• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - شوال - 1445
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
5
دکتر کوشا در کنفرانس بین‌المللی «استاندارد‌های حاکم بر حرفه وکالت»:

آشنایی وکلا با قوانین بین‌المللی از الزام‌های وکالت در عصر حاضر است

  • کد خبر : 43385
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱
آشنایی وکلا با قوانین بین‌المللی از الزام‌های وکالت در عصر حاضر است
کنفرانس بین‌المللی «استاندارد‌های حاکم بر حرفه وکالت» به همت کانون وکلای دادگستری استان همدان و با همکاری اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ایران و ترکیه امروز دوشنبه هفتم اسفند 1402 و همزمان با روز وکیل مدافع در همدان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری استان همدان، دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، ارینچ ساکان رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای ترکیه، دکتر غلامی جلال رئیس کانون وکلای استان همدان، گکهان بزکورت عضو هیئت رئیسه و رئیس صندوق حمایت از وکلای ترکیه و دبیرکل دیوان داوری اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه، سخنرانان این مراسم هستند و دکتر رضا نجفلو، دبیری این کنفرانس را بر عهده داشت.

این برنامه مختص وکلا، حقوقدانان و دانشجویان رشته حقوق بود و شرکت‌کنندگان در این کنفرانس گواهینامه بین‌المللی از طرف کانون وکلای دادگستری استان همدان و اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه دریافت کردند.

ضرورت تسلط وکلای ایرانی بر زبان و قوانین بین‌المللی

در این کنفرانس، دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران گفت: وکلا در دهکده جهانی باید تبادل فکر، اندیشه و عمل داشته و با قوانین بین‌المللی آشنا شوند.

دکتر کوشا اظهار کرد: این کنفرانس، پیرامون استاندارد‌هایی است که ما در خصوص وکالت باید بشناسیم و رعایت کنیم.

رئیس اسکودا تصریح کرد: ما به سمت جهانی شدن در حال حرکت هستیم و دهکده جهانی را شکل داده‌ایم، بنابراین اقتضای این دهکده این است که با مقررات سایر کشور‌ها آشنا شویم.

وی خاطرنشان کرد: وکلا در این دهکده باید تبادل اندیشه، فکر و عمل داشته باشند تا در مواقعی که جرائم بین‌المللی ترانزیت می‌شوند بتوانند قوانین کشور مبداء و مقصد را بدانند.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در این پرونده‌ها، اخلاق و رفتار وکلا باید به گونه‌ای باشد که مقررات بین‌المللی را رعایت کند، بنابراین باید در این زمینه تخصص داشته باشند. همچنین وکیل ایرانی متخصص، ضمن رعایت احترام برای همکاران خارجی باید شئونات وکیل ایرانی را حفظ کند.

دکتر کوشا در ادامه با تاکید بر ضرورت تسلط وکلای ایرانی بر زبان، قوانین بین‌المللی، قوانین کشور‌های خارجی و حرفه‌ای بودن در پرونده‌های بین‌المللی، تصریح کرد: آشنایی وکلا با قوانین بین‌المللی از الزام‌های وکالت در عصر حاضر است. یک فرد خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران نیاز به یک وکیل متخصص و حرفه‌ای دارد که وکیل ایرانی با رعایت این الزامات و شئونات‌ می‌تواند به خوبی او را همراهی کند.

استقلال نهاد وکالت تضمین‌کننده حقوق مردم است

رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان نیز در این کنفرانس گفت: رعایت اصل استقلال نسبت به نهاد وکالت، تضمین کننده حقوق شهروندان است و عدم رعایت این اصول منجر به تضعیف حقوق ملت می‌شود.

دکتر مهدی غلامی‌جلال اظهار کرد: هر شهروندی می‌تواند برای خود وکیل انتخاب کند، اگر هم توانایی نداشته باشد دادگاه برای او وکیل انتخاب می‌کند و در اصل ۳۵ قانون اساسی کشور به حق انتخاب وکیل تأکید شده است.

وی با بیان اینکه وکیل دادگستری باید ویژگی‌های عقلایی داشته باشد، تصریح کرد: این منطق باعث می‌شود استاندارد‌های بین‌المللی برای حرفه وکالت مشخص شود.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان ادامه داد: حفظ استقلال وکلا به معنای اینکه وکیل بدون هیچ دغدغه‌ای از موکلش دفاع کند از مصداق‌های مهم استاندارد‌های وکلا در کشور‌های مختلف است که در نامه امام علی (ع) به مالک اشتر نیز به این موضوع اشاره شده است.

