• امروز : سه شنبه - ۲۸ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 8 - شوال - 1445
  • برابر با : Tuesday - 16 April - 2024
10
در نشست معارفه و توجیه کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری گیلان مطرح شد؛

برای ایجاد وکالت اجباری باید بین کانون‌های وکلا و اسکودا با قوه قضاییه تعامل صورت گیرد

  • کد خبر : 40485
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱:۳۳
برای ایجاد وکالت اجباری باید بین کانون‌های وکلا و اسکودا با قوه قضاییه تعامل صورت گیرد
نخستین نشست گروه کارآموزان وکالت پذیرفته شده در آزمون اخیر جهت معارفه و توجیه ایشان با حضور هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان گیلان، رئیس کمیسیون کارآموزی، معاون دادگستری کل استان و اعضای کمیسیون‌های کارآموزی در سالن همایش کانون وکلای گیلان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری استان گیلان، علیرضا امانی رئیس کانون گیلان در این نشست با بیان اینکه امروز به طور رسمی شروع دوره کارآموزی شما را اعلام می‌کنیم، گفت: شروع کارآموزی از این حیث است که می‌بایست تکالیف کارآموزی‌تان به طور قانونی نزد کانون وکلای دادگستری گیلان آغاز شود. قطعا بهتر از من می‌دانید که شروع دوره شما و اساسا آزمون شما با تأخیر و تعویق و مسائلی از این دست مواجه بود. یقینا نگرانی هیأت مدیره کانون گیلان و سایر کانون‌های وکلای کشور کم از شما نیست. ما هم مشتاق بودیم این اتفاق خیلی زودتر از این‌ها رخ دهد، متأسفانه مسائلی در کنار هم دست به دست هم دادند و باعث این تأخیر شدند. نخست، سه مرحله آزمون که به انحنای مختلف از جمله کرونا، در سال ۱۴۰۰ به تعویق افتاد. همزمان با برگزاری آزمون، با قانون تسهیل مواجه بودیم. سپس اجرای آئین‌نامه مصوب ۱۴۰۰ و اتفاقات حاکم بر آن باعث تعویق و تأخیر شد. ذکر این مقدمه از این جهت بود که کانون وکلای دادگستری به هیچ عنوان علت این تأخیرات نبود.

وی افزود: در سال ۱۳۹۹، آزمون ورودی کارآموزی وکالت بر اساس قانون کیفیت اخذ پروانه مصوبه ۱۳۷۶ برگزار شد. کارآموزان شروع کارآموزی کردند و اکنون هم در طی مسیر هستند. مقرر بود در سال ۱۴۰۰ هم آزمون بر مبنای قانون کیفیت برگزار شود. همانطور که گفتم سه مرحله تأخیر باعث شد که آزمون خود به خود به سال ۱۴۰۱ موکول شود. در سال ۱۴۰۱ قانون تسهیل حاکم شد. آزمون با وصفی که می‌بایستی بر اساس قانون کیفیت برگزار می‌شد، اما مشمول قانون تسهیل قرار گرفت. قانون تسهیل تغییراتی ایجاد کرد، از جمله نصاب، موضوع کمیسیون ماده ۱ قانون کیفیت از بین رفت و عملا تراز، معیار و ملاک شد. تعداد پذیرفته‌شدگان با توجه به رویه سابق بسیار افزون و متعاقبا آیین‌نامه حاکم شد.

