• امروز : سه شنبه - ۲ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - رجب - 1446
  • برابر با : Tuesday - 21 January - 2025
2
همزمان با فرارسیدن هفتاد و ششمین سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر؛

نشست «بررسی موانع و راهکار‌های نقش‌آفرینی وکیل در ارتقای حقوق بشر» برگزار شد

  • کد خبر : 45673
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
نشست «بررسی موانع و راهکار‌های نقش‌آفرینی وکیل در ارتقای حقوق بشر» برگزار شد
همزمان با فرارسیدن هفتاد و ششمین سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، نشست «بررسی موانع و راهکار‌های نقش‌آفرینی وکیل در ارتقای حقوق بشر» بعدازظهر دوشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۳ از سوی کارگروه حقوق بشر اسکودا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اسکودا، در این نشست که با حضور جمعی از وکلای دادگستری فعال در حوزه حقوق بشر از جمله دکتر محمود بهزادی‌راد، صالح نیکبخت، دکتر هوشنگ پوربابایی و شماری از پیشکسوتان و وکلای جوان فعال در حوزه حقوق بشر و وکالت حقوق بشری و نیز دکتر محمدعلی دادخواه از فعالان این حوزه، برگزار شد، حاضران به بحث و بررسی پیرامون الزامات و بایسته‌های تحقق حقوق بشر در ایران پرداختند.
در این نشست دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا در سخنانی حقوق بشر را به تعبیری «حقوق بشریت» توصیف کرد و گفت: برای رسیدن به جامعه حقوق بشر باور، باید به امر آموزش اهتمام جدی‌تری داشت. درک این مهم که همه انسان‌ها از حقوق مساوی برخوردارند و هیچ فردی بر فرد دیگری برتری و ارجحیت ندارد یک ضرورت بنیادین است، بر این اساس هیچ فردی حق حاکمیت بر دیگری را ندارد. 
وی در ادامه «حق تعیین سرنوشت» را از مصادیق اساسی و مبنایی حقوق بشر توصیف کرد و با اشاره به الزامات این حق گفت: همه مسئولان و شهروندان برای احترام به این حق باید اهتمام آگاهانه و مسئولانه داشته باشند. 
دکتر کوشا با تاکید بر اهمیت حق انتخاب صنفی وکلا افزود: ابطال سی و سومین دوره انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز از سوی دادگاه عالی انتظامی قضات، از منظر این حق قابل تحلیل است. این انتخابات در حالی ابطال شد که به صورت دموکراتیک و در فضایی شفاف برگزار شده بود. این ابطال، بی‌احترامی به پنج هزار وکیل دادگستری است که در روز انتخابات به هیات مدیره قابل اعتماد خود رأی دادند و آنها را برگزیدند.
رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در ادامه با اشاره به فعالیت‌های این اتحادیه در زمینه ترویج و بسط حقوق بشر در کشور، گفت: امروز اسکودا نقش هماهنگی میان ۲۹ کانون وکلا را برعهده دارد، اما متاسفانه برخی در درون صنف به این نهاد صنفی که برگرفته از اراده کانون‌های وکلاست، ضربه می‌زنند. ما ابتدا باید خانه خود را ارج نهیم.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امروز متاسفانه اراده‌ای در تلاش برای کنار گذاشتن افراد از فعالیت‌های صنفی است، این تلاش‌ها را مصداق خشونت علیه نهاد وکالت توصیف کرد و گفت: اگرچه اقدامات حقوق بشری در نهاد وکالت ضرورت است و باید آن را ارج نهاد، اما گام اول در ارج نهادن به حقوق بشر، شروع کار از خودمان در درون صنف است. باید متحد عمل کرد تا مخاطرات از نهاد رخت بربندد.
در ادامه نشست «بررسی موانع و راهکار‌های نقش‌آفرینی وکیل در ارتقای حقوق بشر»، اعضای کارگروه حقوق بشر اسکودا به تحلیل و بررسی موانع فعالیت وکلا در تحقق حقوق بشر پرداختند. 
دکتر محمدعلی دادخواه از فعالان حقوق بشر در سخنانی به حق بر شادی اشاره کرده و رفع موانع این حق را زمینه‌ای برای ارتقای حقوق بشر در سطح ملی توصیف کرد. وی با اشاره به مبانی غنی ادبیات فارسی در توسعه و ترویج حقوق بشر، فعالیت مسئولانه وکلای دادگستری در تضمین و ترویج حقوق بشر را خواستار شد.
دکتر محمود بهزادی، وکیل دادگستری فعال در حوزه حقوق بشر نیز با اشاره به لوازم حق دفاع در دادرسی منصفانه بر ضرورت احترام به وکلا در جهت انجام وظایف حرفه‌ای و شرافتمندانه در ترویج حکومت قانون و مطالبه حق‌ها و آزادی‌ها تاکید کرد.
صالح نیکبخت دیگر وکیل فعال در حوزه حقوق بشر نیز با اشاره به ضرورت‌های تکریم شهروندان و رعایت الزامات حق بر کرامت انسانی، بر توجه به مطالبه‌گری اساتید دانشگاه و حقوقدانان نسبت به الزامات حکمروایی در رعایت حق‌ها و آزادی‌ها تاکید کرد.
دکتر هوشنگ پوربابایی وکیل دادگستری فعال در حوزه حقوق بشر نیز در سخنانی حقوق بشر را اساس کرامت انسانی و بنیاد آزادی‌ها و عدالت در هر جامعه‌ای توصیف و احترام به آن را مسئولیت مشترک تمامی انسان‌ها برای ایجاد جهانی عادلانه‌تر و انسان‌مدارتر عنوان کرد.
در ادامه این نشست نیز وکلای فعال حقوق بشر، در سخنانی بر حذف تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، علنی بودن محاکم، تغییر رویکرد در جرایم سیاسی و امنیتی، عدم تعقیب وکلای فعال حقوق بشر، آزادی وکلای زندانی، استفاده از اسناد و تعهدات بین‌المللی در روند رسیدگی محاکم و آرای قضایی، تولید محتوا در حوزه آموزش حقوق بشر به وکلا و فعال‌سازی کمیسیون‌های حقوق بشر در همه کانون‌های وکلای دادگستری تاکید کردند.
در خاتمه این نشست، بیانیه روز جهانی حقوق بشر که از سوی کارگروه حقوق بشر اسکودا تدوین شده بود، قرائت شد. در این بیانیه بر ضرورت همبستگی وکلا برای ارتقای حقوق بشر و رویکرد تخصصی به قلمرو حقوق بشر تاکید شده است.
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=45673
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران
  • 204 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما