به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا)، متن کامل پیام دکتر جعفر کوشا به این شرح است: «روابط عمومی تلاش هنرمندانه و متعهدانه برای بسط شفافیت، آگاهیبخشی، جلب اعتماد عمومی و ارتقای سرمایه اجتماعی است. اطلاعرسانی منصفانه و دقیق، تقویت ارتباط و تعامل با مردم و ارتقای کنشگری سازمان در حوزه عمومی، جزء دیگر کارویژههای روابط عمومی است.
روز ملی ارتباطات و روابط عمومی، فرصت مغتنمی برای قدردانی از کوشش همه عزیزانی است که در کسوت روابط عمومی کانونهای وکلا و اسکودا فعالیت میکنند. بیتردید بدون تلاشهای بیشائبه این عزیزان، مردم در جریان امور نهاد وکالت قرار نمیگیرند و حجم عظیم تلاشهایی که در این نهاد در راستای صیانت از حقوق مردم در جریان است، به سرانجام نمیرسد.
روابط عمومی امروزه دیگر آن فرایند یکطرفه سنتی و قدیمی نیست. روابط عمومیهای کانونهای وکلا باید علاوه بر ایفای نقشهای سنتی، مجرای ارتباط و تعامل کانونها با مردم هم باشند. ارتباط موثر و دو طرفه با مردم، از ضرورتهای مدیریت در دنیای امروز است؛ دوران گویندگی صرف به سر آمده و باید گوش شنوایی برای شنیدن حرفهای مردم هم داشته باشیم. روابط عمومی همان گوشی است که نهاد وکالت بوسیله آن صدای مردم و حرف آنها را میشنود.
اقناع، اکسیرِ تاثیرگذاری ارتباطات در عصر حاضر و فرایندی است که با گسترش استفاده از رسانههای جدید، به دشواری حاصل میشود. در دوره و زمانهای که الگوهای ارتباطی دگرگون شده و مخاطبان خودشان تولیدکننده موثر پیام شدهاند، اقناع به روشهای گذشته و با نگاه سنتی اتفاق نمیافتد. از همینرو اطلاعرسانی رویدادها و بیان مواضع نهاد وکالت، صرفا با نگاه سنتی گذشته و مدلهای اطلاعرسانی کلیشهای بیفایده است. برای اینکه مجموعه وسیع تلاشها در نهاد وکالت ابتر نماند، لازم است روابط عمومیهای کانونهای وکلا با استفاده از نیروهای خلاق رسانهای و متخصصان تولید محتوا و حرفهایها، طرحی نو دراندازند و روشهای تازه و نوآورانهای را برای ارتباط موثرتر با مردم بیابند.
علاوه بر پیچیدگی فضای رسانهای جدید و لزوم تطبیق و روزآمدسازی روندهای اطلاعرسانی، عامل دیگری که دشواری و پیچیدگی کار روابط عمومیها را بیشتر کرده، جنگ روانی همهجانبه بدخواهان و مردمستیزان با تنها نهاد ملی وکالت است. روابط عمومیها علاوه بر ابداع روشهای موثر و اقناعی برای اطلاعرسانی اقدامات و فعالیتها، باید با پمپاژ اخبار دروغ و مطالب توطئهآمیز هم مقابله کنند و اجازه ندهند این خبرسازیها در افکارعمومی کشور موثر واقع شود.
با تسریع چرخه اطلاعرسانی و گستردگی مصرف رسانهای مردم، جریانهای رسانهای با سرعت غیرقابل مهاری بسط پیدا میکنند و انفعال در چنین فضایی سبب میشود، نهاد وکالت مقهور جریانسازیهای مغرضانه شود. آنچه از چنین انفعالی جلوگیری میکند، تحرک روابط عمومیهاست. لازم است روابط عمومیها با پایش موثر و دقیق فضای رسانهها و افکار عمومی، مدیران کانونهای وکلای دادگستری را از فضای افکار عمومی آگاه و در مواردی که نیاز به واکنش کانون وجود دارد، نقش تسریع کننده را ایفا نمایند.
حضور موثر در رسانههای اجتماعی و پایش جریانات و تحولات این رسانهها دیگر کارویژه روابط عمومیهاست. غفلت از اکوسیستم اطلاعرسانی در رسانههای اجتماعی، به معنای از دست رفتن بخش اعظمی از توجه افکار عمومی و مردم است. نهاد وکالت باید برای بسط تعامل و ارتباط سازنده با مردم، از تمام قابلیتهای موجود بهره ببرد و اجازه ندهد، هیچ یک از میدانها، تبدیل به عرصه یکهتازی مخالفان و بدخواهان شود.
اینجانب در پایان صمیمانه روز ملی ارتباطات و روابط عمومی را به اصحاب روابط عمومی در نهاد وکالت تبریک عرض میکنم و امیدوارم، شاهد توفیق روزافزون این عزیزان در ایفای مسئولیتهای خطیرشان باشیم.