امانی تصریح کرد: آیین‌نامه ۱۴۰۰ شرایطی را بر شرایط سابق اضافه کرد. از جمله این شرایط به عنوان مثال، اخذ گواهی سلامت روان از پزشک متخصص و مورد وثوق پزشکی قانونی بود. برخی استعلامات، بر آن استعلامات سابق افزوده شد. مجموع این اتفاقات دست به دست هم داد که تا به امروز شاهد این باشیم که هنوز تعدادی از پرونده‌های ما ناقص است و نقص پرونده‌ها، باعث تأخیر در برگزاری جلسه امروز شد. هیأت مدیره کانون وکلای گیلان، در جلسات متعددی که رأسا و یا با کمیسیون کارآموزی داشت، به این نتیجه رسید که تا آنجایی که امکان انجام کار وجود دارد، جلسه برگزار شود. قریب به ۲۵۰ پذیرفته‌شده در دوره اخیر داریم. رئیس کانون وکلای دادگستری استان گیلان افزود: ظرفیت سالن ما گنجایش برگزاری همزمان یک جلسه را نداشت. ناگزیر برای آن بخش از پرونده‌ها که کامل بود برای دو جلسه متوالی فراخوان دادیم که یک جلسه امروز و یک جلسه دوشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد. امیدواریم صحبت و سؤال و جواب توجیهی را داشته باشیم. در فراخوان بعدی که به سرعت صورت خواهد گرفت، عزیزان برای شروع کلاس‌های دو ماهه موضوع آیین‌نامه اجرایی ۱۴۰۰ دعوت خواهند شد. به هر حال خلاصه‌ای از آن چه اتفاق افتاد به عرض عزیزان رسید. انتظار داشته باشید تا فراخوان به فوریت و به‌زودی اعلام شود. درآن مرحله همه عزیزان برای شروع کلاس‌های دو ماهه کارآموزی دعوت خواهند شد که برنامه و سرفصل‌هایش توسط کمیسیون محترم کارآموزی تهیه شده است. این برنامه در اختیار عزیزان قرار خواهد گرفت و بر مبنای آن حرکت خواهیم کرد. بهتر از من می‌دانید که بعد از این دو ماه آزمونی برگزار می‌شود.

وی یادآور شد: نگرانی نداشته باشید چرا که شایعه شنیده شده که کانون‌های وکلا در تلاشند تا در آزمون بعد از دو ماهه اول، تعداد زیادی از پذیرفته‌شدگان را مردود کنند. خیر. این‌گونه نیست. ما همواره داعیه عدالت و محوریت حکومت قانون را داشتیم. آنجایی که قانون حاکم است، ما یقینا در مسیر قانون، حق و عدالت حرکت خواهیم کرد. یقینا هر آن کسی که توانایی علمی داشته باشد موفق از آزمون بیرون آمده و هر آنکس که نداشته باشد، طبعا نتیجه‌اش مشخص است.

شغلی به خاطر ندارم که واژه «شریف» در وصف آن به کار برده باشند

بهمن حیدری نژاد، رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری گیلان نیز در ادامه در نشست معارفه و توجیهی کارآموزان وکالت با بیان اینکه مسائل مربوط به تأخیر، هر چه بود گذشت، گفت: فقط بدانید که از دست کانون‌ها خارج بود و آنها مسبب این تأخیر نبودند. ضمن اینکه خدمتتان تبریک عرض میکنم که البته تبریک باید سال ۱۴۰۰ گفته می‌شد نه امروز، اما ما عضو کانون هستیم و کانونها هم مقصر نبودند و زور ما نمی‌رسید. کارآموزان محترم وکالت، مثل بسیاری از مشاغل دیگر، وقتی وارد این شغل می‌شوند فکر می‌کنند همه چیز تمام شده است. سوادش را دارند، دیگر به کتب مراجعه نکنند، دیگر مطالعه نکنند. خلاصه بگویم کارآموز اگر کارآموزی دوره خودش را به خوبی انجام دهد یکی از وکلای موفق خواهد بود.

حیدری نژاد افزود: تجربه ۳۶ سال وکالت من در این شهر به من نشان داده، بارها کمیسیون کارآموزی و هیأت مدیره به ما کارآموز داده‌اند، بسیار مهم و اساسی است که کارآموز، کار خودش را درست انجام دهد. پرونده را که می‌خواهد مطالعه کند، به این معنا نیست که ساده‌ترین پرونده را بگیرد، مطالعه و یادداشت کند. البته شما ممکن است بگویید در این مسیر مشکلاتی هست. بله. ممکن است جای مناسب یا میز مناسب نباشد. ولی شما باید آموزشتتان را تقویت کنید. باید یاد بگیرید که چطور در آینده در دادگاه از موکل دفاع کنید. آنهایی که خوب کارآموزی دیدند، نه تنها وکلای موفقی بودند، بلکه از احترام ویژه‌ای هم برخوردار هستند.

رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری گیلان تصریح کرد: از شما تقاضا دارم در مرحله اول، خواندن و کتاب و رویه قضایی و محاکمه، آرای محاکمه و اینها را کنار نگذارید و با وکلای سرپرستتان ارتباط درست داشته باشید. هرچند که در این دوره، ما با توجه به آیین‌نامه جدید با این مسئله مواجه نیستیم، چون ما فعلا برای دو ماه اول برنامه‌ریزی کرده‌ایم، شش ماه بعدی مانده و بعد از آن، شما را به وکلای سرپرست تعیینی معرفی می کنیم.

وی خطاب به کارآموزان وکالت گفت: دوستان! کمتر شغلی است که حساسیتی به قدر شغل وکالت داشته باشد. مسائل خصوصی یک شاغل غیر وکیل، چندان به زندگی‌اش لطمه نمی‌زند، اما خدا نکند که وکیل یک بار بخواهد از کوره دربرود یا رفتار مناسبی نداشته یا شیطنت‌هایی داشته باشد. آن‌جا آغاز فروپاشی زندگی وکالتی‌اش خواهد بود. این شغل مهم است. شما نه تنها باید خودتان مواظب خودتان باشید، باید از دیگران هم مراقبت کنید.

حیدری نژاد افزود: یکی دیگر از مسائل مهمی که همیشه در کانون‌ها بر سرش بحث بوده و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های زیادی راجع به آن نوشته شده اما بدان عمل نشد، رعایت شأن وکالت است. ممکن است شما بگویید من سخت‌گیر هستم. وکیل نمی‌تواند بدون کت و شلوار باشد یا یک شلوار لی بپوشد و وارد دادگستری شود. حجاب وکیل، اعم از خانم و آقا، باید به نحوی باشد که برازنده این شغل باشد. این شغل بسیار محترم است. من شخصا علی‌رغم تمام مشکلاتی که این شغل دارد، مخصوصا در سال‌های اخیر، اگر امروز دوباره به گذشته برگردم و به من بگویند چه شغلی انتخاب می‌کنی، می‌گویم وکالت دادگستری. اما شغل خطرناکی هم هست، شما با قدرتمندان هم طرف هستید. باید سعی کنیم این مسایل را به دقت رعایت کنیم و نظم داشته باشیم. از صحبت‌ کردن و شوخی در محیط دادگستری و اتاق پرسنل دادگستری یا رفتار نامناسب با این‌ها یا با قاضی پرهیز کنید. شما در قسمی که می‌خورید، می‌گویید شغل «شریف» وکالت، شغلی به خاطر ندارم که واژه شریف در وصف آن به کار برده شده باشد. این شرافت بی‌جهت گفته نشده است. بنابراین ارزشمند است و باید به دست شما به کرسی بنشیند. این شرافت را شما باید نگه دارید و این شأن را شما باید حفظ کنید. شما را به عنوان وکیل دادگستری قلمداد می‌کنیم، نه اینکه یک دوره محدودی کارآموزی بکنید و همین. این است که تمام مسئولیت وکیل از نظر انتظامی به کارآموز تسری دارد و فرقی نمی‌کند.

