود.

ادیب تصریح کرد: از انتقامجوئی احتراز کنید نباید به این فکر کنیم که به مسندی برسیم تا بتوانیم انتقام بگیریم. وکیل انتقام نمی‌گیرد، وکیل احقاق حق می‌کند، خداوند هم کینه توزی نمی‌کند و باید همواره سعه صدر داشته باشید.

رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان ادامه داد: قدر خود را بدانید، قدر جایگاه و موقعیتی که به دست آورده اید را بدانید. شما تلاش و زحمت زیادی را متحمل شدید تا به اینجا رسیدید پس قدر این جایگاه و موقعیت را بدانید و از هم اکنون سعی کنید به بهترین نحو عمل کنید که به عنوان یک وکیل خوشنام و توانمند مطرح باشید. از پدر و مادر خود تشکر نمائید و قدردان باشید که زحمات بسیار متحمل شدند تا این امکانات را برای شما فراهم کنند که شما به این جایگاه برسید. دست آن‌ها را ببوسید. پدران و مادران عزیز، شما هم قدر فرزندانتان را بدانید، فرزندانی که رنج بسیار متحمل شدند تا به این موقعیت و درجه برسند فرزندان شما فرزندان عدالت هستند و مایه افتخار شما و ما.

فلسفه وجودی اختبار در اصل اطمینان دادن به مردم است

شهرام محقق دولت‎آبادی، نایب رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان نیز در این مراسم ضمن خوشامدگویی به مهمانان و حضار در جلسه گفت: قبولی در اختبار و نائل شدن به کسوت وکالت پایه یک دادگستری را به کارآموزان وخانواده آنان تبریک می‌گویم.

محقق دولت آبادی همچنین بیان کرد: یک دانش آموخته حقوق علاوه بر اخذ مدرک تحصیلی معتبر و مرتبط باید مولفه‌ها وشاخص‌های دیگری نیز برای اخذ پروانه وکالت واشتغال به این حرفه داشته باشد و صرف داشتن مدرک تحصیلی و قبولی در آزمون ورودی نمی‌تواند ملاک صلاحیت علمی وعملی و حرفه‌ای فرد تلقی شود، از این‌رو پذیرفته شدگان آزمون ورودی باید مهارت‌های لازم را نیز با طی نمودن دوران کارآموزی کسب کنند.

وی افزود: توانایی صحبت نمودن وسخنوری و فن دفاع؛ تشخیص دعاوی و تفکیک مسائل و موضوعات حقوقی مراجعین و ارائه راهکار مناسب و صحیح جهت رفع مشکلات حقوقی آنان، حفظ اسرار موکل و رازداری و امانتداری و رعایت اخلاق حرفه‌ای و احراز این توانایی‌ها در وجود شخص، نیازمند اخذ اختبار جهت ارزیابی و سنجش این توانایی‌هاست تا پروانه وکالتی که از طرف کانون وکلا برای فرد صادر می‌شود دارای اعتبار باشد و مردم با اطمینان و بدون هیچگونه شائبه‌ای به آن اعتماد کنند؛ بنابراین فلسفه وجودی اختبار در اصل اطمینان دادن به مردم است که دارنده پروانه وکالت از توانایی لازم در تامین حق دفاع افراد جامعه برخوردار است.

محقق دولت‌آبادی در پایان به کارآموزان توصیه کرد در امور وکالتی خود همواره خدا را درنظر گرفته و در مسیر احقاق حق و اجرای عدالت گام بردارند.

عده‌ای تامین منافع خود را در اضمحلال کانون وکلای دادگستری می‌دانند

مصطفی انوری زاده، رئیس چندین دوره کانون وکلای اصفهان در مراسم تحلیف کارآموزان وکالت دوره ۴۹ کانون وکلای دادگستری استان اصفهان که روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار کوثر اصفهان برگزار شد گفت: به کارآموزانی که با سختی دوره کارآموزی را طی نموده و پس از گذراندن امتحانات سخت و جانکاه و گرفتن نمره مورد قبول و اخذ گواهی حسن اخلاق از طرف کانون، هم اکنون به وکالت دادگستری به عنوان عالی‌ترین مقام اجتماعی نائل می‌شوند و قرار است من بعد، کمر همت و خدمت به هموطنان خود بر بندند و خانواده‌های آن‌ها تبریک می‌گویم.

وی افزود: قصد ندارم راجع به وضعیت شکننده و حساس وکالت دادگستری، مشروحا و صریحا حرفی بزنم، نمی‌خواهم بگویم که گویا عده‌ای منافع خود را در این می‌بینند که این نهاد مدنی کهن سال را از ریشه برکنند. اضمحلال این نهاد مدنی، گویا خوشایند عده‌ای است و با تمام توان دست به کار شده اند. نمی‌خواهم بگویم که چهل و چند سال پیش، هیات مدیره کانون وکلای دادگستری منحل شد و حدود ١۵ سال، این نهاد مدنی در اختیار قوه قضاییه وقت قرار گرفت، اما علی رغم اینکه کانون ١۵ سال تعطیل شد با مقاومت امثال شما، این نهاد مدنی، پابرجا ماند.

انوری‌زاده تصریح کرد: نمی‌خواهم از هجوم بی وقفه‌ای که در این سال‌ها به این نهاد وارد شده صحبت کنم، که حدیث مفصلی است. نمی‌خواهم از وضع قوانینی صحبت کنم که تیشه به ریشه این درخت تنومند و استقلال کانون وکلای دادگستری و وکیل دادگستری وارد می‌کند. به عنوان مثال قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب سال ٧۶ شاید اولین ضربه کاری را به نهاد مستقل وکالت زد و شرایط پذیرش کارآموز وکالت را عوض و عضویت در هیات مدیره را منوط به تاییدصلاحیت دادگاه عالی انتظامی قضات کرد که البته دادگاه عالی انتظامی هم استعلامش را از مراجع ذی ربط می‌گرفت یعنی عملا نظارت قوه قضاییه بر نهاد وکالت تبدیل شد به دخالت. نمی‌خواهم راجع به تصویب ماده ١٨٧ قانون برنامه توسعه سوم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مصوب سال ١٣٧٩ صحبت کنم و اصلاحاتی که بعدا انجام شد. علی رغم مخالفت و توصیه عالمان حقوق و مصلحان اجتماعی حتی نهاد‌های بین المللی، این ماده به تصویب رسید و نهادی موازی با کانون وکلای مستقل و شناخته شده تاسیس شد.

این وکیل دادگستری در ادامه افزود: تصویب تبصره ماده ۴٨ قانون آیین دادرسی کیفری، در سال ٩٢ وکلا را به دو دسته تقسیم کرد. وکلای خوب و وکلای خوب تر. نمی‌خواهم راجع به قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار مصوب ١۴٠١ که باعث بی نظمی و هرج و مرج در پذیرش وکلای دادگستری شد صحبت کنم. باز هم نمی‌خواهم بگویم که قانون تامین منابع مالی و جهش تولید که موجب نقض استقلال کانون‌های وکلای دادگستری و ایجاد آشفتگی برای وکالت دادگستری شد و به موجب این قانون به افراد غیر متخصص اجازه وکالت داده شد. نمی‌خواهم بگویم، که طرح تحقیق و تفحص در سال ١۴٠٢ عملا، به نهادی مجوز داد که در امور داخلی کانون ها، کنکاش کنند.

وی افزود: متاسفانه انگار ساعت قانون گذاری ما صدسال عقب می‌افتد. چرا این حرف را می‌زنم؟ ما از نظر قانونگذار داریم برمی گردیم به دوران قبل از ذکاء الملک فروغی که در حدود سال ۱۲۹۰ وزیر عدلیه بود. در زمان ذکاء الملک فروغی فرمانی صادر شد که به موجب آن وکلا ملزم شدند برای امر وکالت، امتحان بدهند و تصدیق وکالت بگیرند؛ اما در سال ۱۴۰۳می گویند برای وکالت امتحان نمی‌خواهد و تحصیلاتش هم مهم نیست. در ٢٠ آبان سال ١٣٠٩ اولین کانون وکلای دادگستری به دست مرحوم علی اکبر خان داور وزیر علیه وقت و مرحوم سید هاشم وکیل، همکار محترم و جد وکالتی من و شما افتتاح شد.

این پیشکسوت نهاد وکالت در ادامه به نقل قولی از علی اکبر خان داور اشاره کرد و گفت: علی اکبر خان داور می‌گوید: «منظور اصلی از تاسیس کانون وکلای دادگستری، تربیت وکیل خوب است. وکیل نباید بگذارد قاضی در محاکمات و قضاوت خود از قانون منحرف شود. اگر یک وکیل یک دفعه، خوب رفتار نکرد، دیگر نمی‌تواند در زندگی وکالتی خود کسب حیثیت کند. من شخصا وکالت را از جنبه حیثیتی بر همه مشاغل آزاد و دولتی، ترجیح می‌دهم. اگر در بین ما یک نفر مرتکب خطایی گردد، بدون ترحم عمل کنید.» منظور از بیان این نقل قول این بود که خواستم بگویم حدود ١٠٠ سال پیش، پدران ما چگونه می‌اندیشیده‌اند.