غلامی‌جلال با اشاره به خودانتظامی وکلا، عنوان کرد: در اغلب کشور‌ها وکیل باید قوانین رفتاری خاص داشته باشد که مهم‌ترین آن رازداری و حفظ اسرار موکل و عدم ذی‌نفع بودن وکیل در پرونده‌ای است که می‌پذیرد.

وی مطرح کرد: ارائه گزارش پرونده در بازه زمانی مشخص، عدم تبلیغات یا محدودیت تبلیغات، رعایت احترام همکاران، عدم اتکاء مالی به دولت و بودجه دولتی و رابطه حسنه با دستگاه قضاء از وظایف وکلا است.

رئیس کانون وکلای دادگستری همدان ادامه داد: علیرغم تمام هجمه‌ها، اغلب این استاندارد‌ها در قوانین کشور ما وجود دارد و کانون‌های وکلای دادگستری ایران فقط خواستار اجرای قانون هستند. رعایت اصل استقلال نسبت به نهاد وکالت، تضمین کننده حقوق شهروندان است و عدم رعایت این اصول منجر به تضعیف حقوق ملت می‌شود.

غلامی‌جلال در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان چاره‌ای جز تمکین در برابر این نهاد مستقل ندارند.

سیاسی‌کاری منجر به آسیب به حرفه وکالت در ترکیه شده است

در ادامه کنفرانس بین‌المللی استاندارد‌های حاکم بر حرفه وکالت، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه گفت: افزایش دانشکده‌های حقوق با اعضای هیئت علمی بی‌سواد و سیاسی‌کاری در ترکیه منجر به آسیب به حرفه وکالت و شهروندان می‌شود.

ارینچ ساکان با بیان اینکه ۴۰۰ سال است که مرز‌های ایران و ترکیه تغییر نکرده که مرهون تلاش حقوقدانان است، گفت: دیگر باید از مرز‌های داخلی در حوزه وکالت خارج شویم. در هر کشور مقررات محدود کننده‌ای وجود دارد و وکلای ترکیه باید تابعیت این کشور را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه وکلای کشور‌های مختلف با هم تبادل دارند، مطرح کرد: حجم مبادلات ایران و ترکیه بالاست و ما موکل‌های ایرانی و شما موکل‌های ترک دارید.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه ادامه داد: اگر وکلای دو‌کشور با یکدیگر همکاری نکنند، دلالان متولی این امر می‌شوند و کار غیرقانونی و کلاهبرداری انجام می‌دهد.

ساکان خاطرنشان کرد: یکی از عناصر مهم وکالت در ترکیه، استقلال وکیل است، اما در عین حال ماهیت شغل ما این است که خدمات عمومی را ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: تا سال ۲۰۲۰ در تمام استان‌های ترکیه کانون وکلا راه‌اندازی کردیم. ما ۸۱ استان و ۸۳ کانون داریم، چون در استانبول وآنکارا دو کانون وجود دارد.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه مطرح کرد: ما از استقلال وکلا صحبت می‌کنیم، اما در برخی موارد دولت‌ها سیاسی‌کاری می‌کنند و ما را تحت فشار قرار می‌دهند.

ساکان ادامه داد: علیرغم تلاش وکلا ما نتوانستیم مانع از تصویب قوانین ضد وکالت در ترکیه شویم؛ البته چون این قوانین مورد تایید اتحادیه نیست به قوانین بی‌روح تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه وکلا از حقوق مردم دفاع می‌کنند، گفت: ۱۸۰ هزار وکیل در ترکیه وجود دارد و هر سال ۲۰ هزار کارآموز به این تعداد اضافه می‌شود.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه خاطرنشان کرد: ۱۵ سال پیش از نظر اقتصادی وکلای ترکیه وضعیت خوبی داشتند، اما متاسفانه در حال حاضر بسیاری از وکلای ترکیه کم‌تر از تعرفه دریافت می‌کنند، چون دانشکده‌های حقوق افزایش پیدا کرده و این موضوع به یک امر سیاسی تبدیل شده است.

ساکان در پایان تاکید کرد: وقتی دانشگاه‌هایی با اعضای هیئت علمی بی‌سواد تشکیل می‌دهند، مشکلات خروجی آن به شهروندان می‌رسد.

استقلال وکلا ضامن سلامت جامعه است

دبیرکل دیوان داوری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه نیز در ادامه این کنفرانس با بیان اینکه استقلال وکلا در یک کشور، ضامن حق، آزادی و سلامت یک جامعه است، اظهار کرد: ایران، کشور همسایه و دوست ماست و من امیدوارم این برنامه منشاء اتفاقات و همکاری‌های بسیاری باشد.