کارآموزان وکالت از همین امروز قانونمداری را تمرین کنند تا در وجودشان نهادینه شود

سید خلیل واحدی مقدم، معاون دادگستری کل استان گیلان نیز در نشست معارفه و توجیهی کارآموزان وکالت گفت: قریبِ به بیست و پنج ، شش سال است که کار قضایی را شروع کردم و از همان ابتدا که ابلاغ قضایی را به دست گرفتم، تقریبا با جمع خیلی از دوستان وکلا، مأنوس بودم و از نظراتشان همیشه استفاده می‌کردم و تقریبا تصدی اکثر پست‌های قضایی را داشتم. از این جهت می‌گویم که در تمام این جایگاه‌ها، حضور یک وکیل موفق را در راستای اجرای عدالت و جلو رفتن به حق یک پرونده لمس کرده‌ام. بارها شده بود که در یک جلسه رسیدگی یا حتی اخیرا پرونده‌های ماده ۴۷۷، یا جلسات عمومی سه‌شنبه‌ها، پیش خودمان این آرزو را داشته باشیم که ای کاش یک وکیل همراه این اصحاب پرونده بود تا می‌توانست به درستی از او دفاع کند. چه بسا طرف در جلسه رسیدگی حضور داشته و او را می‌بینیم و به نظر می‌رسد این شخص محق باشد اما بلد نیست از خودش درست دفاع کند.

وی افزود: متأسفانه شاید این فرهنگ و این ظرفیت‌سازی بوجود نیامده که همه مردم بتوانند از وکیل دادگستری استفاده کنند. الان اگر کسی بیمار شود، حتما امروزه دنبال این نیست که خوددرمانی کند. بلکه دنبال این خواهد بود که حتما به پزشک و خصوصا به پزشک‌های متخصص مراجعه کند تا بتواند بیماری‌اش را معالجه کند. امروز می‌بینیم متأسفانه این فرصت برای اصحاب دعوا فراهم هست که بتوانند مستقیما و بی‌آنکه تخصصی داشته باشند، به دادگاه‌ها مراجعه کنند و با توجه به اینکه توانایی تخصصی دفاع از خود را ندارند، با این امر مواجه می‌شوند که حق به آنها داده نمی‌شود و تصورشان بر این بوده که چون حقشان به آنها داده نشده، ‌اجرای عدالت زیر سؤال است و دادگستری اقدام مناسبی را در ارتباط با احقاق حقشان به جا نیاورده است.

واحدی مقدم تصریح کرد: شاید بتوانیم بگوییم که این به نحوی تقصیر مردم نیست و تقصیر ماست. شاید میان کانون‌های وکلا با قوه قضاییه در طول این هفتاد هشتاد سالی که کانون وکلا آمده و سابقه دارد، این تعامل مناسب صورت نگرفته تا ظرفیت‌سازی درستی در بحث حرفه وکالت داشته باشیم. شما امروز می‌بینید که در دادگستری‌ها، همیشه با بحث اطاله دادرسی همراه هستیم. این بحث، بحث امروز نیست. ما از ظرفیت وکلا در این خصوص چه استفاده‌ای کردیم؟ آیا قانون گفته است که وکلا مکلف هستند در بحث صلح و سازش بین اصحاب دعوا اقدام بکنند؟ در خصوص چگونگی این مقوله ما چطور ورود کردیم؟ در بحث نهاد داوری، کانون وکلا چقدر توفیق داشت، در بحث بیمه اجباری، حتی کلمه اجباری را می‌گویم، از آن طرف برای ایجاد وکالت اجباری در دادگاه‌ها، چه تعاملی با قوه قضاییه صورت گرفته است؟ چه نشست‌هایی کانون‌ها وکلا و اسکودا  برگزار کرده‌اند، حتی به نظرم قوه قضاییه هم در این زمینه مسئولیت دارد. ما خیلی از پرونده‌ها را می‌بینیم که حتی وکیل در جلسه حضور دارد ولیکن، این تخصصی بودنش، آن دعوا و دفاعی که دارد صورت می‌گیرد،‌ مثل قاضی تخصصی که بعضا شاید ما در دادگاه‌ها نداشته باشیم، این ضعف را دو چندان می‌کند. امیدوارم بحث تعامل هرچه بیشتر و بیشتر اتفاق بیافتد چرا که در بسیاری از موضوعات برای ایجاد ظرفیت‌سازی در حرفه وکالت کمک خواهد نمود تا وکلا بتوانند نقش مهمی را ایفا کنند.