رئیس چندین دوره کانون وکلای اصفهان خطاب به کارآموزان گفت: کارآموزان عزیز، دوران سخت شما از زمان تحلیف شروع می‌شود و تا آخر عمر با شماست. شما ملتزم به سوگندتان هستید. هیچ کس نمی‌تواند وکالت دادگستری را از شما بگیرد، مگر بر اساس قانون و با حکم مرجع ذی صلاح. امیدوارم کانون وکلای دادگستری باقی بماند و استقلال وکیل دادگستری و کانون‌های وکلا حفظ شود. اگر استقلال کانون از بین رفت، صفت ذاتی و جوهره اصلی شغل ما نیز از بین می‌رود. چرا که وکیلی که مستقل نباشد اصلا وکیل نیست.

انوری زاده همچنین تصریح کرد: نادرند مشاغلی که با سوگند، محکم می‌شوند و شکل می‌گیرند. این قسم ضامن سلامتی حرفه وکلای دادگستری بوده و هست. همین قسم است که شما را شاخصین اجتماعی می‌کند. در تمام دوران وکالتی و زندگی معمولی تان، این سوگند را بازخوانی کنید و به مفاد آن توجه کنید و احترام بگذارید. ما نباید اجازه دهیم به حرمت وکالت لطمه وارد شود. درستکاری از صفات بنیادین وکالت دادگستری است. رفتار خلاف شأن وکالت انجام ندهید چه در مسائل حرفه‌ای و چه در مسائل خصوصی و شخصی. تعهدات خود نسبت به موکل را به درستی انجام دهید. دانش و مهارت خود را هر روز ارتقا دهید. دانش و مهارت شما باید حتی از قاضی دادگستری هم بیشتر باشد. اگر در مورد موضوعی دانش و صلاحیت ندارید، قبول وکالت نکنید. پاسخ غیرمنطقی به موکل ندهید. در ارائه مدارک به محاکم، سهل انگاری نکنید. محاکم از شما دلیل می‌خواهند. جهت اخفای اشتباهات خود، اطلاعات اشتباه به موکل ندهید. موکل را تشویق به صداقت و درستکاری بکنید. امور افشا شده نزد شما، محرمانه است پس رازدار موکل باشید و بدانید حق الوکاله منصفانه حق شماست.

نقش وکلا در تحقق عدالت قضایی بسیار موثر و بی‌بدیل است

سید محمد موسویان، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان نیز در این مراسم با بیان اینکه روز تحلیف و ادای سوگند وکالت یک روز خاطره انگیز و مهم است و امیدواریم این سوگندی که امروز، عزیزان یاد می‌کنند به آن وفادار باشند، افزود: تحقق و اجرای عدالت نیاز به اسباب و لوازمی دارد. به نظر من یکی از آن اسباب و لوازم، وکلا هستند، البته کارشناسان محترم هم نقش دارند و عوامل زیادی هستند که در تحقق عدالت در دستگاه قضایی کمک می‌کنند. اما وکلا نقششان بسیار موثر و بی بدیل است.

وی ادامه داد: وکیل محترم باید بداند که از چه چیزی و برای چه کسی و برای چه موضوعی قرار است دفاع کند. اینکه بگوییم اگر یک فردی متهم است به قتل یا یک جرم سنگین سیاسی، پس نباید از او دفاع کنیم، خیر اینگونه نیست. اتفاقا باید حتما از وی دفاع بشود. ولی باید وکیل آگاهی و علم داشته باشد چرا که می‌خواهد در کشف حقیقت به دستگاه قضایی کمک کند. قاضی که قاعدتاً بین دو عالم، جاهل است. اگر وکیل هم به جمع آن جاهل اضافه شود که دیگر تکلیف روشن است؛ بنابراین کارآموزان محترم که قرار است وکالت کنند باید آنقدر اعتماد موکل را جلب نمایند تا بتوانند همه حقایق را که می‌تواند دفاع موثری را ایجاد کند از موکل اخذ نمایند. رازداری و امانتداری از دیگر ویژگی‌های وکیل دادگستری است، بسیار مهم است که رازدار و امانت دار موکلین باشید.

دادستان عمومی و انقلاب اصفهان به رعایت شأن و جایگاه وکیل اشاره کرد و افزود: برای اینکه شأن وکلا رعایت شود، در ابتدا باید خودشان، شأن خود را حفظ نمایند. اخلاق حرفه‌ای در قانون و شرع نیامده است، ولی براساس عرف، ما حرفه‌ای بودن یا نبودن یک رفتار را تشخیص می‌دهیم. در رفتار و گفتار و پوشش و در مراجعه به دستگاه قضایی باید شأن یک وکیل و جایگاه وی حفظ شود. کارآموزان محترم دقت نمایند که در بدو ورود به شغل وکالت، شخصیت خود را به شکل شایسته شکل دهند که در شأن وکلا باشد. وکلای مطرح و خوشنام را سرلوحه کار خود قرار دهند و شخصیت شغلی خود را بر مبنای این الگو‌ها شکل دهند. نکته دیگر اینکه از لحاظ علمی خود را ترقی بخشند. سعی کنید با توجه به اینکه قوانین، مرتبا و به شکل به روز تغییر می‌کند، خود را از مطالعه دور نکنید و صرفا وقت خود را صرف کار وکالت نکنید. سعی کنید در زمان دفاع از پرونده‌ها، با وکلای با تجربه و یا وکیل سرپرست خود مشورت کنید.