ولی کوچوک با بیان اینکه وکالت یک حرفه متمایز است، تصریح کرد: شغل وکالت یک خدمت عمومی است، اما استقلال دارد که بسیار مهم است. استقلال وکلا در یک کشور ضامن حق، آزادی و سلامت جامعه است.

وی ادامه داد: وکلا باید بحث تخصص را سرلوحه کار خود قرار داده و از فناوری نوین و تکنولوژی عقب نمانند. وکلا باید در حوزه‌های بین‌المللی آموزش ببینند و توسعه فردی را در اولویت قرار دهند.

دبیرکل دیوان داوری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه مطرح کرد: ما باید وکالت را تخصصی کرده و کیفیت آموزش را بالا ببریم تا فقط افراد شایسته بتوانند در این حرفه خودنمایی کنند.

کوچوک خاطرنشان کرد: وکلا نباید صرفا به شغل وکالت اکتفا کرده و باید به داوری نیز اهمیت وافری بدهند.

وی با بیان اینکه در بسیاری از کشور‌ها دسترسی به مدارک راحت‌تر است، عنوان کرد: ما هم باید شرایطی فراهم کنیم تا وکلا دسترسی راحتی به مدارک و اطلاعات داشته باشند.

دبیرکل دیوان داوری کانون‌های وکلای دادگستری ترکیه گفت: در ایران و ترکیه به وکلا تعرض می‌شود و ما باید خودمان دلمان به حال خودمان بسوزد و متولی امور شویم.

اتحاد می‌تواند مشکلات وکلا را حل کند

در ادامه کنفرانس بین‌المللی استاندارد‌های حاکم بر حرفه وکالت، همچنین عضو هیئت رئیسه و خزانه‌دار صندوق حمایت از وکلای ترکیه گفت: اتحاد و در کنار هم بودن، می‌تواند مشکلات وکلا را حل کند.

گوکهان بوزکورت با بیان اینکه ما کار‌های مشترک بسیار زیادی می‌توانیم‌ انجام دهیم، اظهار کرد: ما به عنوان وکلا می‌خواهیم استاندارد‌های بین‌المللی در حوزه وکالت حاکم شود.

وی تصریح کرد: ما از شرکت در همایش‌ها و کنفرانس‌ها انتظار داریم قوانین خوب و بد را بشناسیم تا قوانین خوب را اجرا و قوانین بد را حذف کنیم.

بوزکورت با بیان اینکه ما درد و مشکلات زیادی داریم، عنوان کرد: وکلا تحت فشار‌های متعددی قرار دارند و تنها اتحاد و در کنار هم بودن، می‌تواند این مشکلات را حل کند.

پیمان زمانی، وکیل دادگستری و مشاور امور بین‌الملل کانون‌ وکلای دادگستری استان همدان در این مراسم، اظهار داشت: تمام سعی ما بر این بوده که بتوانیم کار‌های موثری در راستای روابط بین‌الملل بر داریم و بستر‌های مناسبی برای آموزش، داوری و مسائل دیگری در سطح بین‌المللی ایجاد کنیم.

زمانی تصریح کرد: هدف ما از برگزاری این برنامه‌ها این است که وکلای ایرانی بتوانند به صورت بین‌المللی فعالیت کنند و امیدوارم بتوانیم در این مسیر، گام‌های موثری برداریم.

وی ادامه داد: با توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی، مراودات مالی و سرمایه‌گذاران ایرانی حاضر در ترکیه، بهترین کشور برای همکاری در این زمینه، کشور ترکیه است و سپس در گام بعد کشور‌های دیگر منطقه به خصوص کشور روسیه، از کشور‌های هدف ماست.

مشاور امور بین‌الملل کانون وکلای دادگستری استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: همکاران ما می‌توانند بخشی از زمان خود را به مباحث بین‌المللی اختصاص دهند که در این صورت پیشرفت زیادی می‌کنند.

ضرورت بهره وری از علوم نوین در آموزش وکلا

در ابتدای این مراسم نیز دکتر رضا نجفلو دبیر کنفرانس بین المللی استانداردهای حاکم بر حرفه وکالت به تبیین عنوان کنفرانس و ضرورت و اهمیت رعایت استانداردهای حرفه ای وکالت در راستای ارتقای شأن و جایگاه آن پرداخت و خاطرنشان کرد: بهره‌وری از علوم و شیوه‌های نوین در امر آموزش وکلا و رعایت اخلاق حرفه‌ای در محاکم با رعایت احترام و تعامل متقابل از مباحث مهم قلمداد می‌شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=43385
  • نویسنده : روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران
  • 229 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0
تماس باما