معاون دادگستری کل استان گیلان خاطرنشان کرد: در بحث وارده پرونده، فکر می‌کنم سال ۸۵ کشور چین شش میلیون پرونده وارده به دادگستری خود با بیش از یک میلیارد و دویست سیصد میلیون جمعیت داشت. در همان سال ۱۳۸۵ آمارهای رسمی که از قوه قضاییه ارائه کردند، قوه قضاییه هم شش میلیون وارده داشت. در سال ۹۵ یعنی ده سال بعد، در چین آن عدد شش میلیون همان شش میلیون بود ولی قوه قضاییه آماری که ارائه کرد بیش از پانزده میلیون پرونده بود و این پانزده میلیون به هر حال پرونده‌هایی بود که در جریان دادرسی دست به دست در مراجع مختلف و در جایگاه‌های مختلف مورد رسیدگی قرار گرفته و قوه قضاییه را به خودش مشغول داشت.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای مترقی در نظام دادرسی،‌ اینطور نیست که مردم صبح اگر بیدار شدند و تصور ایجاد حق برای خودشان داشتند، راه بیافتند و با یک پوشه زیر بغلشان مستقیما دنبال آدرس دادگستری یا دفاتر خدمات الکترونیک بگردند تا علیه آن فرد طرح دعوا کنند. مکانیزم و سیستم قضایی آن کشورها، طرح و برنامه‌ای را در نظر گرفته که هیچ‌وقت نمی‌‌تواند به همین راحتی وارد شوند. مسلما وقتی که نتوانند همینطوری یا بلافاصله وارد دادگستری شوند و مجبور به رعایت مکانیزم باشند، آنجا که وارد دادگستری شده و در آنجا واقع می‌شود،‌ آن دیگر واقعا دعواست و حتما هم آن قاضی شعبه دیگر فرصت این را دارد که در ماه به سی تا پرونده رسیدگی کند. در واقع رسیدگی جدی در آن سی تا پرونده وجود دارد. شاید بعضی شعبات ما آمار سیصد پرونده در ماه را دارند. این فرصت برای یک قاضی بدین جهت که شاید آراء مطلقی بتواند صادر کند واقعا سخت باشد.

واحدی مقدم خاطرنشان کرد: در کشورهای دیگر مثلا در خصوص همین بحث ظرفیت‌سازی، سیستم وارده‌شان به این صورت است که اگر فردی متصور باشد که حقی نسبت به طرف دارد و طرف دیوار خانه یا ماشینش را خراب کرده و خسارتی به او وارد شده، اینطور نیست که فردا صبح به دادگستری مراجعه کند. این حتما باید دلایلش را ببرد و ارائه و مستندات را به وکیلش تحویل دهد. وکیلش باید مستنداتش را بررسی کرده و ببیند آیا موجه هست یا نه. اگر موجه بود، به وکیل آن خوانده – مثلا پرونده تشکیل‌شده – مراجعه می‌کند. این مستندات به وکیل طرف مقابل ارائه می‌شود. وکیل طرف مقابل حتما با موکلش مذاکراتی خواهد داشت، حتما دلایلی را به طرف مقابل نشان می‌دهد. اگر نیاز باشد جلساتی را در دفتر وکیل خوانده تشکیل می‌دهند. حتی نیاز باشد کارشناس می‌خواهند برای اینکه ببینند تقصیری وجود داشته یا نه یا خسارتی اگر بوده چقدر بوده است. همانجا منتهی به سازش می‌کنند. اگر منتهی به سازش نشد، آن‌وقت وکیل خواهان با توجه به مدارکی که دارد و روندی که طی شده است، این فرصت را دارد که بیاید و این موضوع را با هزینه دادرسی به نسبت سنگین در دادگاه مطرح کند و اگر در دادگاه مطرح کرد، این وکیل باید تبعاتش را بپذیرد. تبعاتش چیست؟ حتما باید در این دعوا، محکوم‌له واقع شود چرا که اگر محکوم‌له واقع نشود امتیازاتی که از دست می‌دهد بسیار زیاد است.

وی افزود: یکی از امتیازات این است که این وکیل بعد از ده سال، فرصت این را می‌تواند پیدا کند که اگر در تمام دعاوی محکوم‌له واقع شود، بیاید کرسی دادستانی را کسب کند و قاضی شود. قضات هم آنجا مرحله‌بندی مختلف دارد. یا اینکه می‌تواند یک درجه بالاتر برود. اگر وکیل صلح است بیاید وکیل پایه دو شود، اگر پایه دو هست برود پایه یک. یا اینکه اگر نتوانست موفق شود، این مدارج ترقی را هم اگر نخواست طی کند، باعث تنزلش می‌شود. یعنی اگر وکیل پایه یک است، تعدادی آراء که بر علیه‌اش صادر می‌شود،‌ مکانیزم قانونشان با فاصله اقدامات سلبی را بر علیه‌اش به عمل می‌آورند. یعنی با توجه به امتیازات منفی‌اش او را درجه دو کرده و تذکرات لازم را به او داده و آموزش مناسب را برایش می‌بینند. همینطور آن وکیل طرف مقابل، وکیل خوانده که آنجا زیر بار نرفته، آن هم اگر محکومیت حاصل کند همین عواقب و سیستم برایش وجود دارد. بنابراین اولا خود فرد مستقیما نمی‌تواند به دادگاه مراجعه کند. ثانیا اگر وکیل در نهایت مراجعه کرد و مصلحت دید که بیاید در دادگاه حقش را بگیرد، خودش را بیشتر محق می‌داند و دلایل را بیشتر به نفع خود می‌داند. این امر مکانیزم دارد و ما باید تجربه بیاموزیم، باید شما کانون‌های وکلا، و اسکودا با آن مراجع ذی‌صلاح قوه قضاییه و معاونت حقوقی یا جاهای دیگر یک کار تحقیقاتی انجام دهد، باید این طرح‌های مقدماتی و جلسات مختلف برگزار شود تا شاید این بستری شود، شاید برای آیندگان، شاید برای سالیان، حتی نیاز به قانونگزاری و نیاز به اصلاح سیستم باشد.

معاون دادگستری کل استان گیلان خطاب به کارآموزان حاضر در نشست گفت: قوه قضاییه یک رکن در این نظام است که متشکل از اجزای مختلفی‌ست از جمله قضات، وکلا، کارشناسان رسمی، ‌همکاران اداری، سازمان‌های تابعه، همه این‌ها با هم در یک به‌هم‌پیستگی بوده و مکمل یکدیگر عمل می‌کنند. خروجی باید چه باشد؟ خروجی این کار باید اجرای عدالت و احقاق حق مردم باشد. اگر غیر این باشد یعنی درست عمل نمی‌کنیم. امروز شما عزیزان توفیق این را دارید که بتوانید در دوره کارآموزی که حالا سه مرحله دارد – دو ماهه، شش ماهه و هفت ماه – و شرایطش هم ظاهرا سخت‌تر از دوران قبل شده، قدر این فرصت را بدانید و بتوانید بسیاری از چیزهایی را بیاموزید که تصور می‌کنید الان بلد هستید و در حقیقت ندارید، و آن را تجربه کنید. شما الان می توانید اشکال داشته باشید، می‌توانید بلد نباشید و سؤال بپرسید، اما اگر از این فرصت استفاده نکنید، دو سال بعد این کار برایتان سخت می‌شود. وقتی پنج سال سابقه داشته باشید سخت‌تر می‌شود. پانزده سال بگذرد، آن وقت دیگران به شما مراجعه کرده و از شما سؤال می‌کنند. شما باید پاسخ داشته باشید. کار برایتان سخت است. آقای حیدری نژاد به نوعی بیان کردند که در مقابل حریفتان در دادگاه به نوعی دارید از حقوق موکلتان در دادگاه دفاع می‌کنید، آنجا موکلتان می‌فهمد که چند مرده حلاج هستید. وقتی قاضی ازتان سؤالی می‌پرسد و در پاسخ همینطور قاضی را نگاه می‌کنید، خودتان مسئله‌ای نیستید، بلکه موکلتان برای خودش داستان می‌شود که من چه کردم. لذا از این فرصت فوق‌العاده استفاده کنید. وکیلان سرپرست که حتما به شما معرفی خواهند کرد،‌ حتما کارکشته هستند،‌ به ما می‌آموزند و به درستی می‌توانند این تجربه را به شما انتقال دهند، و مهم‌تر از همه در دوره شش ماهه کارآموزی حضور در شعبات دادگاه‌ها است. این شعبات برای شما بسیار حائز اهمیت است. صرف نظر از علم‌آموزی، دفاع کردن را تجربه می‌کنید. بنابراین یک جلسه‌اش را از دست ندهید. راضی به این نشوید که قاضی جلسات را برای شما در فرم تحویلی امضا بزند. بگذارید آن عزیزی که آنجا حضور دارد بگوید آقا بسته دیگر، دادگاه تمام شد و بروید.