موسویان در پایان گفت: همواره تعامل سازنده‌ای فی مابین کانون‌های وکلا و دستگاه قضایی وجود داشته است. یکی از موضوعاتی که در سند تحول قضایی مورد توجه قرار دارد رعایت شأن و جایگاه وکلا در دادگستری است. این جزء برنامه‌های تبیین شده است که ما باید حتما آن را اجرا کنیم و بهتر از قبل با مجموعه کانون‌های وکلا تعامل داشته باشیم تا بتوانیم برنامه عملیاتی قوه قضاییه را هم پیاده کنیم.

وکالت کسب و کار نیست بلکه هنر دفاع از حق است

دکتر امیر هنری، دبیر کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: در حال حاضر در کمیسیون کارآموزی با سه دسته از کارآموزان مواجه هستیم. دسته اول کارآموزان مشمول قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت که ورودی ۱۳۹۹ هستند و جمعا ۲۵۰ نفر بودند که بخشی از آن‌ها در اختبار پایان دوره نمره قبولی گرفتند و در این مراسم، آیین تحلیف آن‌ها برگزار می‌شود. ۴۲ نفر مابقی جهت تجدید و تمدید دوره تحت آموزش قرار دارند.

وی افزود: دسته دوم ورودی ۱۴۰۰ هستند که بالغ بر۳۲۰ نفر و شامل ۱۷۴ نفر آقا و۱۴۶ نفر خانم هستند که مشمول ۵۰ ساعت آموزش شدند. آزمون پایان دوره اول آن‌ها برگزار شده و مرحله دوم کارآموزی را به مدت ۶ ماه در دادگستری طی نموده و آموزش دیدند. دسته سوم ورودی‌های ۱۴۰۲ هستند که بالغ بر ۷۹۲ نفر که شامل ۴۷۷ آقا و تعداد ۳۱۵ خانم هستند که در حال‌حاضر دوران کارآموزی مرحله اول آنهاآغاز شده است.

دبیر کمیسیون کارآموزی کانون وکلای اصفهان افزود: سختی اداره امور کارآموزان به چند جهت مضاعف است از جمله اینکه آئین نامه جدید در برخی موارد بسیار مبهم و مشکل ساز است مثلا در آیین نامه به کارآموزان تکلیف کرده که‌در ۶ روزهفته و معادل ۶ماه در محاکم قضایی به کارآموزی بپردازند که با تعداد محدود مراجع قضایی و حجم بسیار کارآموزان این دستورالعمل یک نوع تکلیف مالایطاق است که امیدواریم این آیین نامه اصلاح شود.

هنری افزود: تا زمان اصلاح آیین نامه و سامان بخشی نحوه مراجعه کارآموزان به محاکم از دست اندرکاران مرحله دوم کارآموزی که شامل قضات محترم، کارمندان دفاتر دادگاه‌ها میشوند تقاضای حفظ حرمت وبرخورد مناسب با کارآموزان را داریم.

وی افزود: لازم است از اعضای محترم هیات مدیره، اعضای کمیسیون کارآموزی، اعضای هیات اجرایی صمیمانه تشکر نمایم که با وجود معایبی که در آیین نامه وجود دارد حداکثر تلاش خود را در راستای اجرای معقول آیین نامه به کار گرفتند.

هنری خطاب به کاراموزانی که مراسم تحلیف آن‌ها در حال برگزاری بود گفت: اکنون که به مقام وکیل پایه یک دادگستری نائل شدید به چند نکته توجه نمائید. وکیل موفق در طول اشتغال به وکالت باید آموزش ببیند و آموزش بدهد. در غیر این صورت وکیل همانند یک مرداب راکد خواهد شد و توانایی دفاع موثر را از دست می‌دهد. دفاع موثر نیازمند به روز بودن وکیل از لحاظ علمی است و همچنین وکیل باید صبر و تحمل و سعه صدر داشته باشد. مدارا با اصحاب دعوا و مقامات قضایی باید سرلوحه کار یک وکیل قرار گیرد. تندخویی وکیل تحت هیچ شرایطی پسندیده نیست. به عنوان وکیل دادگستری شأن و جایگاه خود را حفظ کنید.

وی تاکید کرد: وکالت هنر دفاع از حق است و نه کسب و کار و کاسبی. هدف وکیل باید احقاق حق باشد و حق الوکاله نباید هدف اصلی تلقی شود.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=43838
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
  • 128 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما