به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا)، در این مراسم دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا در سخنانی با بیان اینکه بیش از ۳۰ سال است که از نزدیک با دکتر شمس آشناست، به توصیف ابعاد شخصیتی این استاد برجسته علم حقوق پرداخت و گفت: دکتر شمس دارای شخصیت خانوادگی بالا و انسانی متشخص و باوقار است. از لحاظ شخصیت اجتماعی، ایشان انسانی مردمدار هستند. از نظر شخصیت علمی، آموزشی و پژوهشی هم دکتر شمس، استادی نمونه و برجسته به شمار میآیند. در بعد وکالت هم ایشان یک وکیل نمونه هستند.
رئیس اسکودا در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از تلاشهایی که اخیرا در نقض استقلال کانون وکلای دادگستری در حال انجام است، گفت: نهاد وکالت همواره از استقلال ذاتی و قانونی خود برخوردار بوده و به هیچ عنوان نمیتوان این استقلال از آن گرفت و حذف کرد.
دکتر کوشا افزود: این هجمهها و فشارها قصد دارد استقلال کانونهای وکلا را از آنها بگیرد لذا همه ما در نهاد وکالت باید تلاش کنیم حاکمیت را نسبت به عواقب این نقض استقلال، هوشیار سازیم و آنها را متقاعد کنیم.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه سیره عقلا و سیره بشریت این بوده که وکیل دادگستری آزاد و مستقل باشد، گفت: بایستی پذیرفت کرامت ذاتی انسان نیاز به حمایت و دفاع دارد.
رئیس اسکودا با غیرقابل مقایسه خواندن حرفه وکالت با سایر صنوف، تصریح کرد: وکالت مثل سایر اصناف نیست که در کنار آنان قرار گیرد، چرا که حرفه وکالت، ماهیت قضایی دارد.
این حقوقدان و وکیل دادگستری با اشاره به اینکه جامعه و مردم به وکلایی نیاز دارند که مستقل باشند، افزود: نیاز انسان به وکیل مستقل و جدای از حاکمیت، یک حق بشری بشمار میآید؛ در طول تاریخ هم ثابت شده است که وکلا بایستی مستقل باشند.
دکتر کوشا در پایان خاطرنشان کرد: ما باید ثمره درختی که پیشکسوتان عرصه حقوق آن را به یادگار گذاشتهاند، را حفظ کرده و از استقلال نهاد وکالت پاسداری کنیم تا مبادا خدشهای از نقض آن متوجه جامعه و حق دادرسی عادلانه و منصفانه شود.
گفتنی است در پایان این مراسم به پاس پنج دهه خدمات پروفسور عبدالله شمس به جامعه بزرگ حقوقی کشور از زحمات و تلاشهای این استاد برجسته علم حقوق تقدیر به عمل آمد.