واحدی مقدم افزود: مطلب بعدی در ارتباط با قانون‌مداری است. خشت اول را درست بگذارید. از همین امروز خودتان را وکیل بدانید. همه آن چیزی را که برای وکلا هست، امروز برای کارآموزان وکالت هم به نحوی این ظرفیت وجود دارد، خصوصا در دوره آخر کارآموزی یعنی مرحله سوم، ظاهرا این امکان را دارید که در ماه پنج پرونده بگیرید. در واقع همه اختیارات وکیل را به شکل محدودتر شما هم دارید. می‌خواهیم این ظرفیت قانونمداری را برای خودتان تمرین کنید. کلمه قانونمداری را از این جهت می‌گویم که عادت کردن به کار خوب یا بد، در وجود آدم نهادینه می‌شود. هر جا تصور کردید که احقاق حق در مسیری که برداشته‌اید، حتی موکلتان از او پول گرفته‌اید و لازم است از او دفاع کنید، می‌شود استعفا داد و کس دیگری پرونده را به دست بگیرد. نگاهتان، اجرای قانون باشد. قضات می‌گویند که اگر در آن دنیا ما را دارند پایین می‌اندازند،‌ دیگر تنهایی نمی‌رویم، با یک دست‌مان آستینِ کت وکلا را گرفته‌ایم و یک دست هم کت کارشناسان. اگر افتادیم یعنی با هم می‌رویم و تنها نیستیم و شما هم در این بحث احقاق حق مقصر هستید.

وی در پایان درباره شأن وکالت نیز گفت: شأن وکالت مثل شأن قضاوت است، کنار هم و برابر هستند. همان احترامی که برای قاضی قائلیم، همان را برای یک وکیل هم باید داشته باشیم. پس همانطور که قاضی محدودیت‌هایی دارد و نباید خلاف شأن قضاوت اقدام کند، شما هم خلاف شأن وکالت عمل نکنید. متأسفانه از زمانی که این فضای مجازی و داستان‌های آن پیش آمده، این وضعیت درباره شما نگران‌کننده است. اگر تا حالا در فضای مجازی فعالیتی داشتید و تا این زمان کسی به سراغ شما نمی‌‌آمد، از امروز فضای مجازی شما تحت نظارت خیلی‌ها هست. نیاز نیست درباره همه موضوعات سیاسی کشور که مثل من اطلاعاتتان کم است، اظهارنظر کنید. شاید قبلا اظهارنظر می کردید و کسی کاری نداشت، الان باید بیایید پای پاسخگویی و حرف زدن و محاکمه. لذا در حصوص شئون وکالت بسیار باید گفت. شاید به صورت مکتوب چیزی نوشته نشده که چه چیزهایی شأن هست، اما هر آن چیزی که برای عرف وکلا برای آدمی بد است، همان کار را آدم متعارف انجام نمی‌دهد و همان کار می‌تواند خلاف شأن باشد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=40485
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
  • 800 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما